Рецепт песто з базиліка
По своїй універсальності песто можна порівняти ні з одним існуючим соусом. Докладно про всьому різноманітті рецептів песто з базиліка ми розповімо далі.
Якщо ви вирішили братися за приготування саме класичного соусу, то врахуйте, що для нього необхідно використовувати італійський пармезан, що володіє вираженим смаком і ароматом, завдяки яким він і виділяється серед інших зелених соусів.
Інгредієнти:
листя базиліка – 85 м;
кедрові горішки – 70 г;
часник – 2 зубки;
лимонний сік – 10 мл;
тертий пармезан – 15 г;
оливкова олія.
Приготування
Перед тим, як приготувати песто з базиліка, кедрові горішки для нього необхідно підрум'янити на добре розігрітій сковороді. Обсмажені кедрові горіхи краще перебиваються в блендері і набувають виражений смак.
Сполоснувши листя базиліка, обсушіть їх і збийте в чаші блендера разом з часником і кедром. Коли маса перетвориться в пасту, доповніть її пармезаном, дрібкою солі і соком лимона. Знову збийте всі разом. Прямо під час збивання почніть порціями підливати оливкова олія. Коли соус придбає бажану консистенцію – він готовий.
Готовий песто можна їсти відразу, зберігати в холодильнику, закрутивши в ошпарені банки або розкласти по формах для льоду і заморозити про запас.
Якщо ви не женіться за автентичністю рецепту, то сміливо замінюйте кедрові горішки звичайними волоськими, а різницю в ціні краще витратьте на хороший шматок пармезану.
Інгредієнти:
листя базиліка – 135 г;
оливкова олія – 115 мл;
волоські горіхи – 75 г;
жменю тертого пармезану;
часникові зубки – 2 шт.
Приготування
Підготовлені листочки базиліка помістіть в чашу блендера разом з волоськими горіхами. Слідом відправте та зубки часнику разом з тертим пармезаном. Влийте близько чверті оливкової олії і почніть збивання. По ходу подрібнення інгредієнтів підливайте оливкова олія, поки не отримаєте соус-емульсію.
Зробити смак базиліка більш м'яким допоможе петрушка. Пучок зелені петрушки не передбачено класичною рецептурою, але така варіація неодмінно варто того, щоб бути випробуваною.
Інгредієнти:
зелень базиліка – 2 ст.;
зелень петрушки – 2 ст.;
жменя кедрових горіхів;
часник – 4 зубки;
тертий пармезан – 35 г;
оливкова олія – 115 мл
Приготування
Відокремте листочки петрушки і базиліка від самих гілок і помістіть їх в чаші блендера. Туди ж відправте волоські горіхи і розтерті часникові зубки. Останнім у чашу відправляється тертий пармезан. Після того, як всі інгредієнти завантажені, їх заливають третю масла і збивають до пастоподібної консистенції. У процесі збивання підливають масло порціями. Готовий соус розливають по чистим банкам і залишають на зберігання в холоді.
Інгредієнти:
жменя кедрових горіхів;
часник – 3-4 зубки;
зелень базиліка – 2 пучка;
жменя зелені м'яти;
тертий пармезан – 25 г;
оливкова олія – 115 мл
Приготування
При наявності блендера складові досить просто збити разом, але в його відсутність, інгредієнти закладають в ступу по черзі. Першими вирушають м'ята і базилік. Щоб зелень краще пюрировалась, її змішують з дрібкою солі. Далі в ступу відправляють часник, горіхи і тертий пармезан. Коли часник пюрируется, суміш починають поступово розводити оливковою олією.
Класичний рецепт песто з базиліка
Якщо ви вирішили братися за приготування саме класичного соусу, то врахуйте, що для нього необхідно використовувати італійський пармезан, що володіє вираженим смаком і ароматом, завдяки яким він і виділяється серед інших зелених соусів.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати песто з базиліка, кедрові горішки для нього необхідно підрум'янити на добре розігрітій сковороді. Обсмажені кедрові горіхи краще перебиваються в блендері і набувають виражений смак.
Сполоснувши листя базиліка, обсушіть їх і збийте в чаші блендера разом з часником і кедром. Коли маса перетвориться в пасту, доповніть її пармезаном, дрібкою солі і соком лимона. Знову збийте всі разом. Прямо під час збивання почніть порціями підливати оливкова олія. Коли соус придбає бажану консистенцію – він готовий.
Готовий песто можна їсти відразу, зберігати в холодильнику, закрутивши в ошпарені банки або розкласти по формах для льоду і заморозити про запас.
Песто з волоськими горіхами і базиліком
Якщо ви не женіться за автентичністю рецепту, то сміливо замінюйте кедрові горішки звичайними волоськими, а різницю в ціні краще витратьте на хороший шматок пармезану.
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені листочки базиліка помістіть в чашу блендера разом з волоськими горіхами. Слідом відправте та зубки часнику разом з тертим пармезаном. Влийте близько чверті оливкової олії і почніть збивання. По ходу подрібнення інгредієнтів підливайте оливкова олія, поки не отримаєте соус-емульсію.
Рецепт соусу песто з зеленим базиліком і петрушкою
Зробити смак базиліка більш м'яким допоможе петрушка. Пучок зелені петрушки не передбачено класичною рецептурою, але така варіація неодмінно варто того, щоб бути випробуваною.
Інгредієнти:
Приготування
Відокремте листочки петрушки і базиліка від самих гілок і помістіть їх в чаші блендера. Туди ж відправте волоські горіхи і розтерті часникові зубки. Останнім у чашу відправляється тертий пармезан. Після того, як всі інгредієнти завантажені, їх заливають третю масла і збивають до пастоподібної консистенції. У процесі збивання підливають масло порціями. Готовий соус розливають по чистим банкам і залишають на зберігання в холоді.
Песто з базиліком і кедровими горішками
Інгредієнти:
Приготування
При наявності блендера складові досить просто збити разом, але в його відсутність, інгредієнти закладають в ступу по черзі. Першими вирушають м'ята і базилік. Щоб зелень краще пюрировалась, її змішують з дрібкою солі. Далі в ступу відправляють часник, горіхи і тертий пармезан. Коли часник пюрируется, суміш починають поступово розводити оливковою олією.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з базиліка
Приємний, завжди впізнаваний аромат базиліка здатний перетворити будь-яке, навіть саме скромне блюдо. Але ми пропонуємо зробити на основі свіжих
Соус песто з базиліка на зиму
Приготування самого песто, навіть якщо ви вирішили заготовляти його про запас, нічим не відрізняється від того ж процесу приготування соусу в сезон.
Паста з томатами і базиліком
Помідори і базилік - традиційні базові складові італійської пасти. Незважаючи на простоту рецепта, частування завжди виходить чудово смачним і дійсно
Соус песто в домашніх умовах - рецепт
Незрівнянний, яскравий і чудовий ароматний песто можна зробити власноруч! У цьому матеріалі описано два рецепту його створення: класичний і менш
Брускетта з помідорами
Брускетта з помідорами - смачна, тепла закуска для буднів і свят. Невибаглива і просте поєднання продуктів, з яких виходить чудове італійське блюдо.
З чим їдять соус песто?
Напевно кожен з вас чув про італійському соусі песто. Але можливо не всі здогадуються про його склад і способи застосування. Насправді все просто.