Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус песто в домашніх умовах - рецепт

Соус песто в домашніх умовах - рецепт

15-08-2016, 20:02
809
Соус песто в домашніх умовах - рецепт
Песто - популярний у всьому світі соус, а батьківщиною його вважається Італія, а саме Генуя. Там його готують виключно з зеленого базиліка і оливкової олії першого віджиму, ароматного і з легкою гіркуватістю. Є також варіант червоного песто в який крім основних інгредієнтів додають в'ялені помідори. У різних країнах цей соус має свої національні відмінності, наприклад, в Німеччині його готують з додаванням черемші, а в Австрії кедрові горіхи міняють на гарбузове насіння. Власне, в оригінальному рецепті використовуються навіть не кедрові горіхи, горіхи пінії. Це найближчі родичі і смаки їх практично не розрізняються. А тим більше з такими пахучими продуктами як базилік, часник і оливкове масло різницю не помітить навіть самий досвідчений гурман. Отже, як зробити рецепт соусу песто ідеальним і з чим його їдять, на ці та інші питання ви отримаєте відповіді в цій статті.

Як приготувати класичний зелений соус песто з базиліком


Це воістину унікальний соус, т. к. з легкістю підходить для рибних і м'ясних страв, салатів і спагетті, з них готують пасту, супи і сендвічі. І при цьому він дуже корисний оскільки основними інгредієнтами є базилік і оливкову олію першого віджиму, а ще і кедрові горішки.
Інгредієнти:

  • базилік – 150 г;

  • олія оливкова – 120 мл;

  • сир пармезан – 80 г;

  • сир пекоріно солодкий – 50 г;

  • кедрові горіхи – 45 г;

  • часник – 1 зубочек;

  • сіль.


  • Приготування
    Для соусу з базиліка беруться тільки листочки, стебла не використовуються. Приготувати простіше всього за допомогою блендера, тому закидаємо листочки базиліка в чашу, доливаємо половинку масла, щоб краще перемелювати зелень подрібнюємо. Горішки злегка підсмажимо на сухій сковороді - максимум по 30 секунд з кожної сторони. Закидаємо базиліку горішки і часник, сир натираємо на дрібну тертку, тому що він дуже твердий і якщо шматочки будуть великі є варіант того, що вони не измельчатся як слід. Доливаємо масло, солимо і все це перемелюємо в однорідну масу. Консистенцію можна регулювати, оскільки деякі люблять абсолютно однорідний соус, а інші перемелюють просто в дрібну крихту. З сіллю потрібно бути обережними, оскільки сир сам по собі і так вже солоний.
    Такий соус можна зберігати дуже довго в холодильнику в закритій банці, особливо якщо зверху залити невеликою кількістю оливкової олії. Таким чином створюється плівка, повітря не попадає в соус і він не псується.

    Рецепт соусу песто в домашніх умовах


    Звичайно ж рецепт класичного песто вже випробуваний роками і вважається базовим соусом. Але інгредієнти, що входять до його складу досить дорогі, і не всі мають можливість їх придбати. Тому пропонуємо трохи поекспериментувати з продуктами і приготувати домашній песто, не менш смачний, ніж класичний. Єдине, що не варто замінювати в соусі – це сир. Він повинен бути саме таким дуже твердим і насиченого смаку як пармезан, це може бути чеддер, грюйер або грана падано.
    Інгредієнти:

  • горіхи кешью 100 г;

  • шпинат – 60 г;

  • селера – 60 г;

  • петрушка – 30 г;

  • рукола – 60 г;

  • м'ята – 20 г;

  • сік лимона – 15 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • олія оливкова – 200 мл;

  • пармезан – 100 г;

  • сіль.
  • Соус песто в домашніх умовах - рецепт


    Приготування
    Всю зелень миємо й обсушуємо. Комбінація і кількість її вибираємо на свій смак, можна додати і кінзи, якщо хто любить. Тверді стеблинки по можливості краще видалити. Подрібнюємо все травички в блендері або за допомогою заглибного блендера, додаємо всі інші інгредієнти (крім сиру) і 2/3 масла. Чому не всі масло відразу? Щоб не промахнутися з консистенцією, краще потім долити ще. Як тільки маса стала більш або менш однорідної додаємо дрібно натертий сир, якщо потрібно масло і робимо ще буквально кілька оборотів. Соус готовий!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Брускетта з помідорами
    Брускетта з помідорами
    Брускетта з помідорами - смачна, тепла закуска для буднів і свят. Невибаглива і просте поєднання продуктів, з яких виходить чудове італійське блюдо.
    З чим їдять соус песто?
    З чим їдять соус песто?
    Напевно кожен з вас чув про італійському соусі песто. Але можливо не всі здогадуються про його склад і способи застосування. Насправді все просто.
    Паста з соусом песто
    Паста з соусом песто
    Соус песто завжди дуже добре поєднується з гарячою пастою. Це ароматне неповторне італійське блюдо готується дуже швидко і просто. Цінителі
    Соус Песто
    Соус Песто
    Ні одне відвідування ресторану з італійською кухнею не обійдеться без дегустації страви приправленого соусом Песто. В Італії цей соус за традицією
    Соус для гамбургера
    Соус для гамбургера
    Багато хто з нас люблять гамбургери. А ми вживаємо їх, звичайно ж з майонезом, кетчупом або гірчицею. Але ж можна зробити цікаві соуси для
    Соус з петрушки
    Соус з петрушки
    Петрушку використовують в якості смакової добавки в різні несолодкі страви. У ній міститься безліч корисних речовин: антиоксиданти, амінокислоти,