Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хамон - рецепт в домашніх умовах

Хамон - рецепт в домашніх умовах

4-01-2015, 18:49
11 115
Хамон - рецепт в домашніх умовах
Для любителів смачних і екзотичних страв буде доброю новиною, що традиційний іспанський хамон, варіант в'яленого м'яса можна приготувати в домашніх умовах. Для цього необхідно прохолодне, добре провітрюване місце і певний час, протягом якого повинно визріти м'ясо хамона. Тільки завдяки цим умовам вийде якісний кінцевий продукт. Зберігати хамон будинку (навіть якщо його вже почали нарізати) дуже просто: підвісити під стелею на кухні, де він може зберігатися до півтора років (лопатка - до року), надаючи вашому будинку оригінальний іспанський колорит.
М'ясо хамона володіє унікальною властивістю - воно практично не містить холестерину. І завдяки низькій калорійності хамона відноситься до дієтичних м'ясних делікатесів Але з-за того, що воно довго готується, коштує дуже дорого.
Щоб зрозуміти, що таке хамон в Іспанії, треба просто один раз потрапити в цю країну і побачити, як його роблять. Бажано в перші тижні листопада, коли починається виробництво хамона. Ритуал забою свиней із століття в століття вважався святом для всієї Іспанії. Місцеві жителі кажуть «принести в жертву» свиню", а не «забити» її. Цей процес початку виготовлення хамона досі залишається священним.
Щоб приготувати іспанський хамон, необхідно свіже м'ясо поросяти. Обов'язкова умова, яка впливає на смак кінцевого продукту, це те, що він повинен бути вгодований тільки жолудями.

Хамон по-іспанськи


Рецепт хамона дуже простий - це свинячий окіст, морська сіль і горищне, добре провітрюване приміщення.
Інгредієнти:

  • свинячий окіст - 4-5 кг;

  • морська сіль - в 3-5 разів більше ваги окосту;

  • корито.


  • Приготування
    Іспанське м'ясо хамон готують в середньому півтора року. Свинячий окіст очищають від зайвого жиру і посипають сіллю (обизательно морській).
    Хамон - рецепт в домашніх умовах
    Витримується близько 2 тижнів, поки не просолится. Потім промивають від солі, і надають окосту форму. Підвішують в добре провітрюваному приміщенні для просушування. Під час просушування регулюється температура від більш низької до високої, відбувається так званий процес потіння (з м'яса виходить зайвий жир і волога) І вже після цього переносять у спеціальні приміщення або підвал і залишають дозрівати. Дозрівання, а саме остаточна сушка продукту триває близько 12 місяців.
    Тепер ви, знаючи, як приготувати хамон, можете зробити висновок, чи варто вам готувати самим цей делікатес в домашніх умовах або придбати вже готовий в магазині.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
    Свинячий окіст в духовці
    Свинячий окіст в духовці
    Свинячий окіст, запечений в духовці, здатний стати основною прикрасою столу. Головне - правильно його приготувати. Для того щоб ви порадували сім'ю
    Сушені помідори
    Сушені помідори
    Сушені або в'ялені помідори найчастіше використовують в кулінарних рецептах Середземномор'я. Їх застосовують для створення різних м'ясних і овочевих
    Як зберігати банани?
    Як зберігати банани?
    Банан - дуже поживний, смачний і улюблений багатьма дітьми фрукт. Часто , купивши в'язку бананів, ми не знаємо де і як правильно її зберігати, що б
    Скільки зберігаються яйця в холодильнику?
    Скільки зберігаються яйця в холодильнику?
    Яйця - улюблений продукт багатьох господинь. З нього можна швидко приготувати будь-сніданок, обід або вечерю. Яйця добре виглядають навіть на
    Полендвица - рецепт
    Полендвица - рецепт
    Любите смачні аромантние м'ясні закуски? Тоді полендвица вас буде до вподоби. Це блюдо відноситься до польської і білоруської кухні, але це не