Вернуться назад Распечатать

Салат з щавлю

Салат з щавлю
Щавель стали використовувати в їжу слов'яни не так вже давно. Але ця трава вже встигла зарекомендувати себе як пікантний, свіжий і неймовірно корисний компонент безлічі популярних страв. Одним з таких є салат з щавлю, який можна зробити, доповнивши листя іншими інгредієнтами. Кілька можливих комбінацій такого вітамінного страви ми пропонуємо нижче в наших рецептах.

Салат зі свіжого щавлю з яйцем, огірком і майонезом


Інгредієнти:

  • щавель свіжий – 340 г;

  • відварені круто курячі яйця – 2 шт.;

  • огірки свіжі – 340 г;

  • салатні листя – 1 пучок;

  • гілочки свіжого кропу – 35 г;

  • гілочки свіжої петрушки – 15 г;

  • майонез класичний – 220 г або по смаку;

  • чорний перець мелений;

  • велика сіль йодована.


  • Приготування
    Щавель для приготування салату, як і іншу зелень, і салатні листя промиваємо в холодній воді, розстеляємо на час на рушник і даємо обсохнути. Тепер позбавляємо листочки від хвостиків і нарізаємо дрібно. Моєму також і шаткуємо тонкою соломкою свіжі огірки і натираємо на тертці або подрібнюємо дрібненько ножем відварені круто і очищені курячі яйця.
    З'єднуємо всі підготовлені компоненти салату в мисці, підсолюємо за смаком, перчимо, заправляємо майонезом класичним і перемішуємо.

    Як приготувати салат з кропиви і щавлю?


    Інгредієнти:

  • щавель свіжий – 130 г;

  • кропива молода свіжа – 130 г;

  • огірки свіжі – 240 г;

  • стебла зеленої цибулі – 3 шт.;

  • гілочки свіжого кропу – 35 г;

  • гілочки свіжої петрушки – 35 г;

  • сметана, натуральний йогурт або майонез – 90 г або по смаку;

  • велика сіль йодована.


  • Приготування
    Щоб приготувати неймовірно корисний салатик з щавлю та кропиви, промиваємо зелень під проточною холодною водою, позбавляє її від хвостиків і жорстких стебел. Листя кропиви необхідно додатково обдати окропом, а потім обсушити. Стебла зеленої цибулі миємо, нарізаємо дрібно і укладаємо разом з дрібно подрібненими листям щавлю та кропиви в широку миску. Туди ж відправляємо дрібно нарізані свіжі огірочки, які при необхідності очищаємо від шкірки (якщо вона жорстка). Додаємо до інших компонентів посічену свіжу зелень, заправляємо страву сметаною, йогуртом або майонезом, підсолюємо і перемішуємо. Подаємо до столу вітамінний салатик негайно.

    Салат зі щавлем і помідорами


    Інгредієнти:

  • щавель свіжий – 1 жменя;

  • помідори свіжі – 260 г;

  • сир м'який – 120 г;

  • олія оливкова – 25 мл;

  • чорний перець мелений;

  • велика сіль йодована.


  • Приготування
    Готується такий салатик в лічені хвилини. Свіжі помідори миємо, витираємо насухо, розрізаємо на шматочки і викладаємо в миску. Заздалегідь промиваємо листя щавлю, відриваємо у них хвостики і викладаємо до томатів. Додаємо розкришений м'який сир, заправляємо все оливковою олією, перчимо і підсолюємо. Акуратно перемішуємо і тут же подаємо до столу, переклавши в салатник.

    Салат з щавлю і редиски з яблуком


    Інгредієнти:

  • щавель свіжий – 3 жмені;

  • редис середнього розміру – 5-7 шт.;

  • середнє яблуко – 1 шт.;

  • зелена цибуля – 3 стебла;

  • зелений кріп – 35 г;

  • салатні листи – 3-4 шт.;

  • сметана або натуральний йогурт;

  • велика сіль йодована.
  • Салат з щавлю


    Приготування
    Приступаючи до приготування салату, промиваємо свіжий щавель, зелень, цибулю і салатні листя і викладаємо для просушування на рушник. За цей час очищаємо і позбавляє від серцевини яблучко і перетираємо його на крупній тертці. Нарізаємо невеликими шматочками промитий редис і викладаємо разом з яблучною масою в широку миску. Туди ж відправляємо нашатковану щавель, зелений лук і кріп, заправляємо все сметаною, підсолюємо і перемішуємо. Викладаємо страву на листя салату на блюдо і відразу ж подаємо до столу.