» » Шаурма з куркою по-домашньому – рецепт

Шаурма з куркою по-домашньому – рецепт

Шаурма з куркою по-домашньому – рецепт
Шаурма стала загальним улюбленцем не тільки завдяки простоті приготування, але і з-за свого зручного формату, що дозволяє ласувати стравою на ходу. Тут ж не варто забувати і про смак, варіабельність якого дає колосальний розгул фантазії і дозволяє поєднувати в рамках однієї страви масу найрізноманітніших інгредієнтів. Нижче ми розберемо деякі з рецептів шаурми з куркою по-домашньому.

Рецепт домашньої шаурми в лаваші з куркою


Цю шаурму ми будемо готувати і маринувати в складній східної суміші спецій, але якщо ви не маєте часу або бажання займатися змішуванням спецій в домашніх умовах, то можете озброїтися магазинної сумішшю для курки і м'яса птиці.
Інгредієнти:
Для курки:

  • філе - 11 кг;

  • йогурт - 135 мл;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • лимонний сік - 20 мл;

  • мелений кумін, коріандр - по 2 ч. ложки;

  • мелений кардамон, пажитник, гвоздика, паприка, куркума - по 1/4 ч. ложки;

  • щіпка гострого перцю.


  • Для шаурми:

  • лаваш;

  • мариновані огірки - 2 шт.;

  • майонез - 65 г;

  • томати - 160 г;

  • пучок салатних листків;

  • фіолетовий цибулю - 45 р.


  • Приготування
    Розділіть куряче філе на шматочки однакового розміру і замаринуйте їх в суміші йогурту з пюрированным часником, лимонним соком і всіма спеціями зі списку. Залиште курятину на добу в холоді, а потім обсмажте до повної готовності.
    Підготуйте овочі. Наріжте тонкою соломкою огірки, розділіть томати на полукружочки, а цибулю нашаткуйте. Змастіть лавашные листи майонезом і викладіть овочі рядами на нижній третині лаваша. Поверх овочів покладіть курятину. Поверніть лаваш в рулет, підібравши бічні краї. Приготування шаурми в домашніх умовах може бути завершено вже на цьому етапі, а можна обсмажити рулет на сухій сковороді, поки краї лаваша не схопляться разом.

    Куряча шаурма в домашніх умовах


    Цей варіант шаурми не вимагає тривалого перебування курки в якому-небудь маринаді, досить просто натерти її спеціями (можна навіть готовою сумішшю для птиці) і швидко обсмажити.
    Інгредієнти:

  • йогурт - 130 мл;

  • майонез - 95 г;

  • лимон;

  • суміш спецій для курки - 1 ст. ложка;

  • яловичина (філе) - 680 г;

  • свіжий огірок, томати, цибуля - за смаком;

  • лаваш .


  • Приготування
    Приготуйте простий соус для шаурми в домашніх умовах, змішавши йогурт з майонезом і доповнивши все це цитрусової цедрою. Сік, що залишився лимона без цедри вилийте поверх нарізаного курячого філе і слідом всипте універсальну суміш спецій для курки. Після перемішування, птицю можна залишити для маринування, а можна відразу ж відправити на сковороду.
    Підготуйте бажану кількість овочів, нарізавши їх невеликими шматочками. Змастіть лист лаваша заздалегідь приготовленим соусом, викладіть овочі та птицю з одного з країв. Накрийте начинку бічними сторонами лаваша, а потім скрутіть у рулет.

    Як приготувати домашню шаурму з куркою?


    Ця шаурма буде готуватися на середземноморський манер, а тому її основою стане не звичайний тонкий лаваш, а піта, яку можна купити вже готової або зробити самостійно під керівництвом наших рецептів.
    Інгредієнти:

  • курятина - 940 м;

  • мелений кумін, коріандр - 1 ч. ложка;

  • мелений кардамон, кайенский перець - по 1/2 ч. ложці;

  • сік трьох лаймів;

  • майонез - 55 г;

  • солодкий перець - 140 г;

  • огірок - 115 г;

  • піта;

  • пучок петрушки;
  • Шаурма з куркою по-домашньому – рецепт

  • томати - 210 г;

  • сир фета - 45 р.


  • Приготування
    Замаринуйте шматочки курячого філе, полив їх лаймовим соком і приправте спеціями зі списку. Шматочки курятини доведіть до готовності на сковороді.
    Начинка для шаурми в домашніх умовах гранично проста: змастіть піту йогуртом або майонезом, викладіть курятину та томати з петрушкою, додайте шматочки перцю і огірка, посипте все фетою і поверніть корж.
    Додав: admin | 16-06-2016, 21:06
    Переглядів: 309