Бульйон з курки
У представлених нижче рецептах ми розповімо про те, як варити курячий бульйон і як приготувати з нього перша страва, яке сподобається не тільки дорослим, але й дітям.
Цей рецепт допоможе відповісти на питання, як варити бульйон з курки, а не окремих її частин, а головне, що потім робити з отриманою юшкою.
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
селера - 3 шт.;
перець горошок - 1 ч. ложка;
сіль - 1/2 ч. ложки;
кріп - 1 пучок;
локшина - 200 р.
Приготування
Курку необхідно ретельно вимити перед приготуванням, відправити в каструлю і залити водою, після чого поставити посуд на вогонь і накрити кришкою. Туди ж, до курки, необхідно також додати перець, цілу цибулину і сіль.
Поки бульйон закипає, можна зайнятися нарізанням моркви і селери. Коли овочі будуть нарізані кільцями, їх також необхідно відправити в каструлю.
Як тільки бульйон закипить, треба зняти піну, зробити вогонь менше і варити курку ще 60-80 хвилин, до готовності. Час варіння курячого бульйону багато в чому залежить від розміру та якості курки. Домашня птиця, наприклад, вариться на годину довше звичайної магазинної курки, так і бульйон з неї виходить наваристее і смачніше.
За 10-15 хвилин до того, як вимкнути вогонь, необхідно додати в бульйон локшину, а перед подачею варену курку треба обробити на порції.
Інгредієнти:
курка домашня - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
лавровий лист - 2 шт.;
перець горошок - 1 ч. ложка.
Приготування
Багато господині вміють готувати перше, але далеко не всі знають, як варити прозорий бульйон. Саме про це наш наступний рецепт.
Справжній бульйон готується виключно з домашньої птиці і володіє особливим смаком, повторити який неможливо при використанні магазинної курки.
Отже, перед приготуванням промиту птицю необхідно залити водою і залишити в каструлі на 1-15 годин. Після цього рідину потрібно злити, залити курку новою порцією холодної води і поставити каструлю на плиту.
Поки каструля з куркою нагрівається, необхідно моркву очистити від шкірки, промити цибулину, проте залишити її в лушпинні. Овочі потрібно відправити в каструлю, додати туди ж лавровий лист, перець і спеції і закрити посуд кришкою.
За рахунок того, що наша курка кілька годин провела у воді, при варінні вона буде виділяти зовсім трохи піни, яку можна зняти за хвилину. Коли вода закипить, вогонь потрібно зменшити і варити бульйон ще годину. Знову ж таки, час приготування курячого бульйону, особливо якщо ви готуєте його з цілої домашньої курки, багато в чому залежить від її розміру.
Через годину слід перевірити готовність птиці і при необхідності варити ще 15-20 хвилин. Коли курка звариться, цибулю і моркву потрібно викинути, а отриманий прозорий бульйон можна використовувати для приготування супу чи інших страв.
Приготування курячого бульйону з яйцем займає приблизно 90 хвилин часу.
Інгредієнти:
куряча гомілка - 4 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
сухарі - 100 г;
яйце - 2 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
зелень - 1 пучок.
Приготування
М'ясо необхідно промити, залити холодною водою, додати в каструлю лавровий лист, цілу цибулину і цілу очищену моркву, і відправити її на плиту. Поки бульйон закипає, можна зайнятися іншими інгредієнтами. Коли бульйон закипить, потрібно зменшити вогонь і варити курку ще 50-60 хвилин.
Яйця необхідно зварити в окремій посудині і дати їм охолонути, після чого очистити і нарізати на дві частини. У кожну порцію бульйону додається половинка яйця і нарізана зелень.
Зварений бульйон надалі можна використовувати для приготування окрошки або супу-локшини .
Рецепт приготування курячого бульйону
Цей рецепт допоможе відповісти на питання, як варити бульйон з курки, а не окремих її частин, а головне, що потім робити з отриманою юшкою.
Інгредієнти:
Приготування
Курку необхідно ретельно вимити перед приготуванням, відправити в каструлю і залити водою, після чого поставити посуд на вогонь і накрити кришкою. Туди ж, до курки, необхідно також додати перець, цілу цибулину і сіль.
Поки бульйон закипає, можна зайнятися нарізанням моркви і селери. Коли овочі будуть нарізані кільцями, їх також необхідно відправити в каструлю.
Як тільки бульйон закипить, треба зняти піну, зробити вогонь менше і варити курку ще 60-80 хвилин, до готовності. Час варіння курячого бульйону багато в чому залежить від розміру та якості курки. Домашня птиця, наприклад, вариться на годину довше звичайної магазинної курки, так і бульйон з неї виходить наваристее і смачніше.
За 10-15 хвилин до того, як вимкнути вогонь, необхідно додати в бульйон локшину, а перед подачею варену курку треба обробити на порції.
Рецепт прозорого бульйону
Інгредієнти:
Приготування
Багато господині вміють готувати перше, але далеко не всі знають, як варити прозорий бульйон. Саме про це наш наступний рецепт.
Справжній бульйон готується виключно з домашньої птиці і володіє особливим смаком, повторити який неможливо при використанні магазинної курки.
Отже, перед приготуванням промиту птицю необхідно залити водою і залишити в каструлі на 1-15 годин. Після цього рідину потрібно злити, залити курку новою порцією холодної води і поставити каструлю на плиту.
Поки каструля з куркою нагрівається, необхідно моркву очистити від шкірки, промити цибулину, проте залишити її в лушпинні. Овочі потрібно відправити в каструлю, додати туди ж лавровий лист, перець і спеції і закрити посуд кришкою.
За рахунок того, що наша курка кілька годин провела у воді, при варінні вона буде виділяти зовсім трохи піни, яку можна зняти за хвилину. Коли вода закипить, вогонь потрібно зменшити і варити бульйон ще годину. Знову ж таки, час приготування курячого бульйону, особливо якщо ви готуєте його з цілої домашньої курки, багато в чому залежить від її розміру.
Через годину слід перевірити готовність птиці і при необхідності варити ще 15-20 хвилин. Коли курка звариться, цибулю і моркву потрібно викинути, а отриманий прозорий бульйон можна використовувати для приготування супу чи інших страв.
Курячий бульйон з яйцем
Приготування курячого бульйону з яйцем займає приблизно 90 хвилин часу.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо необхідно промити, залити холодною водою, додати в каструлю лавровий лист, цілу цибулину і цілу очищену моркву, і відправити її на плиту. Поки бульйон закипає, можна зайнятися іншими інгредієнтами. Коли бульйон закипить, потрібно зменшити вогонь і варити курку ще 50-60 хвилин.
Яйця необхідно зварити в окремій посудині і дати їм охолонути, після чого очистити і нарізати на дві частини. У кожну порцію бульйону додається половинка яйця і нарізана зелень.
Зварений бульйон надалі можна використовувати для приготування окрошки або супу-локшини .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити курячий бульйон?
Багато молоді господині, які вперше взялися за приготування курячого бульйону, намагаються знайти відповіді на питання, що стосуються цього процесу.
Капусняк - рецепт з квашеної капусти
Капусняк - страва української кухні, що нагадує за своїм складом знамениті російські щі, однак на відміну від останніх у рецепті капусняку
Яловичий бульйон
Яловичий бульйон служить базою для багатьох перших страв і соусів. Такий темний, наваристий і ароматний, він володіє приємним смаком, здатний довго
Домашня локшина для супу - рецепт
Альтернатива покупної вермішелі - ситна домашня локшина, підійде для приготування перших страв, або як гарнір до основного. Приготувавши локшину за
Узвар із яблук
Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
Бульйон в мультиварці
Тепер, для варіння курячого бульйону не потрібно годинами стояти і знімати з нього пінку і намагатися зробити його більш прозорим, адже бульйон в