Соус з щавлю
Щавель відомий світу вже давно, проте в Росії та сусідніх країнах ця рослина довго вважали простим бур'яном і не вживали у їжу. Розповідати про користь щавлю вже марно, адже про неї знає навіть мала дитина, а от про те, що можна приготувати з щавлю все ж варто. Ну, от правда, що, крім щавельника, вам доводилося готувати з використанням цього нехитрого рослини? Думаю, далеко не багато страви. Давайте виправляти становище в кращу сторону, і для цього приготуємо оригінальне доповнення до будь-яким, навіть самим вишуканим стравам - соус з щавлю.
Інгредієнти:
щавель - 400 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
сіль - за смаком;
цукор - 1 1/2 ст. ложки;
сметана - 1 ст.
Приготування
Листя щавлю ретельно миємо і обрізаємо черешки. Нарізаємо листя соломкою і кладемо на сковороду без масла, тримаємо на вогні 2-3 хвилини. Як тільки щавель став м'яким, його можна протерти через сито, або пюрировать блендером.
В окремій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору, додаємо до борошняної маси однорідне щавлеве пюре, солимо й додаємо цукор за смаком. Тушкуємо соус 2-3 хвилини до загустіння. Подаємо охолодженим.
Інгредієнти:
листя щавлю (подрібнені) - 4 ст.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
цибулю-шалот - 1 шт.;
вершки - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику, додаємо тонкі кільця шалот і обсмажуємо до золотистого кольору, близько 3 хвилин. Тепер настала черга щавлю, його слід готувати разом з шалотом, безперервно помішуючи протягом 5-10 хвилин. Заливаємо щавлеву масу вершки і доводимо до кипіння. Приправляємо соус сіллю і перцем за смаком.
Якщо листя щавлю вийшли занадто жорсткими, а таке може статися у випадку, якщо ви не позбавилися від черешків, то додатково збийте соус за допомогою блендера, або протріть через сито.
Інгредієнти:
щавель (подрібнений) - 2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
вода - 2 ст. ложки.
Приготування
Листя щавлю відокремлюємо від грубих частин і дрібно нарізаємо. Викладаємо щавель в сковороду і поливаємо 2 столовими ложками води. Пари хвилин буде достатньо для того, щоб листя стали м'якими і легко перетворилися на пюре. Готове щавлеве пюре слід приправити сіллю і перцем за смаком і подавати в холодному або гарячому вигляді.
До цього ми розглядали рецепти лише одного щавлевого соусу, як додаткового інгредієнта, а тепер давайте приготуємо ціле блюдо з цим соусом.
Інгредієнти:
Для риби:
сьомга - 500 г;
вершкове масло - 1/4 ст.;
сіль - за смаком.
Для соусу:
листя щавлю - 150 г;
петрушка - 90 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки.
Для гарніру:
картопля - 3-4 шт.;
вершки;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубчики.
Приготування
Для приготування соусу листя щавлю тримаємо над киплячою водою 3-4 секунди і негайно занурюємо в крижану воду. Проробляємо те саме з петрушкою, тільки тримаємо її над паром близько хвилини. Збиваємо листя змішати зі склянкою води, пропускаємо готовий соус через сито, приправляємо сіллю і додаємо масло.
Картоплю відварюємо і пюрируем з маслом, вершками і запеченим часником. Сьомгу обсмажуємо у великій кількості масла до золотистої скоринки, перед обсмажуванням посипаємо рибу сіллю.
Подаємо страву в глибокій тарілці з плоскими краями: на дно тарілки виливаємо соус, зверху акуратно кладемо трохи картопляного пюре і завершуємо композицію шматочком обсмаженої сьомги .
Щавлевий соус зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Листя щавлю ретельно миємо і обрізаємо черешки. Нарізаємо листя соломкою і кладемо на сковороду без масла, тримаємо на вогні 2-3 хвилини. Як тільки щавель став м'яким, його можна протерти через сито, або пюрировать блендером.
В окремій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору, додаємо до борошняної маси однорідне щавлеве пюре, солимо й додаємо цукор за смаком. Тушкуємо соус 2-3 хвилини до загустіння. Подаємо охолодженим.
Щавлевий соус з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику, додаємо тонкі кільця шалот і обсмажуємо до золотистого кольору, близько 3 хвилин. Тепер настала черга щавлю, його слід готувати разом з шалотом, безперервно помішуючи протягом 5-10 хвилин. Заливаємо щавлеву масу вершки і доводимо до кипіння. Приправляємо соус сіллю і перцем за смаком.
Якщо листя щавлю вийшли занадто жорсткими, а таке може статися у випадку, якщо ви не позбавилися від черешків, то додатково збийте соус за допомогою блендера, або протріть через сито.
Простий соус з щавлю
Інгредієнти:
Приготування
Листя щавлю відокремлюємо від грубих частин і дрібно нарізаємо. Викладаємо щавель в сковороду і поливаємо 2 столовими ложками води. Пари хвилин буде достатньо для того, щоб листя стали м'якими і легко перетворилися на пюре. Готове щавлеве пюре слід приправити сіллю і перцем за смаком і подавати в холодному або гарячому вигляді.
Сьомга з соусом з щавлю
До цього ми розглядали рецепти лише одного щавлевого соусу, як додаткового інгредієнта, а тепер давайте приготуємо ціле блюдо з цим соусом.
Інгредієнти:
Для риби:
Для соусу:
Для гарніру:
Приготування
Для приготування соусу листя щавлю тримаємо над киплячою водою 3-4 секунди і негайно занурюємо в крижану воду. Проробляємо те саме з петрушкою, тільки тримаємо її над паром близько хвилини. Збиваємо листя змішати зі склянкою води, пропускаємо готовий соус через сито, приправляємо сіллю і додаємо масло.
Картоплю відварюємо і пюрируем з маслом, вершками і запеченим часником. Сьомгу обсмажуємо у великій кількості масла до золотистої скоринки, перед обсмажуванням посипаємо рибу сіллю.
Подаємо страву в глибокій тарілці з плоскими краями: на дно тарілки виливаємо соус, зверху акуратно кладемо трохи картопляного пюре і завершуємо композицію шматочком обсмаженої сьомги .
Рекомендуємо добрі рецепти
Ботвинья - рецепт
Прохладительная ботвинья - відмінна альтернатива окрошки і свекольнику, яка врятує від літньої спеки. Кілька класичних рецептів цього освіжаючого
Суп зі щавлем
Щавель - це проста кисла зелень, яку досить часто можна побачити на наших столах. З неї готують пироги, закуски, салати, а також супи. Ось про
Зелений борщ зі щавлем - рецепт
Борщ - це популярне блюдо української і російської кухонь. І сьогодні ми розповімо, як зварити зелений борщ зі щавлем. Він виходить ситним і володіє
Як заморозити щавель на зиму?
Вже давно доведено, що при правильній заморожуванні і зберіганні, овочі, фрукти і зелень зберігають максимальну кількість корисних речовин і
Консервований щавель
Моя бабуся варить такий зелений борщ, що просто пальчики оближеш! Шкода тільки, що щавель не росте круглий рік - а то можна було б хоч кожен день
Пиріг з щавлю
Пиріг з щавлю - смачна і оригінальна випічка, яка неодмінно порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш незвичайних