Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шаверма в домашніх умовах

Шаверма в домашніх умовах

9-08-2016, 20:23
622
Шаверма в домашніх умовах
Шаверма – смачна і ситна закуска, яку люблять багато жителів нашої країни. Але всі знають, що купити якісний і свіжий продукт не так-то й просто. Тому сьогодні ми розповімо вам, як приготувати шаверму в домашніх умовах.

Шаверма з куркою в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • куряче філе – 360 г;

  • лаваш вірменський;

  • салатні листя – 105 г;

  • огірок – 80 г;

  • маринований огірок – 55 г;

  • стиглий помідор – 1 шт.;

  • цибулина – 35 г;

  • часник – 1 зубчик;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • майонез – 45 мл;

  • ряжанка – 45 мл;

  • часник – 1 зубчик;

  • спеції.


  • Приготування
    Овочі промиваємо, обсушуємо, дрібно нарізаємо і викладаємо їх у миску. Куряче філе розрізаємо кубиками. На сковороді добре розігріваємо рослинне масло, додаємо до нього крупно нашатковану зубчик часнику і підрум'янюємо кілька хвилин. Потім виймаємо і викидаємо. На часниковому маслі обсмажуємо до золотистого кольору підготовлене м'ясо і приправляємо спеціями за смаком.
    Тепер давайте розглянемо з вами рецепт соусу для шаверми в домашніх умовах. Для цього змішуємо майонез з ряжанкою, видавлюємо через прес часник і кидаємо будь-які спеції.
    Лаваш трохи підсушуємо на сковороді, а потім викладаємо на нього листя салату і овочеву начинку. Далі рівномірно розподіляємо м'ясні шматочки і рясно поливаємо соусом. Звертаємо шаверму в домашніх умовах щільним рулетом і закручуємо знизу папір, щоб соус не витікав.

    Шаверма в домашніх умовах в лаваші


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 405 г;

  • тонкий лаваш – 2 аркуша;

  • пекінська капуста – 155 г;

  • помідор – 115 г;

  • огірок – 80 г;

  • кетчуп гострий – 25 мл;

  • майонез – 20 мл


  • Приготування
    Куряче м'ясо промиваємо, обсушуємо і відварюємо в підсоленій в міру воді до готовності. Пекінську капусту шаткуємо тонкими смужками. Огірок обполіскуємо, рубаємо брусочками, а помідори подрібнюємо кубиками. Відварне м'ясо остуджуємо, розбиваємо на волокна і приступаємо до формування шаверми.
    Лист лаваша розкладаємо на столі, змащуємо кетчупом, майонезом і з одного краю розподіляємо рівномірно овочі з м'ясом: курку, пекінську капусту, огірок і помідор. Загортаємо заготовку в щільний рулетик і прибираємо в холодильник, упакувавши в целофановий пакет.

    Шаверма в піті в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • піта – 2 шт.;

  • курка гриль – 155 г;

  • помідор – 85 м;

  • огірок – 85 м;

  • цибулина – за смаком;

  • майонез – за смаком.


  • Приготування
    Курку гриль дрібно рубаємо ножем. Піту розрізаємо навпіл і промазуємо майонезом. Потім викладаємо трохи м'яса. Помідор і огірок промиваємо, шаткуємо соломкою і додаємо в піту. Зверху розподіляємо ще м'ясо, за бажанням викладаємо цибульні кільця і зверху поливаємо майонезом. Розігріваємо шаверму 20 секунд в мікрохвильовій печі і подаємо до столу.

    Шаверма з фаршем в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • фарш свинячий – 315 г;

  • картопля – 315 г;

  • помідор – 115 г;

  • лаваш – 1 аркуш;

  • спеції;

  • майонез – 105 мл;

  • масло вершкове – 45 г;

  • масло рослинне – 155 мл


  • Приготування
    М'ясо обробляємо і перекручуємо через м'ясорубку. Потім викладаємо на сковороду з олією і обсмажуємо, помішуючи, хвилин 10.
    Шаверма в домашніх умовах
    Картоплю очищаємо і нарізаємо тоненькою соломкою. У глибокому сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла, підливаємо рослинного і обсмажуємо картоплю невеликими порціями. Готовий фрі викладаємо на паперовий рушник, витираємо, а потім перекладаємо в глибоку миску і затягуємо фольгою. Помідор рубаємо соломкою.
    Лист лаваша розрізаємо навпіл, змащуємо майонезом і викладаємо з краю спочатку м'ясний фарш, далі картопля та помідори. Акуратно загортаємо лаваш, підгинаючи всі краї. Готову шаверму обсмажуємо на сковороді або запікаємо 5 хвилин в духовці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашня шаверма
    Домашня шаверма
    Традиційна шаверма може готуватися не тільки звичною і доступною курятини, але і з яловичини, приправляється вона широким асортиментом прянощів і
    Шаверма - рецепт
    Шаверма - рецепт
    Не поспішайте в крамницю фаст-фуду, щоб поласувати улюбленою шавермой. Запасіться необхідними компонентами і сміливо приступайте до створення цієї
    Рецепт шавермы в лаваші
    Рецепт шавермы в лаваші
    Ідеальний варіант максимально швидкого і смачного перекусу - шаверма. Далі опишемо, які прості і доступні скрізь компоненти можна загорнути в лаваш,
    Рулет з лаваша з копченою куркою
    Рулет з лаваша з копченою куркою
    Прекрасне кулінарне рішення - рулет з лаваша. Його подають на фуршетний стіл, як оригінальну закуску або беруть з собою в якості швидкого перекусу. У
    Рулет з лаваша з куркою
    Рулет з лаваша з куркою
    Лаваш з куркою - це найкраща основа для приготування швидкої і оригінальної закуски. Зробивши з цих інгредієнтів рулет, у вас вийде досить незвичайне
    Шаурма з куркою - рецепт
    Шаурма з куркою - рецепт
    Шаурма - популярне блюдо, яке прийшло до нас із сонячної Туреччини. Його головними інгредієнтами є лаваш, м'ясо і овочами. І сьогодні ми пропонуємо