У представлених нижче рецептах ми розповімо про те, як варити курячий бульйон і як приготувати з нього перша страва, яке сподобається не тільки дорослим, але й дітям.
Рецепт приготування курячого бульйону
Цей рецепт допоможе відповісти на питання, як варити бульйон з курки, а не окремих її частин, а головне, що потім робити з отриманою юшкою.
Інгредієнти: курка - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; селера - 3 шт.; перець горошок - 1 ч. ложка; сіль - 1/2 ч. ложки; кріп - 1 пучок; локшина - 200 р. Приготування Курку необхідно ретельно вимити перед приготуванням, відправити в каструлю і залити водою, після чого поставити посуд на вогонь і накрити кришкою. Туди ж, до курки, необхідно також додати перець, цілу цибулину і сіль.
Поки бульйон закипає, можна зайнятися нарізанням моркви і селери. Коли овочі будуть нарізані кільцями, їх також необхідно відправити в каструлю.
Як тільки бульйон закипить, треба зняти піну, зробити вогонь менше і варити курку ще 60-80 хвилин, до готовності. Час варіння курячого бульйону багато в чому залежить від розміру та якості курки. Домашня птиця, наприклад, вариться на годину довше звичайної магазинної курки, так і бульйон з неї виходить наваристее і смачніше.
За 10-15 хвилин до того, як вимкнути вогонь, необхідно додати в бульйон локшину, а перед подачею варену курку треба обробити на порції.
Рецепт прозорого бульйону
Інгредієнти: курка домашня - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; лавровий лист - 2 шт.; перець горошок - 1 ч. ложка. Приготування Багато господині вміють готувати перше, але далеко не всі знають, як варити прозорий бульйон. Саме про це наш наступний рецепт.
Справжній бульйон готується виключно з домашньої птиці і володіє особливим смаком, повторити який неможливо при використанні магазинної курки.
Отже, перед приготуванням промиту птицю необхідно залити водою і залишити в каструлі на 1-15 годин. Після цього рідину потрібно злити, залити курку новою порцією холодної води і поставити каструлю на плиту.
Поки каструля з куркою нагрівається, необхідно моркву очистити від шкірки, промити цибулину, проте залишити її в лушпинні. Овочі потрібно відправити в каструлю, додати туди ж лавровий лист, перець і спеції і закрити посуд кришкою.
За рахунок того, що наша курка кілька годин провела у воді, при варінні вона буде виділяти зовсім трохи піни, яку можна зняти за хвилину. Коли вода закипить, вогонь потрібно зменшити і варити бульйон ще годину. Знову ж таки, час приготування курячого бульйону, особливо якщо ви готуєте його з цілої домашньої курки, багато в чому залежить від її розміру.
Через годину слід перевірити готовність птиці і при необхідності варити ще 15-20 хвилин. Коли курка звариться, цибулю і моркву потрібно викинути, а отриманий прозорий бульйон можна використовувати для приготування супу чи інших страв.
Курячий бульйон з яйцем
Приготування курячого бульйону з яйцем займає приблизно 90 хвилин часу.
Інгредієнти: куряча гомілка - 4 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; сухарі - 100 г; яйце - 2 шт.; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; зелень - 1 пучок. Приготування М'ясо необхідно промити, залити холодною водою, додати в каструлю лавровий лист, цілу цибулину і цілу очищену моркву, і відправити її на плиту. Поки бульйон закипає, можна зайнятися іншими інгредієнтами. Коли бульйон закипить, потрібно зменшити вогонь і варити курку ще 50-60 хвилин.
Яйця необхідно зварити в окремій посудині і дати їм охолонути, після чого очистити і нарізати на дві частини. У кожну порцію бульйону додається половинка яйця і нарізана зелень.
Зварений бульйон надалі можна використовувати для приготування окрошки або супу-локшини .