Соус з щавлю

Щавлевий соус зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Листя щавлю ретельно миємо і обрізаємо черешки. Нарізаємо листя соломкою і кладемо на сковороду без масла, тримаємо на вогні 2-3 хвилини. Як тільки щавель став м'яким, його можна протерти через сито, або пюрировать блендером.
В окремій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору, додаємо до борошняної маси однорідне щавлеве пюре, солимо й додаємо цукор за смаком. Тушкуємо соус 2-3 хвилини до загустіння. Подаємо охолодженим.
Щавлевий соус з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику, додаємо тонкі кільця шалот і обсмажуємо до золотистого кольору, близько 3 хвилин. Тепер настала черга щавлю, його слід готувати разом з шалотом, безперервно помішуючи протягом 5-10 хвилин. Заливаємо щавлеву масу вершки і доводимо до кипіння. Приправляємо соус сіллю і перцем за смаком.
Якщо листя щавлю вийшли занадто жорсткими, а таке може статися у випадку, якщо ви не позбавилися від черешків, то додатково збийте соус за допомогою блендера, або протріть через сито.
Простий соус з щавлю
Інгредієнти:
Приготування
Листя щавлю відокремлюємо від грубих частин і дрібно нарізаємо. Викладаємо щавель в сковороду і поливаємо 2 столовими ложками води. Пари хвилин буде достатньо для того, щоб листя стали м'якими і легко перетворилися на пюре. Готове щавлеве пюре слід приправити сіллю і перцем за смаком і подавати в холодному або гарячому вигляді.
Сьомга з соусом з щавлю
До цього ми розглядали рецепти лише одного щавлевого соусу, як додаткового інгредієнта, а тепер давайте приготуємо ціле блюдо з цим соусом.
Інгредієнти:
Для риби:
Для соусу:
Для гарніру:
Приготування
Для приготування соусу листя щавлю тримаємо над киплячою водою 3-4 секунди і негайно занурюємо в крижану воду. Проробляємо те

Картоплю відварюємо і пюрируем з маслом, вершками і запеченим часником. Сьомгу обсмажуємо у великій кількості масла до золотистої скоринки, перед обсмажуванням посипаємо рибу сіллю.
Подаємо страву в глибокій тарілці з плоскими краями: на дно тарілки виливаємо соус, зверху акуратно кладемо трохи картопляного пюре і завершуємо композицію шматочком обсмаженої сьомги .
Рекомендуємо добрі рецепти

Ботвинья - рецепт
Прохладительная ботвинья - відмінна альтернатива окрошки і свекольнику, яка врятує від літньої спеки. Кілька класичних рецептів цього освіжаючого

Суп зі щавлем
Щавель - це проста кисла зелень, яку досить часто можна побачити на наших столах. З неї готують пироги, закуски, салати, а також супи. Ось про

Зелений борщ зі щавлем - рецепт
Борщ - це популярне блюдо української і російської кухонь. І сьогодні ми розповімо, як зварити зелений борщ зі щавлем. Він виходить ситним і володіє

Як заморозити щавель на зиму?
Вже давно доведено, що при правильній заморожуванні і зберіганні, овочі, фрукти і зелень зберігають максимальну кількість корисних речовин і

Консервований щавель
Моя бабуся варить такий зелений борщ, що просто пальчики оближеш! Шкода тільки, що щавель не росте круглий рік - а то можна було б хоч кожен день

Пиріг з щавлю
Пиріг з щавлю - смачна і оригінальна випічка, яка неодмінно порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш незвичайних