Тапас
Іспанські закуски тапас є традиційним національним блюдом і готується з самого різного набору інгредієнтів. Нижче запропоновані найоригінальніші і прості в приготуванні рецепти, які порадують не тільки вас, але і ваших гостей.
Тапас з беконом
Інгредієнти:
бекон - 6 смужок;
сир вершковий - 100 г;
фініки - 12 шт.;
лайм - 1 шт.;
масло рослинна - 1 ст. ложка.
Приготування
Тапас - це іспанське блюдо, яке пропонується в якості закуски до пива або вину. Даний рецепт найбільше підійде до першого напою, так як використовує бекон.
Насамперед необхідно очистити фініки від кісточок і заповнити їх сиром. Потім фініки слід обмотати смужками бекону і сколоти його зубочисткою. Тепер необхідно обсмажити закуску на рослинному маслі в заздалегідь розігрітій сковороді. При подачі тапас з беконом слід прикрасити скибочками лайма.
Так як Іспанія славиться своєю любов'ю використовувати морепродукти в кожному другому блюді, іспанські тапас не обходяться без таких інгредієнтів, як креветки, мідії або риба.
Перчені тапас з креветками
Інгредієнти:
перець Чилі - 2 шт.;
олія оливкова - 150 г;
часник - 1 шт.;
креветки - 500 р.
Приготування
Для приготування цієї страви необхідно спочатку нагріти сковороду і додати в неї оливкова олія. Тепер можна дрібно порубати часник і перець Чилі і відправити їх в масло. Обсмажувати перець і часник потрібно не більше 2 хвилин, після чого прибрати їх з сковороди.
Тепер слід додати в масло креветки і обсмажувати їх приблизно 2 хвилини з кожного боку. До готових креветок потрібно відправити Чилі з часником і ретельно їх перемішати. Тапас можна подавати з скибочками білого хліба в супроводі томатного соку.
Тапас, рецепти яких складаються з величезної кількості різноманітних інгредієнтів, гарні простотою і швидкістю приготування. Тепер, коли до вас несподівано нагрянуть голодні гості, ви зможете з легкістю нагодувати їх чудовим іспанським стравою.
Тапас з шинкою
Інгредієнти:
морква - 100 г;
мигдаль - 100 г;
шинка - 100 г;
часник - 3 зубчики;
маслини чорні - 100 г;
французький багет - 1 шт.;
сіль - за смаком.
Приготування
Спочатку слід очистити моркву і запекти її в духовці до готовності. Поки вона готується, потрібно нарізати дрібними кубиками шинку, розчавити мигдаль до дрібних шматочків і перемішати їх в одному посуді.
Готову охолоджену моркву потрібно натерти на тертці і змішати з шинкою. Французький багет необхідно нарізати на порції і натерти їх сіллю і часником скоринку. Тепер можна рівномірно розподілити морквяну масу по поверхні хлібних скибочок. Маслини краще всього брати без кісточки, так як це помітно зекономить час. Кожен шматочок хліба потрібно прикрасити маслиною, після чого їх можна подавати до столу.
Тапас - страва не тільки солоне, але і солодке.
Тапас з яблуками і сиром
Інгредієнти:
білий хліб - 6 скибочок;
яблуко зелене - 1 шт.;
сир моцарелла - 6 скибочок;
кориця - 1 ч. ложка;
мед - 1 ст. ложка;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
лимонна кислота - 5 р.
Приготування
Скибочки хліба необхідно скропити оливковою олією і відправити на сковороду. Коли вони підсмажаться, слід викласти їх на тарілку і посипати корицею. Яблуко потрібно вимити і нарізати тонкими часточками, які потім відправити на скибочки хліба. Шматочки моцарели необхідно розрізати навпіл, викласти поверх яблук і полити медом. Солодкі тапас можна подавати до столу, однак при бажанні їх можна відправити в мікрохвильову піч або духовку на кілька хвилин, щоб сир розплавився. У будь-якому випадку, таке блюдо припаде до душі вашим гостям і прекрасно підійде до білого або червоного вина.
Тапас з беконом
Інгредієнти:
Приготування
Тапас - це іспанське блюдо, яке пропонується в якості закуски до пива або вину. Даний рецепт найбільше підійде до першого напою, так як використовує бекон.
Насамперед необхідно очистити фініки від кісточок і заповнити їх сиром. Потім фініки слід обмотати смужками бекону і сколоти його зубочисткою. Тепер необхідно обсмажити закуску на рослинному маслі в заздалегідь розігрітій сковороді. При подачі тапас з беконом слід прикрасити скибочками лайма.
Так як Іспанія славиться своєю любов'ю використовувати морепродукти в кожному другому блюді, іспанські тапас не обходяться без таких інгредієнтів, як креветки, мідії або риба.
Перчені тапас з креветками
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування цієї страви необхідно спочатку нагріти сковороду і додати в неї оливкова олія. Тепер можна дрібно порубати часник і перець Чилі і відправити їх в масло. Обсмажувати перець і часник потрібно не більше 2 хвилин, після чого прибрати їх з сковороди.
Тепер слід додати в масло креветки і обсмажувати їх приблизно 2 хвилини з кожного боку. До готових креветок потрібно відправити Чилі з часником і ретельно їх перемішати. Тапас можна подавати з скибочками білого хліба в супроводі томатного соку.
Тапас, рецепти яких складаються з величезної кількості різноманітних інгредієнтів, гарні простотою і швидкістю приготування. Тепер, коли до вас несподівано нагрянуть голодні гості, ви зможете з легкістю нагодувати їх чудовим іспанським стравою.
Тапас з шинкою
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку слід очистити моркву і запекти її в духовці до готовності. Поки вона готується, потрібно нарізати дрібними кубиками шинку, розчавити мигдаль до дрібних шматочків і перемішати їх в одному посуді.
Готову охолоджену моркву потрібно натерти на тертці і змішати з шинкою. Французький багет необхідно нарізати на порції і натерти їх сіллю і часником скоринку. Тепер можна рівномірно розподілити морквяну масу по поверхні хлібних скибочок. Маслини краще всього брати без кісточки, так як це помітно зекономить час. Кожен шматочок хліба потрібно прикрасити маслиною, після чого їх можна подавати до столу.
Тапас - страва не тільки солоне, але і солодке.
Тапас з яблуками і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Скибочки хліба необхідно скропити оливковою олією і відправити на сковороду. Коли вони підсмажаться, слід викласти їх на тарілку і посипати корицею. Яблуко потрібно вимити і нарізати тонкими часточками, які потім відправити на скибочки хліба. Шматочки моцарели необхідно розрізати навпіл, викласти поверх яблук і полити медом. Солодкі тапас можна подавати до столу, однак при бажанні їх можна відправити в мікрохвильову піч або духовку на кілька хвилин, щоб сир розплавився. У будь-якому випадку, таке блюдо припаде до душі вашим гостям і прекрасно підійде до білого або червоного вина.
Рекомендуємо добрі рецепти
Човники з кабачків
Сезон кабачків в самому розпалі, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цього універсального овоча. Приготування одного з таких
Узвар із яблук
Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
Журек - рецепт
Польський суп журек не є експрес стравою на кожен день, проте для знайомства з національною культурою годиться в першу чергу. Оригінальним рецептом
Хамон - рецепт в домашніх умовах
Хамон - національне блюдо Іспанії, що представляє собою величезний шматок сировяленной свинини. Іспанці пишаються своїм делікатесом, який туристи