» » Як зробити шаверму в лаваші будинку?

Як зробити шаверму в лаваші будинку?

Як зробити шаверму в лаваші будинку?
Незважаючи на те, що всі впевнені, що фаст-фуд – це шкідливо, більшість все ж купують подібні закуски. Але домашня шаурма перестає бути такою, якщо її правильно приготувати, вона може вийти досить корисною і досить поживною.

Як зробити шаверму в лаваші будинку?


Інгредієнти:

  • лимонний сік – 25 мл;

  • каррі порошок – 5 г;

  • оливкова олія;

  • кумін;

  • часникові зубці – 3 шт.;

  • курятина – 425 р.


  • Соус:

  • сметана (20%) – 95 г;

  • цедра половини лимона;

  • зубчик часнику.


  • Наповнення:

  • солодкий цибуля, фіолетовий – 25 г;

  • огірок свіжий – 75 г;

  • томати з щільною м'якоттю – 85 м;

  • лаваш .


  • Приготування
    Спершу підготуйте курятину. Птицю потрібно очистити від шкіри і жирку, нарізати і замаринувати в суміші лимонного соку, оливкової олії і пьрированного часнику з каррі і кумином. Час витримки м'яса в маринаді при кімнатній температурі 20 хвилин.
    Замариновану птицю приготуйте в сковороді або над грилем.
    З'єднайте всі компоненти для соусу: сметану змішати з цедрою і пюрированным зубчиком часнику.
    Поріжте овочі маленькій і не довгою соломкою, розподіліть по листом лаваша, зверху додайте курятину і залийте соусом. Поверніть шаверму будь-яким способом.

    Домашня шаверма з куркою в лаваші - рецепт


    Інгредієнти:

  • невеликі листи лаваша – 2 шт.;

  • соус для шаверми – 175 г;

  • курячі стегенця – 375 г;

  • сметана (20%) – 75 г;

  • помідори з щільною м'якоттю – 165 г;

  • огірки свіжі – 150 г;

  • капуста білокачанна або пекинка – 175 г;

  • спеції для курки – 25 г;

  • перець чорний і сіль;

  • масло пісне - 35 мл


  • Приготування
    Першим ділом приготуйте соус. Для цього ви сміливо можете використовувати описаний варіант в першому рецепті. І поки він настоюється в холодильнику, замаринуйте курятину. Для цього відокремте м'якоть курячих ніжок від кісток, розріжте її на шматочки невеликого розміру і складіть їх в глибоку тарілку. Туди ж відправте сметану, щедро приправити спеціями, посоліть, поперчіть, перемішайте і залиште на дві години.
    Прогрійте в сковороді олію, відправляйте в нього невеликими порціями по черзі курятину і смажте шматки на сильному вогні до насиченого кольору з двох сторін. Тепер прямо в сковороді розріжте на невеликі шматочки, обсмажте скибочки ще пару хвилин і
    Як зробити шаверму в лаваші будинку?
    перекладайте на тарілку.
    Тепер приступайте до овочевого наповнення. Дрібненько нашаткуйте капусту і поріжте невеликими шматочками огірки і помідори. Тепер можна приступати до оформлення закуски. Розстеліть лаваш на столі, промажте його по центру двома столовими ложками соусу. Спочатку викладайте жменю капусти, слідом помідори і огірочки і розподілите половину всього м'яса. Полийте ще соусом, загорніть шаверму, підвернувши лаваш знизу, а потім збоку і звернувши після цього його у вигляді рулету. Викладайте закуску на суху сковороду. Подрумянивайте і прогрівайте шаверму з двох сторін.
    Додав: admin | 9-08-2016, 20:23
    Переглядів: 229