Шаурма стала загальним улюбленцем не тільки завдяки простоті приготування, але і з-за свого зручного формату, що дозволяє ласувати стравою на ходу. Тут ж не варто забувати і про смак, варіабельність якого дає колосальний розгул фантазії і дозволяє поєднувати в рамках однієї страви масу найрізноманітніших інгредієнтів. Нижче ми розберемо деякі з рецептів шаурми з куркою по-домашньому.
Рецепт домашньої шаурми в лаваші з куркою
Цю шаурму ми будемо готувати і маринувати в складній східної суміші спецій, але якщо ви не маєте часу або бажання займатися змішуванням спецій в домашніх умовах, то можете озброїтися магазинної сумішшю для курки і м'яса птиці.
Інгредієнти: Для курки:
філе - 11 кг; йогурт - 135 мл; часникові зубки - 3 шт.; лимонний сік - 20 мл; мелений кумін, коріандр - по 2 ч. ложки; мелений кардамон, пажитник, гвоздика, паприка, куркума - по 1/4 ч. ложки; щіпка гострого перцю. Для шаурми:
лаваш; мариновані огірки - 2 шт.; майонез - 65 г; томати - 160 г; пучок салатних листків; фіолетовий цибулю - 45 р. Приготування Розділіть куряче філе на шматочки однакового розміру і замаринуйте їх в суміші йогурту з пюрированным часником, лимонним соком і всіма спеціями зі списку. Залиште курятину на добу в холоді, а потім обсмажте до повної готовності.
Підготуйте овочі. Наріжте тонкою соломкою огірки, розділіть томати на полукружочки, а цибулю нашаткуйте. Змастіть лавашные листи майонезом і викладіть овочі рядами на нижній третині лаваша. Поверх овочів покладіть курятину. Поверніть лаваш в рулет, підібравши бічні краї. Приготування шаурми в домашніх умовах може бути завершено вже на цьому етапі, а можна обсмажити рулет на сухій сковороді, поки краї лаваша не схопляться разом.
Куряча шаурма в домашніх умовах
Цей варіант шаурми не вимагає тривалого перебування курки в якому-небудь маринаді, досить просто натерти її спеціями (можна навіть готовою сумішшю для птиці) і швидко обсмажити.
Інгредієнти: йогурт - 130 мл; майонез - 95 г; лимон; суміш спецій для курки - 1 ст. ложка; яловичина (філе) - 680 г; свіжий огірок, томати, цибуля - за смаком; лаваш . Приготування Приготуйте простий соус для шаурми в домашніх умовах, змішавши йогурт з майонезом і доповнивши все це цитрусової цедрою. Сік, що залишився лимона без цедри вилийте поверх нарізаного курячого філе і слідом всипте універсальну суміш спецій для курки. Після перемішування, птицю можна залишити для маринування, а можна відразу ж відправити на сковороду.
Підготуйте бажану кількість овочів, нарізавши їх невеликими шматочками. Змастіть лист лаваша заздалегідь приготовленим соусом, викладіть овочі та птицю з одного з країв. Накрийте начинку бічними сторонами лаваша, а потім скрутіть у рулет.
Як приготувати домашню шаурму з куркою?
Ця шаурма буде готуватися на середземноморський манер, а тому її основою стане не звичайний тонкий лаваш, а піта, яку можна купити вже готової або зробити самостійно під керівництвом наших рецептів.
Інгредієнти: курятина - 940 м; мелений кумін, коріандр - 1 ч. ложка; мелений кардамон, кайенский перець - по 1/2 ч. ложці; сік трьох лаймів; майонез - 55 г; солодкий перець - 140 г; огірок - 115 г; піта; пучок петрушки; томати - 210 г; сир фета - 45 р. Приготування Замаринуйте шматочки курячого філе, полив їх лаймовим соком і приправте спеціями зі списку. Шматочки курятини доведіть до готовності на сковороді.
Начинка для шаурми в домашніх умовах гранично проста: змастіть піту йогуртом або майонезом, викладіть курятину та томати з петрушкою, додайте шматочки перцю і огірка, посипте все фетою і поверніть корж.