Як зберігати зелень в холодильнику?
Зберігання зелені має свої особливості через те, що зелені рослини мають тонкі покривні тканини і розвинені листя, тому у них слабка здатність до утримання вологи. Вода із зелені швидко випаровується, що призводить до швидкого в'янення рослини і втрати смакових якостей.
Питання, як правильно зберігати зелень, для домогосподарок дуже значущий, адже при приготуванні багатьох страв використовуються кріп, зелена цибуля , петрушка, естрагон та інші пряні трави. Заготовлюючи зелені рослини, їх можна піддати сушіння, соління, але краще всього зберегти зелень дозволяє холодильник.
Оптимальний варіант зберігання зелені на короткий термін - нижня полиця холодильника. Ретельно переберіть листя і стебла і, прибравши всі пожовклі і тьмяне гілочки, покладіть в целофановий пакет. Ніжні трави (наприклад, базилік) краще попередньо помістити у вологу серветку.
Якщо вас цікавить, як зберігати свіжу зелень протягом тривалого часу, то радимо її заморозити. Зібрані трави промиваємо і сушимо рушником. Далі заготівлю щільно загортаємо в поліетилен, обв'язуємо ниткою, щоб пакетик не розвертався і всередину не потрапляло повітря. Зберігати в морозильній камері можна цілий рік!
Пропонуємо ще один варіант зберігання пряних трав. Відразу попередимо, що збережена таким чином зелень, використовується тільки при приготуванні перших страв. Спочатку подрібніть листя зелених рослин, а шавлія, розмарин і чебрець поділіть на маленькі гілочки, складіть заготівлю зелені в осередку формочки для заморожування льоду, залийте водою. Помістіть форму в морозилку, коли вода замерзне, кубики льоду разом з замороженими всередині травами, витрусіть з форми і покладіть в целофановий пакет. Запевняємо вас, що суп, заправлений такими кубиками, буде не менш ароматним, ніж зварена зі свіжою зеленню.
Щоб у овочевих продуктів довше зберігалися апетитний вигляд і смакові якості, необхідно контролювати температуру зберігання плодів і зелені.
Зелень, упаковану в целофан, протягом 2-х тижнів можна зберегти свіжої при температурі 0°C. Плодові культури зберігають при температурі не вище 6 - 8°C. Болгарський перець може зберігатися до 2-х місяців, огірки - 2 тижні, найменше зберігаються стиглі помідори. Тому, якщо хочете довше ласувати свіжими томатами, купуйте їх незрілими, в картонній коробці вони будуть повільно дозрівати, і ви будете балувати своїх домочадців свіжими помідорами майже 2 місяці.
Найтриваліший термін зберігання - у кабачків і гарбуза. Вони можуть зберігатися всю зиму у досить прохолодному місці.
Дотримання правил зберігання забезпечує якість продуктів, що є запорукою здорового харчування сім'ї.
Питання, як правильно зберігати зелень, для домогосподарок дуже значущий, адже при приготуванні багатьох страв використовуються кріп, зелена цибуля , петрушка, естрагон та інші пряні трави. Заготовлюючи зелені рослини, їх можна піддати сушіння, соління, але краще всього зберегти зелень дозволяє холодильник.
Способи зберігання зелені в холодильнику
Оптимальний варіант зберігання зелені на короткий термін - нижня полиця холодильника. Ретельно переберіть листя і стебла і, прибравши всі пожовклі і тьмяне гілочки, покладіть в целофановий пакет. Ніжні трави (наприклад, базилік) краще попередньо помістити у вологу серветку.
Якщо вас цікавить, як зберігати свіжу зелень протягом тривалого часу, то радимо її заморозити. Зібрані трави промиваємо і сушимо рушником. Далі заготівлю щільно загортаємо в поліетилен, обв'язуємо ниткою, щоб пакетик не розвертався і всередину не потрапляло повітря. Зберігати в морозильній камері можна цілий рік!
Пропонуємо ще один варіант зберігання пряних трав. Відразу попередимо, що збережена таким чином зелень, використовується тільки при приготуванні перших страв. Спочатку подрібніть листя зелених рослин, а шавлія, розмарин і чебрець поділіть на маленькі гілочки, складіть заготівлю зелені в осередку формочки для заморожування льоду, залийте водою. Помістіть форму в морозилку, коли вода замерзне, кубики льоду разом з замороженими всередині травами, витрусіть з форми і покладіть в целофановий пакет. Запевняємо вас, що суп, заправлений такими кубиками, буде не менш ароматним, ніж зварена зі свіжою зеленню.
Щоб у овочевих продуктів довше зберігалися апетитний вигляд і смакові якості, необхідно контролювати температуру зберігання плодів і зелені.
Зелень, упаковану в целофан, протягом 2-х тижнів можна зберегти свіжої при температурі 0°C. Плодові культури зберігають при температурі не вище 6 - 8°C. Болгарський перець може зберігатися до 2-х місяців, огірки - 2 тижні, найменше зберігаються стиглі помідори. Тому, якщо хочете довше ласувати свіжими томатами, купуйте їх незрілими, в картонній коробці вони будуть повільно дозрівати, і ви будете балувати своїх домочадців свіжими помідорами майже 2 місяці.
Найтриваліший термін зберігання - у кабачків і гарбуза. Вони можуть зберігатися всю зиму у досить прохолодному місці.
Дотримання правил зберігання забезпечує якість продуктів, що є запорукою здорового харчування сім'ї.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зберігати свіжі огірки?
Вираз «свіжий, як огірочок» відомо всім. Але огірки з грядки можуть швидко стати жовтими і в'ялими, а куплені в супермаркетах через пару днів
Як зберігати в'ялену рибу?
Запасаючись улюбленими продуктами запас, ми часто втрачаємо відчуття міри, і в підсумку стає питання про те, як зберігати ці продовольчі запаси? У
Скільки зберігаються яйця в холодильнику?
Яйця - улюблений продукт багатьох господинь. З нього можна швидко приготувати будь-сніданок, обід або вечерю. Яйця добре виглядають навіть на
Зелень на зиму
Зелень кропу, петрушки, селери ми використовуємо в приготуванні різних страв для додання їм смаку і аромату. І сьогодні ми детально розберемо
Як зберігати рибу?
Риба - продукт швидкопсувний. Про те, як її правильно зберігати ми розповімо в нашій статті. Давайте розберемося, як зберігати свіжу, солону, копчену
Як зберігати зелень?
Дуже багато страви ми готуємо з додаванням зелені. Кріп, петрушка, зелена цибуля - найбільш часті гості на нашому столі. Деколи буває складно знайти