Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скільки зберігаються яйця в холодильнику?

Скільки зберігаються яйця в холодильнику?

16-03-2015, 18:24
5 134
Скільки зберігаються яйця в холодильнику?
Оскільки яйця - це один з найбільш часто використовуваних і популярних в кулінарії продуктів, багатьох цікавить питання: як довго, де і як краще всього зберігати яйця перед використанням.

Уязика зберігання яєць


Зберігання курячих яєць, що продаються в магазинах та на продуктових ринках до реалізації споживачу, регулюється ГОСТом Р 52121-2003 «Яйця курячі харчові. Технічні уязика». З цим все зрозуміло. Звичайно, краще всього купувати марковані яйця: так є мінімальна гарантія, що ви не помилитеся з терміном зберігання та використання.
Припустимо, у вас є підсобне господарство або своя ферма, є кури (а може, й інші птахи: качки, гуси, індики та ін), які несуть яйця, а тому систематично постає питання, де і як зберігати яйця.
Свіжозібрані яйця в домашніх умовах зберігають в сухому і прохолодному приміщенні. Бажана температура зберігання яєць 0-10?, не більше 20?С. Бажана вологість 85%. В таких умовах курячі яйця добре зберігаються протягом 2-3-х тижнів.
Щоб яйця добре зберігалися без холодильника, їх можна змастити будь-яким жиром (краще всього свинячий) або рослинним маслом. Змащені яйця поміщають в ящик гострими кінцями вниз так, щоб вони не торкалися один одного. В ящику може бути сухий пісок, стружки з тирсою, сіль, полова, деревна зола, торф, просо, овес. Потім ящик накривають, наприклад, мішковиною. Так можна зберігати яйця до 2-3-х місяців, зрозуміло, при невисокій вологості.
Можна зберігати яйця в вапняному розчині - так вони можуть непогано зберігатися і більше 3-х місяців - до 1 року. Для цього яйця укладають в глиняний посуд гострим кінцем вниз і заливають розведеною гашеним вапном так, щоб розчин повністю покривав їх з запасом в товщину пальця. Кращі температури повітря в приміщенні, де будуть зберігатися яйця в розчині, 0-10?С. Слід зауважити, що при такому способі зберігання яйця набувають специфічний, не надто приємний смак, а білок збивається погано. То є такий спосіб найменш кращий.
Яйця добре зберігаються у розчині кухонної солі, пропорція приблизно 20 г на 1 л води.

Термін зберігання яєць в холодильнику


Термін зберігання яєць в холодильнику залежить від температурного режиму, свіжості продукту і місця зберігання. При температурі 1-2?Строк зберігання може доходити до 3-4 місяців. Зберігати яйця в холодильнику краще нерухомими, тобто не у відділеннях дверцят, а на полиці в спеціальній упаковці (в якій вони продаються) або в пластиковому контейнері. Закладаємо яйця на зберігання гострим кінцем вниз. Не варто мити їх перед зберіганням, а якщо з якихось причин все ж довелося це зробити, то постарайтеся використовувати продукт протягом одного місяця. Не варто зберігати яйця поблизу с гостро пахнуть продуктами, оскільки вони легко і швидко вбирають сторонні запахи. Зрозуміло, в холодильнику взагалі не повинно бути сторонніх неапетитних запахів.
Индюшиние яйця зберігаються також, як і курячі. Яйця водоплавних можуть зберігатися в холодильнику не більше 1-2-х тижнів. А ось перепелині можна сміливо зберігати до 3-х місяців. Ні в якому разі при зберіганні яйця не повинні стикатися з м'ясом, рибою та іншими сирими продуктами. Щоб уникнути отруєння курячі, индюшиние, качині і гусячі яйця слід піддавати термічній обробці не менше 5 хвилин. А ось перепелині можна використовувати і сирими.
Скільки зберігаються яйця в холодильнику?
Якщо вирішили приготувати домашній майонез, додайте в нього 6% або 9% оцет.
Варені яйця (круто, зрозуміло) можуть зберігатися в холодильнику 7-10 діб, а з тріснутою шкаралупою - не більше 4 діб. Більш тривале зберігання підвищує ризик зараження яєць мікробами, а значить, і ризик отруєння.
З варених яєць можна приготувати дуже багато страв, наприклад таких, як яйця по-шатландски або просто фаршировані яйця .
А взагалі, намагайтеся купувати яйця свіжими і використовувати протягом одного-двох тижнів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зберігати часник?
Як зберігати часник?
Багато хто з нас люблять побалувати себе гострими стравами, щедро приправленими часничком. Але для того щоб така можливість була у вас в будь яку
Як зберігати свіжі огірки?
Як зберігати свіжі огірки?
Вираз «свіжий, як огірочок» відомо всім. Але огірки з грядки можуть швидко стати жовтими і в'ялими, а куплені в супермаркетах через пару днів
Як зберігати зелень в холодильнику?
Як зберігати зелень в холодильнику?
Кожна господиня хоче, що б зелень, яку вона купила на ринку або зрізала на грядці, зберігалася в холодильнику як можна довше. Але зелень часто дуже
Як зберігати в'ялену рибу?
Як зберігати в'ялену рибу?
Запасаючись улюбленими продуктами запас, ми часто втрачаємо відчуття міри, і в підсумку стає питання про те, як зберігати ці продовольчі запаси? У
Як зберігати рибу?
Як зберігати рибу?
Риба - продукт швидкопсувний. Про те, як її правильно зберігати ми розповімо в нашій статті. Давайте розберемося, як зберігати свіжу, солону, копчену
Як зберігати сир?
Як зберігати сир?
Сир при неправильному зберіганні може висохнути, запліснявіти і стати непридатним для їжі. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як правильно