Зелені щи з щавлем і яйцем – рецепт
Щавель – дуже корисний продукт, як, втім, і вся зелень. Як приготувати борщ з щавлю з яйцем читайте нижче.
Інгредієнти:
щавель – 5 пучків;
курка – 1 кг;
яйце – 2 шт.;
картопля – 2 шт.
Приготування
Курку (це може бути просто половина тушки, можуть бути крила, гомілки або стегенця), миємо і складаємо в каструлю. Вливаємо воду, після закипання зменшуємо вогонь і варимо до готовності курки. Потім витягуємо її, а бульйон проціджують. Картоплю тоненько нарізаємо і опускаємо в бульйон, за смаком підсолюємо. Щавель шаткуємо шматочками по 5 мм Коли картопля звариться, опускаємо в бульйон щавель. Спочатку здасться, що його забагато, але це нормально, адже в процесі варіння він увариться. У мисочці збиваємо яйця, тоненькою цівкою вливаємо їх в киплячий бульйон і постійно помішуючи, витримуємо ще пару хвилин. У готові зелені щи з щавлем і яйцем додаємо шматочки курячого м'яса.
Інгредієнти:
бульйон м'ясний – 3 літри;
свіжий щавель – 275 г;
картопля – 475 г;
морква – 125 г;
цибуля – 165 г;
лавровий лист;
курячі яйця – 5 шт.;
сметана – 165 г;
сіль.
Приготування
Картоплю чистимо і подрібнюємо кубиками, моркву шаткуємо кружками, а в цибулині робимо надріз хрест-навхрест. Покласти овочі в киплячий бульйон і варимо близько 10 хвилин. Потім всипаємо рис, підсолюємо і варимо ще хвилин 10. Відварюємо яйця, чистимо, відокремлюємо желточки від білків. Білки крупно нарізаємо, а жовтки розтираємо зі сметаною до однорідності і виливаємо в каструлю. Слідом відправляємо білки, лавровий лист і варимо близько 2 хвилин. Подрібнюємо щавель, кладемо його в каструлю, після закипання вимикаємо вогонь і наполягаємо борщ зі щавлем з яйцем і сметаною під кришкою близько чверті години.
Інгредієнти:
філе курки – 1 шт.;
вода – 15 літра;
щавель свіжий – 185 г;
капуста цвітна – 165 г;
курячі яйця – 2 шт.;
цибуля–порей – 1 шт.;
сіль.
Приготування
Приготування щів починаємо з підготовки щавлю - листочки відокремлюємо від ніжок і нарізаємо їх не занадто дрібно. Цибулю шаткуємо кільцями. Куряче філе до готовності варимо в підсоленій воді. Потім виймаємо його і розбираємо по волокнах. У бульйон кладемо невеликі суцвіття цвітної капусти, проварюємо хвилин 5 потім закладаємо щавель, цибулю-порей і готуємо ще 3 хвилини. Розбиваємо і разбалтываем яйця. Тоненькою цівкою вливаємо суміш у суп і добре розмішуємо. Хвилинки через 2 додаємо м'ясо, а потім знімаємо каструлю з вогню.
Інгредієнти:
картопля – 2 шт.;
цибуля – 100 г;
шпинат – 1 пучок;
зелень кропу, петрушки;
щавель свіжий – 150 г;
натуральне масло – 35 г;
яйця – 4 шт.;
сметана для подачі;
сіль.
Приготування
Дрібненько шаткуємо цибулю, в каструльці з товстим дном розтоплюємо приблизно половину вершкового масла, кладемо туди цибулька і пасеруємо до рум'яності, помішуючи, близько 15 хвилин. У каструлю вливаємо близько 15 літрів холодної води, даємо їй закипіти, варимо близько 20 хвилин. Потім відвар поцеживаем, цибулю відставляємо в сторону, а в рідину кладемо картоплю, нарізану кубиками. Знову даємо закипіти й варимо хвилин 10. Цибулю з додаванням невеликої кількості відвару збиваємо в блендері і вливаємо в каструлю. Після закипання підсолюємо і перчимо. Видаляємо стеблинки у шпинату і щавлю. Кріп і петрушку подрібнюємо. У великій сковороді розігріваємо олію, закладаємо всю зелень, перемішуємо, прикриваємо кришкою і готуємо близько 3 хвилин. Відкриваємо і знову перемішуємо. Поміщаємо зелень у каструлю. Все, смачні щі готові. У кожну тарілку при подачі кладемо по половинці вареного яйця і сметану. Приємного всім апетиту!
Борщ з щавлю з куркою та яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Курку (це може бути просто половина тушки, можуть бути крила, гомілки або стегенця), миємо і складаємо в каструлю. Вливаємо воду, після закипання зменшуємо вогонь і варимо до готовності курки. Потім витягуємо її, а бульйон проціджують. Картоплю тоненько нарізаємо і опускаємо в бульйон, за смаком підсолюємо. Щавель шаткуємо шматочками по 5 мм Коли картопля звариться, опускаємо в бульйон щавель. Спочатку здасться, що його забагато, але це нормально, адже в процесі варіння він увариться. У мисочці збиваємо яйця, тоненькою цівкою вливаємо їх в киплячий бульйон і постійно помішуючи, витримуємо ще пару хвилин. У готові зелені щи з щавлем і яйцем додаємо шматочки курячого м'яса.
Щі зі щавлем, сметаною і яйцем - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і подрібнюємо кубиками, моркву шаткуємо кружками, а в цибулині робимо надріз хрест-навхрест. Покласти овочі в киплячий бульйон і варимо близько 10 хвилин. Потім всипаємо рис, підсолюємо і варимо ще хвилин 10. Відварюємо яйця, чистимо, відокремлюємо желточки від білків. Білки крупно нарізаємо, а жовтки розтираємо зі сметаною до однорідності і виливаємо в каструлю. Слідом відправляємо білки, лавровий лист і варимо близько 2 хвилин. Подрібнюємо щавель, кладемо його в каструлю, після закипання вимикаємо вогонь і наполягаємо борщ зі щавлем з яйцем і сметаною під кришкою близько чверті години.
Борщ з щавлю з м'ясом і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Приготування щів починаємо з підготовки щавлю - листочки відокремлюємо від ніжок і нарізаємо їх не занадто дрібно. Цибулю шаткуємо кільцями. Куряче філе до готовності варимо в підсоленій воді. Потім виймаємо його і розбираємо по волокнах. У бульйон кладемо невеликі суцвіття цвітної капусти, проварюємо хвилин 5 потім закладаємо щавель, цибулю-порей і готуємо ще 3 хвилини. Розбиваємо і разбалтываем яйця. Тоненькою цівкою вливаємо суміш у суп і добре розмішуємо. Хвилинки через 2 додаємо м'ясо, а потім знімаємо каструлю з вогню.
Пісні щі з щавлю з яйцем – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Дрібненько шаткуємо цибулю, в каструльці з товстим дном розтоплюємо приблизно половину вершкового масла, кладемо туди цибулька і пасеруємо до рум'яності, помішуючи, близько 15 хвилин. У каструлю вливаємо близько 15 літрів холодної води, даємо їй закипіти, варимо близько 20 хвилин. Потім відвар поцеживаем, цибулю відставляємо в сторону, а в рідину кладемо картоплю, нарізану кубиками. Знову даємо закипіти й варимо хвилин 10. Цибулю з додаванням невеликої кількості відвару збиваємо в блендері і вливаємо в каструлю. Після закипання підсолюємо і перчимо. Видаляємо стеблинки у шпинату і щавлю. Кріп і петрушку подрібнюємо. У великій сковороді розігріваємо олію, закладаємо всю зелень, перемішуємо, прикриваємо кришкою і готуємо близько 3 хвилин. Відкриваємо і знову перемішуємо. Поміщаємо зелень у каструлю. Все, смачні щі готові. У кожну тарілку при подачі кладемо по половинці вареного яйця і сметану. Приємного всім апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з кропивою і щавлем
Смачним, яскравим, по-справжньому літнім виходить суп, приготовлений із зеленого листя щавлю і молоденькою кропиви. Далі підкажемо найбільш вдалі
Борщ з щавлю з куркою та яйцем
Справжнє літнє страва з молодої зелені - щі, можна готувати із щавлем на курячому бульйоні, таким чином не обтяжуючи страва, що важливо в жарку пору,
Курячий суп з яйцем
Курячий суп - це легке перше блюдо, яке можна приготувати без праці і клопоту. Для ситності і більш густої консистенції додамо в основний склад сире
Борщ з щавлю з яйцем - рецепт
Борщ з щавлю з яйцем – прекрасний вітамінний суп готують не тільки влітку зі свіжого щавлю, але і взимку замороженого. А подавати його можна як
Суп зі щавлем
Щавель - це проста кисла зелень, яку досить часто можна побачити на наших столах. З неї готують пироги, закуски, салати, а також супи. Ось про
Зелений борщ зі щавлем - рецепт
Борщ - це популярне блюдо української і російської кухонь. І сьогодні ми розповімо, як зварити зелений борщ зі щавлем. Він виходить ситним і володіє