Класичний соус для шаверми - рецепт
Ніхто не стане сперечатися, що технологія приготування м'яса, використовуваного для оформлення шаверми, безперечно важлива. В деякій мірі смак закуски також визначають і супроводжуючі м'ясо овочі. Але, мабуть, головним компонентом, який робить шаверму просто божественної на смак, є соус, спеціально приготовлений для цієї страви.
Багато безуспішно намагаються дізнатися секретний рецепт соусу у продавців шаверми, а деякі пробують відтворити той самий смак методом підбору компонентів у себе на кухні. І для тих, і для інших, і для новачків у цій справі пропонуємо рецепти приготування оригінального соусу для шаверми, які допоможуть вам отримати бажаний смак улюбленої закуски в домашніх умовах.
Інгредієнти:
майонез провансаль класичний – 255 г;
кефір середньої жирності – 195 мл;
сметана густа – 90 г;
зубці часникові – 2-3 шт.;
приправа каррі – 1 ч. ложка;
приправа хмелі-сунелі – 5 г;
солодка мелена паприка – 5 г;
сіль (за необхідності) – за смаком.
Приготування
Приготувати класичний соус для шаверми надзвичайно просто. Досить змішати в зручній ємності кефір майонез, після чого додати сметану і всі прянощі. А саме відміряємо чайною ложечкою карі, хмелі-сунелі і мелену паприку, а також очищаємо і продавлюємо через прес часникові зубці. Ретельно змішуємо компоненти соусу просто ложкою або трохи пробиваємо міксером. Пробуємо продукт на смак, при необхідності додаємо сіль і залишаємо на пару годин для настоювання і активації аромату сухих спецій.
Інгредієнти:
натуральний густий йогурт без добавок – 275 г;
гірчиця їдальня – 10 г;
густий кефір – 160 мл;
зубці часникові – 3-4 шт.;
приправа каррі – 1 ч. ложка;
приправа хмелі-сунелі – 5 г;
листочки петрушки і базиліка – по одній жмені;
сіль і перець – за смаком.
Приготування
При необхідності класичний соус для шаверми можна приготувати і без майонезу. Для цього натуральний несолодкий йогурт без добавок змішуємо зі сметаною і гірчицею, додати очищений і продавлений через прес часник, додаємо приправу карі, хмелі-сунелі, а також закладаємо попередньо промиті, обсушені і як можна дрібніше подрібнені листочки свіжої зелені петрушки і базиліка. Можна використовувати й інші види зелені, наприклад кінзу або кріп, додавши їх в соус разом з іншими компонентами. Присмачую масу за смаком сіллю, додаємо також перчик, добре перемішуємо і залишаємо в холодильнику на кілька годин.
Інгредієнти:
сметана – 223 г;
зубці часникові – 2 шт.;
приправа каррі – 05 ч. ложки;
нарізані пір'я зеленого лука – 025 склянки;
огірок маринований – 80 г;
олія соняшникова або оливкова рафінована – 10 мл;
сіль і перець – за смаком.
Приготування
Дана варіація соусу для шаверми передбачає використання для його приготування сметани. Додаємо до неї очищені і пропущені через прес часникові зубчики, дрібно нарізані пір'я зеленої цибулі і як можна дрібніше нашатковану маринований огірочок. Вливаємо також чайну ложечку гарного рослинного масла, присмачую масу за смаком сіллю, перцем і додаємо трохи приправи каррі. Після ретельного перемішування даємо соусу для шаверми настоятися якийсь час в холодильнику, після чого можемо застосовувати за призначенням.
Будь-який з рецептів можна адаптувати під свій смак, додавши додатково інші прянощі або замінити ними запропоновані.
Багато безуспішно намагаються дізнатися секретний рецепт соусу у продавців шаверми, а деякі пробують відтворити той самий смак методом підбору компонентів у себе на кухні. І для тих, і для інших, і для новачків у цій справі пропонуємо рецепти приготування оригінального соусу для шаверми, які допоможуть вам отримати бажаний смак улюбленої закуски в домашніх умовах.
Як приготувати в домашніх умовах справжній оригінальний соус для шаверми - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приготувати класичний соус для шаверми надзвичайно просто. Досить змішати в зручній ємності кефір майонез, після чого додати сметану і всі прянощі. А саме відміряємо чайною ложечкою карі, хмелі-сунелі і мелену паприку, а також очищаємо і продавлюємо через прес часникові зубці. Ретельно змішуємо компоненти соусу просто ложкою або трохи пробиваємо міксером. Пробуємо продукт на смак, при необхідності додаємо сіль і залишаємо на пару годин для настоювання і активації аромату сухих спецій.
Класичний соус для шаверми - рецепт без майонезу
Інгредієнти:
Приготування
При необхідності класичний соус для шаверми можна приготувати і без майонезу. Для цього натуральний несолодкий йогурт без добавок змішуємо зі сметаною і гірчицею, додати очищений і продавлений через прес часник, додаємо приправу карі, хмелі-сунелі, а також закладаємо попередньо промиті, обсушені і як можна дрібніше подрібнені листочки свіжої зелені петрушки і базиліка. Можна використовувати й інші види зелені, наприклад кінзу або кріп, додавши їх в соус разом з іншими компонентами. Присмачую масу за смаком сіллю, додаємо також перчик, добре перемішуємо і залишаємо в холодильнику на кілька годин.
Як зробити вдома соус для шаверми без майонезу з маринованим огірком?
Інгредієнти:
Приготування
Дана варіація соусу для шаверми передбачає використання для його приготування сметани. Додаємо до неї очищені і пропущені через прес часникові зубчики, дрібно нарізані пір'я зеленої цибулі і як можна дрібніше нашатковану маринований огірочок. Вливаємо також чайну ложечку гарного рослинного масла, присмачую масу за смаком сіллю, перцем і додаємо трохи приправи каррі. Після ретельного перемішування даємо соусу для шаверми настоятися якийсь час в холодильнику, після чого можемо застосовувати за призначенням.
Будь-який з рецептів можна адаптувати під свій смак, додавши додатково інші прянощі або замінити ними запропоновані.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус для шаверми
Шаверма, по суті - звичайний рулет з тонкого лаваша з м'ясною, овочевою начинкою. А неповторним її смак робить, звичайно ж, соус. Далі описані різні
Домашня шаверма
Традиційна шаверма може готуватися не тільки звичною і доступною курятини, але і з яловичини, приправляється вона широким асортиментом прянощів і
Шаверма - рецепт
Не поспішайте в крамницю фаст-фуду, щоб поласувати улюбленою шавермой. Запасіться необхідними компонентами і сміливо приступайте до створення цієї
Шаверма в домашніх умовах
Шаверма давно зарекомендувала себе як прекрасний варіант швидкого перекусу. Проте все ж її краще робити вдома, на своїй кухні, щоб закуска вийшла
Як зробити шаверму в лаваші будинку?
Зручний спосіб швидко перекусити, не забруднивши півкухні – зробити дивовижно смачну шаверму. Така закуска точно сподобається тим, хто поспішає і
Рецепт шавермы в лаваші
Ідеальний варіант максимально швидкого і смачного перекусу - шаверма. Далі опишемо, які прості і доступні скрізь компоненти можна загорнути в лаваш,