Як зробити шаверму в лаваші будинку?
Незважаючи на те, що всі впевнені, що фаст-фуд – це шкідливо, більшість все ж купують подібні закуски. Але домашня шаурма перестає бути такою, якщо її правильно приготувати, вона може вийти досить корисною і досить поживною.
Інгредієнти:
лимонний сік – 25 мл;
каррі порошок – 5 г;
оливкова олія;
кумін;
часникові зубці – 3 шт.;
курятина – 425 р.
Соус:
сметана (20%) – 95 г;
цедра половини лимона;
зубчик часнику.
Наповнення:
солодкий цибуля, фіолетовий – 25 г;
огірок свіжий – 75 г;
томати з щільною м'якоттю – 85 м;
лаваш .
Приготування
Спершу підготуйте курятину. Птицю потрібно очистити від шкіри і жирку, нарізати і замаринувати в суміші лимонного соку, оливкової олії і пьрированного часнику з каррі і кумином. Час витримки м'яса в маринаді при кімнатній температурі 20 хвилин.
Замариновану птицю приготуйте в сковороді або над грилем.
З'єднайте всі компоненти для соусу: сметану змішати з цедрою і пюрированным зубчиком часнику.
Поріжте овочі маленькій і не довгою соломкою, розподіліть по листом лаваша, зверху додайте курятину і залийте соусом. Поверніть шаверму будь-яким способом.
Інгредієнти:
невеликі листи лаваша – 2 шт.;
соус для шаверми – 175 г;
курячі стегенця – 375 г;
сметана (20%) – 75 г;
помідори з щільною м'якоттю – 165 г;
огірки свіжі – 150 г;
капуста білокачанна або пекинка – 175 г;
спеції для курки – 25 г;
перець чорний і сіль;
масло пісне - 35 мл
Приготування
Першим ділом приготуйте соус. Для цього ви сміливо можете використовувати описаний варіант в першому рецепті. І поки він настоюється в холодильнику, замаринуйте курятину. Для цього відокремте м'якоть курячих ніжок від кісток, розріжте її на шматочки невеликого розміру і складіть їх в глибоку тарілку. Туди ж відправте сметану, щедро приправити спеціями, посоліть, поперчіть, перемішайте і залиште на дві години.
Прогрійте в сковороді олію, відправляйте в нього невеликими порціями по черзі курятину і смажте шматки на сильному вогні до насиченого кольору з двох сторін. Тепер прямо в сковороді розріжте на невеликі шматочки, обсмажте скибочки ще пару хвилин і перекладайте на тарілку.
Тепер приступайте до овочевого наповнення. Дрібненько нашаткуйте капусту і поріжте невеликими шматочками огірки і помідори. Тепер можна приступати до оформлення закуски. Розстеліть лаваш на столі, промажте його по центру двома столовими ложками соусу. Спочатку викладайте жменю капусти, слідом помідори і огірочки і розподілите половину всього м'яса. Полийте ще соусом, загорніть шаверму, підвернувши лаваш знизу, а потім збоку і звернувши після цього його у вигляді рулету. Викладайте закуску на суху сковороду. Подрумянивайте і прогрівайте шаверму з двох сторін.
Як зробити шаверму в лаваші будинку?
Інгредієнти:
Соус:
Наповнення:
Приготування
Спершу підготуйте курятину. Птицю потрібно очистити від шкіри і жирку, нарізати і замаринувати в суміші лимонного соку, оливкової олії і пьрированного часнику з каррі і кумином. Час витримки м'яса в маринаді при кімнатній температурі 20 хвилин.
Замариновану птицю приготуйте в сковороді або над грилем.
З'єднайте всі компоненти для соусу: сметану змішати з цедрою і пюрированным зубчиком часнику.
Поріжте овочі маленькій і не довгою соломкою, розподіліть по листом лаваша, зверху додайте курятину і залийте соусом. Поверніть шаверму будь-яким способом.
Домашня шаверма з куркою в лаваші - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом приготуйте соус. Для цього ви сміливо можете використовувати описаний варіант в першому рецепті. І поки він настоюється в холодильнику, замаринуйте курятину. Для цього відокремте м'якоть курячих ніжок від кісток, розріжте її на шматочки невеликого розміру і складіть їх в глибоку тарілку. Туди ж відправте сметану, щедро приправити спеціями, посоліть, поперчіть, перемішайте і залиште на дві години.
Прогрійте в сковороді олію, відправляйте в нього невеликими порціями по черзі курятину і смажте шматки на сильному вогні до насиченого кольору з двох сторін. Тепер прямо в сковороді розріжте на невеликі шматочки, обсмажте скибочки ще пару хвилин і перекладайте на тарілку.
Тепер приступайте до овочевого наповнення. Дрібненько нашаткуйте капусту і поріжте невеликими шматочками огірки і помідори. Тепер можна приступати до оформлення закуски. Розстеліть лаваш на столі, промажте його по центру двома столовими ложками соусу. Спочатку викладайте жменю капусти, слідом помідори і огірочки і розподілите половину всього м'яса. Полийте ще соусом, загорніть шаверму, підвернувши лаваш знизу, а потім збоку і звернувши після цього його у вигляді рулету. Викладайте закуску на суху сковороду. Подрумянивайте і прогрівайте шаверму з двох сторін.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашня шаверма
Традиційна шаверма може готуватися не тільки звичною і доступною курятини, але і з яловичини, приправляється вона широким асортиментом прянощів і
Шаверма - рецепт
Не поспішайте в крамницю фаст-фуду, щоб поласувати улюбленою шавермой. Запасіться необхідними компонентами і сміливо приступайте до створення цієї
Шаверма в домашніх умовах
Шаверма давно зарекомендувала себе як прекрасний варіант швидкого перекусу. Проте все ж її краще робити вдома, на своїй кухні, щоб закуска вийшла
Рецепт шавермы в лаваші
Ідеальний варіант максимально швидкого і смачного перекусу - шаверма. Далі опишемо, які прості і доступні скрізь компоненти можна загорнути в лаваш,
Шаурма в домашніх умовах
Побалуйте себе і домашніх прекрасним перекусом, за яким не потрібно йти в найближчу крамницю фаст-фуду. Далі представлені рецепти створення чудовою,
Шаурма з куркою по-домашньому – рецепт
Не варто поспішати в найближчу крамницю фаст-фуду, щоб купити простий і не зовсім корисний перекус. Пропонуємо приготувати власноруч шаурму і