» » Рецепт песто з базиліка

Рецепт песто з базиліка

Рецепт песто з базиліка
По своїй універсальності песто можна порівняти ні з одним існуючим соусом. Докладно про всьому різноманітті рецептів песто з базиліка ми розповімо далі.

Класичний рецепт песто з базиліка


Якщо ви вирішили братися за приготування саме класичного соусу, то врахуйте, що для нього необхідно використовувати італійський пармезан, що володіє вираженим смаком і ароматом, завдяки яким він і виділяється серед інших зелених соусів.
Інгредієнти:

  • листя базиліка – 85 м;

  • кедрові горішки – 70 г;

  • часник – 2 зубки;

  • лимонний сік – 10 мл;

  • тертий пармезан – 15 г;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати песто з базиліка, кедрові горішки для нього необхідно підрум'янити на добре розігрітій сковороді. Обсмажені кедрові горіхи краще перебиваються в блендері і набувають виражений смак.
    Сполоснувши листя базиліка, обсушіть їх і збийте в чаші блендера разом з часником і кедром. Коли маса перетвориться в пасту, доповніть її пармезаном, дрібкою солі і соком лимона. Знову збийте всі разом. Прямо під час збивання почніть порціями підливати оливкова олія. Коли соус придбає бажану консистенцію – він готовий.
    Готовий песто можна їсти відразу, зберігати в холодильнику, закрутивши в ошпарені банки або розкласти по формах для льоду і заморозити про запас.

    Песто з волоськими горіхами і базиліком


    Якщо ви не женіться за автентичністю рецепту, то сміливо замінюйте кедрові горішки звичайними волоськими, а різницю в ціні краще витратьте на хороший шматок пармезану.
    Інгредієнти:

  • листя базиліка – 135 г;

  • оливкова олія – 115 мл;

  • волоські горіхи – 75 г;

  • жменю тертого пармезану;

  • часникові зубки – 2 шт.


  • Приготування
    Підготовлені листочки базиліка помістіть в чашу блендера разом з волоськими горіхами. Слідом відправте та зубки часнику разом з тертим пармезаном. Влийте близько чверті оливкової олії і почніть збивання. По ходу подрібнення інгредієнтів підливайте оливкова олія, поки не отримаєте соус-емульсію.

    Рецепт соусу песто з зеленим базиліком і петрушкою


    Зробити смак базиліка більш м'яким допоможе петрушка. Пучок зелені петрушки не передбачено класичною рецептурою, але така варіація неодмінно варто того, щоб бути випробуваною.
    Інгредієнти:

  • зелень базиліка – 2 ст.;

  • зелень петрушки – 2 ст.;

  • жменя кедрових горіхів;

  • часник – 4 зубки;

  • тертий пармезан – 35 г;

  • оливкова олія – 115 мл


  • Приготування
    Відокремте листочки петрушки і базиліка від самих гілок і помістіть їх в чаші блендера. Туди ж відправте волоські горіхи і розтерті часникові зубки. Останнім у чашу відправляється тертий пармезан. Після того, як всі інгредієнти завантажені, їх заливають третю масла і збивають до пастоподібної консистенції. У процесі збивання підливають масло порціями. Готовий соус розливають по чистим банкам і залишають на зберігання в холоді.

    Песто з базиліком і кедровими горішками


    Інгредієнти:

  • жменя кедрових горіхів;

  • часник – 3-4 зубки;

  • зелень базиліка – 2 пучка;

  • жменя зелені м'яти;

  • тертий пармезан – 25 г;

  • оливкова олія – 115 мл


  • Приготування
    При наявності блендера складові досить просто збити разом, але в його відсутність, інгредієнти закладають в ступу по черзі. Першими вирушають м'ята і базилік. Щоб зелень краще пюрировалась, її змішують з дрібкою солі. Далі в ступу відправляють часник, горіхи і тертий пармезан. Коли часник пюрируется, суміш починають поступово розводити оливковою олією.
    Додав: admin | 18-11-2016, 17:58
    Переглядів: 98