Польський суп журек, приготування якого буде описано нижче, є традиційним національним блюдом, яке вміє готувати господиня, яка проживає в будь-якому регіоні Польщі. Нижче ми пропонуємо не найпростіший, але один з найбільш правильних рецептів цієї страви.
Польський суп журек - рецепт
Інгредієнти: Для закваски:
борошно житнє - 100 г; чорний хліб - 20 г; часник - 2 шт.; духмяний перець - 2 шт.; лавровий лист - 1 шт. Для супу:
вода - 25 л; морква - 1 шт.; петрушка корінь - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; картопля - 4 шт.; яйце варене - 2 шт.; бекон копчений - 300 г; ковбаса домашня - 400 г; сметана - 1 ст.; приправи - за смаком. Приготування Для приготування супу необхідно насамперед зайнятися закваскою. Для цього у велику банку слід висипати борошно, залити її гарячою кип'яченою водою і ретельно перемішати. Після цього потрібно додати в суміш ще 4 склянки теплої води, чорний хліб, часник, лавровий лист і перець. Перед тим, як відправити закваску в тепле місце на кілька днів, всі інгредієнти необхідно ще раз перемішати. Щоб заощадити час, можна купити готову закваску в магазині.
Наступний етап полягає у приготуванні самого супу. Воду необхідно вилити в каструлю і поставити її на плиту, після
чого додати до неї дрібно порубані моркву і корінь петрушки. Поки вода закипає, на сковороді потрібно обсмажити нарізаний бекон з цибулею і надіслати їх у каструлю. Ковбасу також потрібно нарізати і додати в суп. Через 15 хвилин слід відправити в суп, картоплю, а ще через 10 хвилин після кипіння - влити закваску і повільно додавати сметану. В останню чергу потрібно додати часник, приправи, обрану зелень і варити суп ще кілька хвилин.
Подавати страву слід з половинкою вареного яйця в кожній порції. Тепер ви знаєте, як приготувати польський суп журек, а значить, можете радувати їм себе і свою сім'ю.
Бажаючі ближче познайомитися з польською кухнею, можуть опробоватть рецепти традиційних страв: бігос і фляки .