Салат з щавлю
Щавель стали використовувати в їжу слов'яни не так вже давно. Але ця трава вже встигла зарекомендувати себе як пікантний, свіжий і неймовірно корисний компонент безлічі популярних страв. Одним з таких є салат з щавлю, який можна зробити, доповнивши листя іншими інгредієнтами. Кілька можливих комбінацій такого вітамінного страви ми пропонуємо нижче в наших рецептах.
Інгредієнти:
щавель свіжий – 340 г;
відварені круто курячі яйця – 2 шт.;
огірки свіжі – 340 г;
салатні листя – 1 пучок;
гілочки свіжого кропу – 35 г;
гілочки свіжої петрушки – 15 г;
майонез класичний – 220 г або по смаку;
чорний перець мелений;
велика сіль йодована.
Приготування
Щавель для приготування салату, як і іншу зелень, і салатні листя промиваємо в холодній воді, розстеляємо на час на рушник і даємо обсохнути. Тепер позбавляємо листочки від хвостиків і нарізаємо дрібно. Моєму також і шаткуємо тонкою соломкою свіжі огірки і натираємо на тертці або подрібнюємо дрібненько ножем відварені круто і очищені курячі яйця.
З'єднуємо всі підготовлені компоненти салату в мисці, підсолюємо за смаком, перчимо, заправляємо майонезом класичним і перемішуємо.
Інгредієнти:
щавель свіжий – 130 г;
кропива молода свіжа – 130 г;
огірки свіжі – 240 г;
стебла зеленої цибулі – 3 шт.;
гілочки свіжого кропу – 35 г;
гілочки свіжої петрушки – 35 г;
сметана, натуральний йогурт або майонез – 90 г або по смаку;
велика сіль йодована.
Приготування
Щоб приготувати неймовірно корисний салатик з щавлю та кропиви, промиваємо зелень під проточною холодною водою, позбавляє її від хвостиків і жорстких стебел. Листя кропиви необхідно додатково обдати окропом, а потім обсушити. Стебла зеленої цибулі миємо, нарізаємо дрібно і укладаємо разом з дрібно подрібненими листям щавлю та кропиви в широку миску. Туди ж відправляємо дрібно нарізані свіжі огірочки, які при необхідності очищаємо від шкірки (якщо вона жорстка). Додаємо до інших компонентів посічену свіжу зелень, заправляємо страву сметаною, йогуртом або майонезом, підсолюємо і перемішуємо. Подаємо до столу вітамінний салатик негайно.
Інгредієнти:
щавель свіжий – 1 жменя;
помідори свіжі – 260 г;
сир м'який – 120 г;
олія оливкова – 25 мл;
чорний перець мелений;
велика сіль йодована.
Приготування
Готується такий салатик в лічені хвилини. Свіжі помідори миємо, витираємо насухо, розрізаємо на шматочки і викладаємо в миску. Заздалегідь промиваємо листя щавлю, відриваємо у них хвостики і викладаємо до томатів. Додаємо розкришений м'який сир, заправляємо все оливковою олією, перчимо і підсолюємо. Акуратно перемішуємо і тут же подаємо до столу, переклавши в салатник.
Інгредієнти:
щавель свіжий – 3 жмені;
редис середнього розміру – 5-7 шт.;
середнє яблуко – 1 шт.;
зелена цибуля – 3 стебла;
зелений кріп – 35 г;
салатні листи – 3-4 шт.;
сметана або натуральний йогурт;
велика сіль йодована.
Приготування
Приступаючи до приготування салату, промиваємо свіжий щавель, зелень, цибулю і салатні листя і викладаємо для просушування на рушник. За цей час очищаємо і позбавляє від серцевини яблучко і перетираємо його на крупній тертці. Нарізаємо невеликими шматочками промитий редис і викладаємо разом з яблучною масою в широку миску. Туди ж відправляємо нашатковану щавель, зелений лук і кріп, заправляємо все сметаною, підсолюємо і перемішуємо. Викладаємо страву на листя салату на блюдо і відразу ж подаємо до столу.
Салат зі свіжого щавлю з яйцем, огірком і майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Щавель для приготування салату, як і іншу зелень, і салатні листя промиваємо в холодній воді, розстеляємо на час на рушник і даємо обсохнути. Тепер позбавляємо листочки від хвостиків і нарізаємо дрібно. Моєму також і шаткуємо тонкою соломкою свіжі огірки і натираємо на тертці або подрібнюємо дрібненько ножем відварені круто і очищені курячі яйця.
З'єднуємо всі підготовлені компоненти салату в мисці, підсолюємо за смаком, перчимо, заправляємо майонезом класичним і перемішуємо.
Як приготувати салат з кропиви і щавлю?
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати неймовірно корисний салатик з щавлю та кропиви, промиваємо зелень під проточною холодною водою, позбавляє її від хвостиків і жорстких стебел. Листя кропиви необхідно додатково обдати окропом, а потім обсушити. Стебла зеленої цибулі миємо, нарізаємо дрібно і укладаємо разом з дрібно подрібненими листям щавлю та кропиви в широку миску. Туди ж відправляємо дрібно нарізані свіжі огірочки, які при необхідності очищаємо від шкірки (якщо вона жорстка). Додаємо до інших компонентів посічену свіжу зелень, заправляємо страву сметаною, йогуртом або майонезом, підсолюємо і перемішуємо. Подаємо до столу вітамінний салатик негайно.
Салат зі щавлем і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Готується такий салатик в лічені хвилини. Свіжі помідори миємо, витираємо насухо, розрізаємо на шматочки і викладаємо в миску. Заздалегідь промиваємо листя щавлю, відриваємо у них хвостики і викладаємо до томатів. Додаємо розкришений м'який сир, заправляємо все оливковою олією, перчимо і підсолюємо. Акуратно перемішуємо і тут же подаємо до столу, переклавши в салатник.
Салат з щавлю і редиски з яблуком
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування салату, промиваємо свіжий щавель, зелень, цибулю і салатні листя і викладаємо для просушування на рушник. За цей час очищаємо і позбавляє від серцевини яблучко і перетираємо його на крупній тертці. Нарізаємо невеликими шматочками промитий редис і викладаємо разом з яблучною масою в широку миску. Туди ж відправляємо нашатковану щавель, зелений лук і кріп, заправляємо все сметаною, підсолюємо і перемішуємо. Викладаємо страву на листя салату на блюдо і відразу ж подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Зелений борщ зі щавлем і яйцем - рецепт
Чудовим літнім стравою вважається борщ з щавлю. Його легкий, ненав'язливий смак прекрасно справляється з почуттям голоду в спеку. Спробуйте зварити
Салат з редису з огірком і яйцем
Після довгої зими деколи так не вистачає вітамінів, тому всілякі салати з молодих овочів так необхідно готувати. Пропонуємо рецепти незрівнянною
Салат з стеблової селери з огірком
Свіжий, соковитий і дуже легкий салатик з стеблової селери з огірком особливо корисний для тих, хто рахує калорії. Приготувавши його, ви отримаєте
Борщ з щавлю з яйцем - рецепт
Борщ з щавлю з яйцем – прекрасний вітамінний суп готують не тільки влітку зі свіжого щавлю, але і взимку замороженого. А подавати його можна як
Борщ з щавлю
Весна – то час, коли нас нестримно тягне на свіжу зелень і перші овочі. Це і зрозуміло, необхідно заповнити зимовий дефіцит вітамінів. Як тільки
Салат з редису і огірків
У літній сезон, коли багато свіжих овочів можна часто готувати легкі і вітамінні салати. І сьогодні ми підкажемо вам кілька універсальних рецептів