Соус з петрушки
Петрушка - дуже корисна рослина, що дає їстівну зелень і коренеплоди. Звичайно зелень петрушки використовується в якості ароматної і смакової добавки до різним несолодким страв.
Петрушка містить масу корисних речовин: вітаміни, антиоксиданти, мікроелементи, амінокислоти. Ця зелень має сечогінну, жовчогінну діями, сприяє зниження і нормалізації артеріального тиску, зміцнює і очищає зуби, сприяє підвищенню імунного статусу організму, покращує стан судин і прискорює обмін речовин.
Зелень петрушки можна використовувати для приготування різних соусів, які чудово доповнять готуються на вашій кухні страви.
Розповімо, як і які соуси можна приготувати з петрушки. Йдемо за свіжою петрушкою, для приготування порції соусу потрібно 2-3 не тоненьких пучка.
Інгредієнти:
свіжа зелень петрушки - 2 пучка;
часник - 2-5 зубчиків (залежно від розміру);
нерафінована олія (краще оливкова ExtraVirgin, тобто, першого холодного віджиму) - 2-5 ст. ложок;
лимон - 05-1 шт.;
сіль.
Приготування
Ретельно промиємо петрушку і енергійно кілька разів залишимо залишки води. Відріжемо нижню частину пучка там, де гілочки починаються. Очистимо зубчики часнику. Підготовлені таким чином, часник і петрушку подрібнити блендером. Якщо блендера в господарстві немає, спочатку дрібно порубаємо зелень, а потім разом з часником і невеликою кількістю солі истолчем в ступці. Додамо сік лимона і оливкову олію. Перемішаємо і дамо постояти хвилин 10-20.
Хочете, щоб соус був гостріше і яскравіше смаком і ароматом? Перед подрібненням блендером петрушки і часнику додайте трохи свіжого зеленого гострого перцю (тільки треба видалити насіння).
Можна додати в цей же соус (або у вихідну композицію без перцю) жовтки або білки перепелиних яєць (але не разом). Перепелині яйця (на відміну від курячих) практично безпечні для здоров'я людини і можуть вживатися в їжу навіть у сирому вигляді.
Можна приготувати соус з петрушки і кропу. Кріп додасть додаткові смакові відтінки соусу, він цілком гармонує з петрушкою і покращує травлення. Для людей на всій пострадянській території кріп з петрушкою - звичне буденне поєднання.
Приготування
Візьміть 1 пучок кропу 1 пучок петрушки, подрібнюйте зручним способом (див. вище), потім додайте інші інгредієнти.
Соуси такого типу чудово підходять особливо до риби з білим тілом, а також до будь-яких морепродуктів, м'яса, пасті , грибів. Якщо розраховуєте подавати соус з петрушки до морепродуктів (різні молюски), можна приготувати його з топленим вершковим маслом замість рослинного. У соуси подібного типу можна додавати потроху білого міцного вина (вермут, мартіні, мускат) та/або рибний, м'ясний бульйон (в залежності від страви).
Інгредієнти:
петрушка - 1 пучок;
базилік - пучок в 2 рази більше ніж петрушки;
горіхи кедрові або мигдальні (ядерця), фундук, фісташки - 50 г;
сир пармезан тертий - 2 ст. ложки;
сир пекоріно тертий - 1-2 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
лимон - 05-1 шт.;
олія оливкова ExtraVirgin - 2-4 ст. ложки.
Приготування
Зелень (у сенсі базилік і петрушку), а також часник ретельно подрібнити в ступці або за допомогою блендера. Горіхи теж подрібнити максимально дрібно. Додамо тертий сир того і іншого сорту (якщо не знайшли потрібні сири, замініть звичайною тертим твердим сиром). Далі - сік лимона і оливкову олію. Все перемішуємо.
До складу соусу песто можна також включити свіжу зелень кінзи і розмарину, молоді оливки, спаржу, каперси, цибуля-порей, гострий зелений перець, анчоуси, тертий мускатний горіх. Зрозуміло, всі інгредієнти слід подрібнювати.
Всі подібні соуси слід вживати з обережністю під час загострення шлунково-кишкових захворювань.
Петрушка містить масу корисних речовин: вітаміни, антиоксиданти, мікроелементи, амінокислоти. Ця зелень має сечогінну, жовчогінну діями, сприяє зниження і нормалізації артеріального тиску, зміцнює і очищає зуби, сприяє підвищенню імунного статусу організму, покращує стан судин і прискорює обмін речовин.
Зелень петрушки можна використовувати для приготування різних соусів, які чудово доповнять готуються на вашій кухні страви.
Розповімо, як і які соуси можна приготувати з петрушки. Йдемо за свіжою петрушкою, для приготування порції соусу потрібно 2-3 не тоненьких пучка.
Рецепт соусу з петрушки і часнику
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промиємо петрушку і енергійно кілька разів залишимо залишки води. Відріжемо нижню частину пучка там, де гілочки починаються. Очистимо зубчики часнику. Підготовлені таким чином, часник і петрушку подрібнити блендером. Якщо блендера в господарстві немає, спочатку дрібно порубаємо зелень, а потім разом з часником і невеликою кількістю солі истолчем в ступці. Додамо сік лимона і оливкову олію. Перемішаємо і дамо постояти хвилин 10-20.
Хочете, щоб соус був гостріше і яскравіше смаком і ароматом? Перед подрібненням блендером петрушки і часнику додайте трохи свіжого зеленого гострого перцю (тільки треба видалити насіння).
Можна додати в цей же соус (або у вихідну композицію без перцю) жовтки або білки перепелиних яєць (але не разом). Перепелині яйця (на відміну від курячих) практично безпечні для здоров'я людини і можуть вживатися в їжу навіть у сирому вигляді.
Можна приготувати соус з петрушки і кропу. Кріп додасть додаткові смакові відтінки соусу, він цілком гармонує з петрушкою і покращує травлення. Для людей на всій пострадянській території кріп з петрушкою - звичне буденне поєднання.
Соус з петрушки і кропу
Приготування
Візьміть 1 пучок кропу 1 пучок петрушки, подрібнюйте зручним способом (див. вище), потім додайте інші інгредієнти.
Соуси такого типу чудово підходять особливо до риби з білим тілом, а також до будь-яких морепродуктів, м'яса, пасті , грибів. Якщо розраховуєте подавати соус з петрушки до морепродуктів (різні молюски), можна приготувати його з топленим вершковим маслом замість рослинного. У соуси подібного типу можна додавати потроху білого міцного вина (вермут, мартіні, мускат) та/або рибний, м'ясний бульйон (в залежності від страви).
Рецепт соусу песто " з петрушкою
Інгредієнти:
Приготування
Зелень (у сенсі базилік і петрушку), а також часник ретельно подрібнити в ступці або за допомогою блендера. Горіхи теж подрібнити максимально дрібно. Додамо тертий сир того і іншого сорту (якщо не знайшли потрібні сири, замініть звичайною тертим твердим сиром). Далі - сік лимона і оливкову олію. Все перемішуємо.
До складу соусу песто можна також включити свіжу зелень кінзи і розмарину, молоді оливки, спаржу, каперси, цибуля-порей, гострий зелений перець, анчоуси, тертий мускатний горіх. Зрозуміло, всі інгредієнти слід подрібнювати.
Всі подібні соуси слід вживати з обережністю під час загострення шлунково-кишкових захворювань.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соуси для салатів
Щоб приготувати салат, до основних інгредієнтів ще потрібна заправка, тобто салатний соус. І сьогодні ми поговоримо про найбільш популярних
Часникова заправка
Часник - корисний продукт, що володіє унікальними корисними і смаковими властивостями. На його основі роблять різні соуси і заправки для салатів.
Як готувати спаржу?
Спаржа - популярний інгредієнт в різних стравах, проте, найчастіше ми їмо її в кафе і ресторанах, оскільки наші господині часто просто не знають, як
Короп в мультиварці
Готувати в мультиварці можна не тільки м'ясо, гарніри, каші, але і рибу, наприклад, коропа. Часу це заняття займе зовсім небагато, а смачна вечеря
Гостра сальса
Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також
Соус для пасти
Різновидів італійської пасти дуже багато: каннеллоні, пенне, спагеті і т. д. Готувати її можна з додаванням різних продуктів. Але головним