Щавель – дуже корисний продукт, як, втім, і вся зелень. Як приготувати борщ з щавлю з яйцем читайте нижче.
Борщ з щавлю з куркою та яйцем
Інгредієнти: щавель – 5 пучків; курка – 1 кг; яйце – 2 шт.; картопля – 2 шт. Приготування Курку (це може бути просто половина тушки, можуть бути крила, гомілки або стегенця), миємо і складаємо в каструлю. Вливаємо воду, після закипання зменшуємо вогонь і варимо до готовності курки. Потім витягуємо її, а бульйон проціджують. Картоплю тоненько нарізаємо і опускаємо в бульйон, за смаком підсолюємо. Щавель шаткуємо шматочками по 5 мм Коли картопля звариться, опускаємо в бульйон щавель. Спочатку здасться, що його забагато, але це нормально, адже в процесі варіння він увариться. У мисочці збиваємо яйця, тоненькою цівкою вливаємо їх в киплячий бульйон і постійно помішуючи, витримуємо ще пару хвилин. У готові зелені щи з щавлем і яйцем додаємо шматочки курячого м'яса.
Щі зі щавлем, сметаною і яйцем - рецепт
Інгредієнти: бульйон м'ясний – 3 літри; свіжий щавель – 275 г; картопля – 475 г; морква – 125 г; цибуля – 165 г; лавровий лист; курячі яйця – 5 шт.; сметана – 165 г; сіль. Приготування Картоплю чистимо і подрібнюємо кубиками, моркву шаткуємо кружками, а в цибулині робимо надріз хрест-навхрест. Покласти овочі в киплячий бульйон і варимо близько 10 хвилин. Потім всипаємо рис, підсолюємо і варимо ще хвилин 10. Відварюємо яйця, чистимо, відокремлюємо желточки від білків. Білки крупно нарізаємо, а жовтки розтираємо зі сметаною до однорідності і виливаємо в каструлю. Слідом відправляємо білки, лавровий лист і варимо близько 2 хвилин. Подрібнюємо щавель, кладемо його в каструлю, після закипання вимикаємо вогонь і наполягаємо борщ зі щавлем з яйцем і сметаною під кришкою близько чверті години.
Борщ з щавлю з м'ясом і яйцем
Інгредієнти: філе курки – 1 шт.; вода – 15 літра; щавель свіжий – 185 г; капуста цвітна – 165 г; курячі яйця – 2 шт.; цибуля–порей – 1 шт.; сіль. Приготування Приготування щів починаємо з підготовки щавлю - листочки відокремлюємо від ніжок і нарізаємо їх не занадто дрібно. Цибулю шаткуємо кільцями. Куряче філе до готовності варимо в підсоленій воді. Потім виймаємо його і розбираємо по волокнах. У бульйон кладемо невеликі суцвіття цвітної капусти, проварюємо хвилин 5 потім закладаємо щавель, цибулю-порей і готуємо ще 3 хвилини. Розбиваємо і разбалтываем яйця. Тоненькою цівкою вливаємо суміш у суп і добре розмішуємо. Хвилинки через 2 додаємо м'ясо, а потім знімаємо каструлю з вогню.
Пісні щі з щавлю з яйцем – рецепт
Інгредієнти: картопля – 2 шт.; цибуля – 100 г; шпинат – 1 пучок; зелень кропу, петрушки; щавель свіжий – 150 г; натуральне масло – 35 г; яйця – 4 шт.; сметана для подачі; сіль. Приготування Дрібненько шаткуємо цибулю, в каструльці з товстим дном розтоплюємо приблизно половину вершкового масла, кладемо туди цибулька і пасеруємо до рум'яності, помішуючи, близько 15 хвилин. У каструлю вливаємо близько 15 літрів холодної
води, даємо їй закипіти, варимо близько 20 хвилин. Потім відвар поцеживаем, цибулю відставляємо в сторону, а в рідину кладемо картоплю, нарізану кубиками. Знову даємо закипіти й варимо хвилин 10. Цибулю з додаванням невеликої кількості відвару збиваємо в блендері і вливаємо в каструлю. Після закипання підсолюємо і перчимо. Видаляємо стеблинки у шпинату і щавлю. Кріп і петрушку подрібнюємо. У великій сковороді розігріваємо олію, закладаємо всю зелень, перемішуємо, прикриваємо кришкою і готуємо близько 3 хвилин. Відкриваємо і знову перемішуємо. Поміщаємо зелень у каструлю. Все, смачні щі готові. У кожну тарілку при подачі кладемо по половинці вареного яйця і сметану. Приємного всім апетиту!