Вернуться назад Распечатать

Як приготувати суп з кропиви?

Як приготувати суп з кропиви?
Чомусь кропива чітко асоціюється у багатьох людей з голодом. Ось, мовляв, у військові часи їсти було нічого, їли навіть кропиву. Адже дійсно, якщо б не кропива, може бути багатьох з тих, що живуть нині з нами б не було.
Кропива - це природна скарбничка вітамінів. За змістом аскорбінової кислоти вона перевершує чорну смородину, а за вмістом каротину - морква і обліпиху. Крім цього в ній міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Нерозумно було б цей дар природи не використовувати, використовуючи штучні добавки замість натуральної життєвої сили.
З кропиви готують чимало страв, ми ж сьогодні поговоримо про те, як зробити суп з кропиви.

  • збирайте кропиву тільки в місцях віддалених від доріг, і екологічно безпечних;

  • для їжі потрібно збирати тільки верхні, молоді листочки кропиви;

  • щоб кропива не жалила, листя потрібно трохи пом'яти або обшпарити окропом.


  • Суп з кропиви з яйцем


    Інгредієнти:

  • яловичина з кісточкою - 500 г;

  • кропива - 200 г;

  • картопля - 700 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сметана.


  • Приготування
    Варимо яловичий бульйон . Дрібно наріжемо цибулька, і присмажимо з крапелькою масла. Картопля наріжемо кубиками. Кропиву дрібно нашинкуем. У бульйон додаємо картоплю. Через 15 хвилин кладемо в суп підсмажену цибулю і кропиву, нехай покипить хвилин п'ять.
    Збиваємо (можна виделкою) два яйця, і виливаємо суміш у суп, інтенсивно розмішуючи суп ложкою. Смачний такий суп з кропиви зі сметанкою.

    Суп з кропиви з м'ясом


    Інгредієнти:

  • куряча грудинка - 500 г;

  • кропива - 300 г;

  • щавель - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • яйця (круто) - 3 шт.;

  • борошно - 05 ст. ложки

  • морква - 1 шт.;

  • сметана;

  • масло рослинне для обсмажування;

  • зелень;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Готуємо курячий бульйон.
    Листя кропиви гарненько промиваємо, і на п'ять хвилин опускаємо в каструльку з окропом, нехай покипить. Потім щавель і кропиву пропускаємо через м'ясорубку.
    Як приготувати суп з кропиви?

    З цибулі і моркви робимо піджарку, заправивши її ложечкою борошна.У бульйон опускаємо щавель, кропиву і піджарку. Варимо приблизно 10 хвилин.
    Готовий ароматний суп заправляємо сметаною, а в тарілку кладемо половинку крутого яйця.
    Якщо ви віддаєте перевагу більш ситні супи, то можете варити такий суп з додаванням картоплі.
    Суп зі свіжої кропиви - настільки смачна і корисна їжа, що якщо ви до цих пір жодного разу його не готували, то спробуйте - не пошкодуєте.