Домашня шаверма
Справжня шаверма (або шаурма) має мало спільного з тим, що ми звикли спостерігати повсюдно на лотках з фаст-фудом або серед найбільш популярних рецептів в інтернеті. Про тонкощі цієї домашньої шаверми в рецептах далі.
Шаверма, яку прийнято готувати на Сході, як правило, подається не в лаваші, а в куди більш поширеною в тих краях піті. Основним м'ясним інгредієнтом часто виступає курятина, яку перед обсмаженням неодмінно маринують в йогурті.
Інгредієнти:
Для курки:
курячі стегна – 890 м;
яблучний оцет – 55 мл;
йогурт – 75 мл;
рослинна олія – 15 мл;
мелений кардамон – щіпка.
Для соусу:
тахін – 65 г;
йогурт – 65 мл;
лимонний сік – 35 мл;
оливкова олія – 15 мл;
петрушка – 3 гілочки.
Для шаверми:
томати – 390 г;
червоний цибуля – 35 г;
головка салату латук;
піта – 8 шт.
Приготування
Приготуйте маринад, змішавши яблучний оцет з йогуртом, маслом і кардамоном. Додайте щедру пучку солі і з'єднайте маринад з птахом. Залиште курятину маринуватися в холоді не менше ніж на 4 години. Після маринування стегна можна нарізати і обсмажити або запекти цілком, а потім розібрати.
Рецепт соусу для шаверми в домашніх умовах ні краплі не складніше того, що вважається традиційним в наших краях. Змішайте всі компоненти зі списку, поки не отримаєте гладку емульсію. Приправте за смаком.
Наріжте салат і овочі викладіть їх у піту разом з курятиною і полийте готовим соусом.
Якщо можливості придбати піту немає, то прекрасною альтернативою може стати тонкий листовий лаваш, який без проблем можна знайти в будь-якому з магазинів.
Інгредієнти:
Для курки:
лимонний сік – 35 мл;
каррі – 1 ч. ложка;
оливкова масло – 10 мл;
щіпка меленого куміна;
часник – 3 зубки;
курятина – 470 р.
Для соусу:
сметана – 115 г;
цедра 1/2 лимона;
зубок часнику.
Для шаурми:
солодкий цибуля – 45 г;
огірок – 115 г;
томати – 135 г;
листи лаваша.
Приготування
Перед тим, як приготувати шаверму в домашніх умовах, необхідно підготувати курятину. Птицю очищають від надлишків шкіри і жиру, а після нарізки маринують в суміші інгредієнтів зі списку «для курки». Якщо поспішаєте, то залиште м'ясо маринуватися при кімнатній температурі 20 хвилин, в іншому випадку ємність можна розмістити в холодильнику і залишити хоч на всю ніч.
Замариновану птицю приготуйте в сковороді або над грилем.
З'єднайте компоненти для соусу.
Розділіть овочі на шматочки довільної форми, але невеликого розміру. Покладіть овочі в лаваш, поверх розмістіть курятину і залийте все соусом. Поверніть лаваш будь-яким зручним чином.
Таку шаверму зручно подавати на вечірці в розібраному вигляді. Вона зручніше в поїданні і кожен з гостей зможе зібрати страву за лічені хвилини.
Інгредієнти:
Для курки:
філе – 12 кг;
мелений кумін, коріандр, кардамон – по 1 ч. ложці;
паприка – 2 ч. ложки;
сік лимона – 25 мл
Для соусу:
йогурт – 210 г;
часник – 1 зубок;
кумін – 1 ч. ложка.
Для салату:
капуста червонокачанна – 1 шт.;
морква – 145 г;
жменя зелені м'яти;
лимонний сік – 25 мл;
лаваш або піта.
Приготування
Замаринуйте нарізане куряче філе з прянощами і соком лимона. Обсмажте птицю до повної готовності.
Змішайте компоненти соусу.
Наріжте моркву і капусту, з'єднайте їх з зеленню м'яти і полийте лимонним соком. Викладіть салат на шматок піти або лавашу, полийте соусом, покладіть курку зверху і скрутіть.
Домашня шаверма в піті в домашніх умовах – рецепт
Шаверма, яку прийнято готувати на Сході, як правило, подається не в лаваші, а в куди більш поширеною в тих краях піті. Основним м'ясним інгредієнтом часто виступає курятина, яку перед обсмаженням неодмінно маринують в йогурті.
Інгредієнти:
Для курки:
Для соусу:
Для шаверми:
Приготування
Приготуйте маринад, змішавши яблучний оцет з йогуртом, маслом і кардамоном. Додайте щедру пучку солі і з'єднайте маринад з птахом. Залиште курятину маринуватися в холоді не менше ніж на 4 години. Після маринування стегна можна нарізати і обсмажити або запекти цілком, а потім розібрати.
Рецепт соусу для шаверми в домашніх умовах ні краплі не складніше того, що вважається традиційним в наших краях. Змішайте всі компоненти зі списку, поки не отримаєте гладку емульсію. Приправте за смаком.
Наріжте салат і овочі викладіть їх у піту разом з курятиною і полийте готовим соусом.
Домашня шаверма з куркою в лаваші
Якщо можливості придбати піту немає, то прекрасною альтернативою може стати тонкий листовий лаваш, який без проблем можна знайти в будь-якому з магазинів.
Інгредієнти:
Для курки:
Для соусу:
Для шаурми:
Приготування
Перед тим, як приготувати шаверму в домашніх умовах, необхідно підготувати курятину. Птицю очищають від надлишків шкіри і жиру, а після нарізки маринують в суміші інгредієнтів зі списку «для курки». Якщо поспішаєте, то залиште м'ясо маринуватися при кімнатній температурі 20 хвилин, в іншому випадку ємність можна розмістити в холодильнику і залишити хоч на всю ніч.
Замариновану птицю приготуйте в сковороді або над грилем.
З'єднайте компоненти для соусу.
Розділіть овочі на шматочки довільної форми, але невеликого розміру. Покладіть овочі в лаваш, поверх розмістіть курятину і залийте все соусом. Поверніть лаваш будь-яким зручним чином.
Приготування шаверми в домашніх умовах
Таку шаверму зручно подавати на вечірці в розібраному вигляді. Вона зручніше в поїданні і кожен з гостей зможе зібрати страву за лічені хвилини.
Інгредієнти:
Для курки:
Для соусу:
Для салату:
Приготування
Замаринуйте нарізане куряче філе з прянощами і соком лимона. Обсмажте птицю до повної готовності.
Змішайте компоненти соусу.
Наріжте моркву і капусту, з'єднайте їх з зеленню м'яти і полийте лимонним соком. Викладіть салат на шматок піти або лавашу, полийте соусом, покладіть курку зверху і скрутіть.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шаверма - рецепт
Не поспішайте в крамницю фаст-фуду, щоб поласувати улюбленою шавермой. Запасіться необхідними компонентами і сміливо приступайте до створення цієї
Шаверма в домашніх умовах
Шаверма давно зарекомендувала себе як прекрасний варіант швидкого перекусу. Проте все ж її краще робити вдома, на своїй кухні, щоб закуска вийшла
Як зробити шаверму в лаваші будинку?
Зручний спосіб швидко перекусити, не забруднивши півкухні – зробити дивовижно смачну шаверму. Така закуска точно сподобається тим, хто поспішає і
Рецепт шавермы в лаваші
Ідеальний варіант максимально швидкого і смачного перекусу - шаверма. Далі опишемо, які прості і доступні скрізь компоненти можна загорнути в лаваш,
Шаурма з куркою по-домашньому – рецепт
Не варто поспішати в найближчу крамницю фаст-фуду, щоб купити простий і не зовсім корисний перекус. Пропонуємо приготувати власноруч шаурму і
Шаурма з куркою - рецепт
Шаурма - популярне блюдо, яке прийшло до нас із сонячної Туреччини. Його головними інгредієнтами є лаваш, м'ясо і овочами. І сьогодні ми пропонуємо