Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус з петрушки

Соус з петрушки

25-03-2015, 09:55
2 032
Соус з петрушки
Петрушка - дуже корисна рослина, що дає їстівну зелень і коренеплоди. Звичайно зелень петрушки використовується в якості ароматної і смакової добавки до різним несолодким страв.
Петрушка містить масу корисних речовин: вітаміни, антиоксиданти, мікроелементи, амінокислоти. Ця зелень має сечогінну, жовчогінну діями, сприяє зниження і нормалізації артеріального тиску, зміцнює і очищає зуби, сприяє підвищенню імунного статусу організму, покращує стан судин і прискорює обмін речовин.
Зелень петрушки можна використовувати для приготування різних соусів, які чудово доповнять готуються на вашій кухні страви.
Розповімо, як і які соуси можна приготувати з петрушки. Йдемо за свіжою петрушкою, для приготування порції соусу потрібно 2-3 не тоненьких пучка.

Рецепт соусу з петрушки і часнику


Інгредієнти:

  • свіжа зелень петрушки - 2 пучка;

  • часник - 2-5 зубчиків (залежно від розміру);

  • нерафінована олія (краще оливкова ExtraVirgin, тобто, першого холодного віджиму) - 2-5 ст. ложок;

  • лимон - 05-1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Ретельно промиємо петрушку і енергійно кілька разів залишимо залишки води. Відріжемо нижню частину пучка там, де гілочки починаються. Очистимо зубчики часнику. Підготовлені таким чином, часник і петрушку подрібнити блендером. Якщо блендера в господарстві немає, спочатку дрібно порубаємо зелень, а потім разом з часником і невеликою кількістю солі истолчем в ступці. Додамо сік лимона і оливкову олію. Перемішаємо і дамо постояти хвилин 10-20.
    Хочете, щоб соус був гостріше і яскравіше смаком і ароматом? Перед подрібненням блендером петрушки і часнику додайте трохи свіжого зеленого гострого перцю (тільки треба видалити насіння).
    Можна додати в цей же соус (або у вихідну композицію без перцю) жовтки або білки перепелиних яєць (але не разом). Перепелині яйця (на відміну від курячих) практично безпечні для здоров'я людини і можуть вживатися в їжу навіть у сирому вигляді.
    Можна приготувати соус з петрушки і кропу. Кріп додасть додаткові смакові відтінки соусу, він цілком гармонує з петрушкою і покращує травлення. Для людей на всій пострадянській території кріп з петрушкою - звичне буденне поєднання.

    Соус з петрушки і кропу


    Приготування
    Візьміть 1 пучок кропу 1 пучок петрушки, подрібнюйте зручним способом (див. вище), потім додайте інші інгредієнти.
    Соуси такого типу чудово підходять особливо до риби з білим тілом, а також до будь-яких морепродуктів, м'яса, пасті , грибів. Якщо розраховуєте подавати соус з петрушки до морепродуктів (різні молюски), можна приготувати його з топленим вершковим маслом замість рослинного. У соуси подібного типу можна додавати потроху білого міцного вина (вермут, мартіні, мускат) та/або рибний, м'ясний бульйон (в залежності від страви).

    Рецепт соусу песто " з петрушкою


    Інгредієнти:

  • петрушка - 1 пучок;

  • базилік - пучок в 2 рази більше ніж петрушки;

  • горіхи кедрові або мигдальні (ядерця), фундук, фісташки - 50 г;

  • сир пармезан тертий - 2 ст. ложки;

  • сир пекоріно тертий - 1-2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • лимон - 05-1 шт.;

  • олія оливкова ExtraVirgin - 2-4 ст. ложки.


  • Приготування
    Соус з петрушки
    Зелень (у сенсі базилік і петрушку), а також часник ретельно подрібнити в ступці або за допомогою блендера. Горіхи теж подрібнити максимально дрібно. Додамо тертий сир того і іншого сорту (якщо не знайшли потрібні сири, замініть звичайною тертим твердим сиром). Далі - сік лимона і оливкову олію. Все перемішуємо.
    До складу соусу песто можна також включити свіжу зелень кінзи і розмарину, молоді оливки, спаржу, каперси, цибуля-порей, гострий зелений перець, анчоуси, тертий мускатний горіх. Зрозуміло, всі інгредієнти слід подрібнювати.
    Всі подібні соуси слід вживати з обережністю під час загострення шлунково-кишкових захворювань.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соуси для салатів
    Соуси для салатів
    Щоб приготувати салат, до основних інгредієнтів ще потрібна заправка, тобто салатний соус. І сьогодні ми поговоримо про найбільш популярних
    Часникова заправка
    Часникова заправка
    Часник - корисний продукт, що володіє унікальними корисними і смаковими властивостями. На його основі роблять різні соуси і заправки для салатів.
    Як готувати спаржу?
    Як готувати спаржу?
    Спаржа - популярний інгредієнт в різних стравах, проте, найчастіше ми їмо її в кафе і ресторанах, оскільки наші господині часто просто не знають, як
    Короп в мультиварці
    Короп в мультиварці
    Готувати в мультиварці можна не тільки м'ясо, гарніри, каші, але і рибу, наприклад, коропа. Часу це заняття займе зовсім небагато, а смачна вечеря
    Гостра сальса
    Гостра сальса
    Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також
    Соус для пасти
    Соус для пасти
    Різновидів італійської пасти дуже багато: каннеллоні, пенне, спагеті і т. д. Готувати її можна з додаванням різних продуктів. Але головним