Борщ з щавлю
Кінець весни і початок літа – прекрасна пора для приготування страв із щавлю, адже саме в цей період з'являється яскрава кислувата зелень. Перше, що приходить на розум, – легкі борщ з щавлю, які можна було б подавати в гарячому і холодному вигляді, в якості легкої трапези спекотними днями.
Інгредієнти:
морква - 140 г;
картопля - 300 г;
щавель - 260 г;
овочевий бульйон - 2 л;
вершки - 200 мл;
борошно - 10 г;
відварені яйця - для подачі.
Приготування
Очистивши картопляні бульби і моркву, ріжемо їх кубиками і відварюємо до м'якості в овочевому бульйоні. Як тільки овочі розм'якшаться, кладемо до них крупно нарізані листя щавлю і чекаємо пару хвилин, поки вони зів'януть. Тим часом розвести борошно в холодних вершках і вливаємо розчин в суп. Після повторного закипання, каструлю прибираємо з жару і розливаємо борщ з щавлю по тарілках. Подаємо з вареними яйцями.
Інгредієнти:
вершкове масло - 55 г;
пучок зеленої цибулі;
листя щавлю - 3 ст.;
листя кропиви - 4 ст.;
овочевий або курячий бульйон - 12 л;
яєчний жовток - 2 шт.;
сметана.
Приготування
У глибокому сотейнику розтопіть вершкове масло і припустіть на ньому подрібнені пір'я зеленого лука з листям щавлю та кропиви. Поки із зелені виходить зайва волога, доведіть до кипіння курячий або овочевий бульйон і приправити його сіллю. Перекладіть тушковану зелень бульйон і проваріть буквально пару хвилин на слабкому вогні. Збийте сметану з жовтками і, поступово підливаючи ополоник гарячого супу, темперируйте суміш, щоб вона не згорнулася при переливанні в каструлю. Теплий сметанний соус змішайте з щами і розливайте страву по тарілках.
Якщо ви вирішите приготувати щі з кропиви і щавлю в мультиварці скориставшись цим рецептом, то спершу в чаші потушкуйте зелень в маслі і вже потім заливайте її бульйоном. Варити щі не потрібно, після закипання рідини краще відразу ж вимикати пристрій і вливати сметанний соус.
Інгредієнти:
овочевий бульйон - 15 л;
рослинна олія - 15 мл;
порей (біла частина) - 1 шт.;
консервований щавель - 300 г;
сухе біле вино - 180 мл
Приготування
Розігрів масло в каструльці, спасеруйте на ньому тонкі кільця порею до м'якості. Цибуля залийте білим вином і дайте йому випаруватися. Додавання вина в супову базу зробить кислинку готового страви більш багатогранною.
Змішайте цибулю зі щавлем і відразу ж залийте киплячим бульйоном. Зніміть каструльку з щами з вогню і розлийте суп по тарілках. Жменя кропу і ложка сметани не обов'язкові, але дуже бажані.
Ми звикли бачити класично російські щі лише на капустяної основі, але що якщо розбавити класику щедрою жменею кислуватою щавлевої зелені? Вийде нова грань давно знайомого страви, яка розбавить меню буденних трапез навіть не дивлячись на свою простоту.
Інгредієнти:
молода капуста нашаткована) - 2 ст.;
пучок листя щавлю;
картопля - 90 г;
ріпчаста цибуля - 60 г;
курячий бульйон - 19 л;
вершкове масло - 35 г;
відварені яйця, сметана, зелень для подачі.
Приготування
Промийте листя щавлю і наріжте їх товстою соломкою. Очищені картопляні бульби і цибулю подрібніть довільно.
Розтопити вершкове масло в сотейнику і спасеруйте на ньому цибулю до легкого золотистого відливу. Перемістіть цибулеву засмажку в киплячий бульйон разом з картоплею, і проваріть 15 хвилин. Відправте в суп капустяне листя і продовжуйте готування ще 7 хвилин, а після вимкнення конфорки покладіть щавель. Подавайте борщ зі звареними круто яйцями, зеленню і сметаною.
Зелені щи з щавлем, вершками і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши картопляні бульби і моркву, ріжемо їх кубиками і відварюємо до м'якості в овочевому бульйоні. Як тільки овочі розм'якшаться, кладемо до них крупно нарізані листя щавлю і чекаємо пару хвилин, поки вони зів'януть. Тим часом розвести борошно в холодних вершках і вливаємо розчин в суп. Після повторного закипання, каструлю прибираємо з жару і розливаємо борщ з щавлю по тарілках. Подаємо з вареними яйцями.
Зелений борщ з кропивою і щавлем
Інгредієнти:
Приготування
У глибокому сотейнику розтопіть вершкове масло і припустіть на ньому подрібнені пір'я зеленого лука з листям щавлю та кропиви. Поки із зелені виходить зайва волога, доведіть до кипіння курячий або овочевий бульйон і приправити його сіллю. Перекладіть тушковану зелень бульйон і проваріть буквально пару хвилин на слабкому вогні. Збийте сметану з жовтками і, поступово підливаючи ополоник гарячого супу, темперируйте суміш, щоб вона не згорнулася при переливанні в каструлю. Теплий сметанний соус змішайте з щами і розливайте страву по тарілках.
Якщо ви вирішите приготувати щі з кропиви і щавлю в мультиварці скориставшись цим рецептом, то спершу в чаші потушкуйте зелень в маслі і вже потім заливайте її бульйоном. Варити щі не потрібно, після закипання рідини краще відразу ж вимикати пристрій і вливати сметанний соус.
Як приготувати зелені щи з консервованого щавлю?
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів масло в каструльці, спасеруйте на ньому тонкі кільця порею до м'якості. Цибуля залийте білим вином і дайте йому випаруватися. Додавання вина в супову базу зробить кислинку готового страви більш багатогранною.
Змішайте цибулю зі щавлем і відразу ж залийте киплячим бульйоном. Зніміть каструльку з щами з вогню і розлийте суп по тарілках. Жменя кропу і ложка сметани не обов'язкові, але дуже бажані.
Щі зі свіжого щавлю з молодою капустою
Ми звикли бачити класично російські щі лише на капустяної основі, але що якщо розбавити класику щедрою жменею кислуватою щавлевої зелені? Вийде нова грань давно знайомого страви, яка розбавить меню буденних трапез навіть не дивлячись на свою простоту.
Інгредієнти:
Приготування
Промийте листя щавлю і наріжте їх товстою соломкою. Очищені картопляні бульби і цибулю подрібніть довільно.
Розтопити вершкове масло в сотейнику і спасеруйте на ньому цибулю до легкого золотистого відливу. Перемістіть цибулеву засмажку в киплячий бульйон разом з картоплею, і проваріть 15 хвилин. Відправте в суп капустяне листя і продовжуйте готування ще 7 хвилин, а після вимкнення конфорки покладіть щавель. Подавайте борщ зі звареними круто яйцями, зеленню і сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ з щавлю з яйцем - рецепт
Борщ з щавлю з яйцем – прекрасний вітамінний суп готують не тільки влітку зі свіжого щавлю, але і взимку замороженого. А подавати його можна як
Суп зі щавлем
Щавель - це проста кисла зелень, яку досить часто можна побачити на наших столах. З неї готують пироги, закуски, салати, а також супи. Ось про
Зелений борщ зі щавлем - рецепт
Борщ - це популярне блюдо української і російської кухонь. І сьогодні ми розповімо, як зварити зелений борщ зі щавлем. Він виходить ситним і володіє
Зелений борщ зі шпинатом
Зелений борщ - це популярне блюдо російської та української кухні. Його готують в літній період з різною зеленню: щавлем, кропивою, шпинатом. Також
Соус з щавлю
Щавель давно відоме і корисна рослина, але не багато хто знає які страви можна з них приготувати. Давайте виправимо це упущення і зробимо дивовижний
Консервований щавель
Моя бабуся варить такий зелений борщ, що просто пальчики оближеш! Шкода тільки, що щавель не росте круглий рік - а то можна було б хоч кожен день