Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно загортати шаурму?

Як правильно загортати шаурму?

6-06-2016, 20:43
1 709
Як правильно загортати шаурму?
Питання викликає не тільки приготування шаурми , але і її формування. Від того, як правильно загортати шаурму залежить, чи зможете ви повною мірою насолодитися смаком готового страви, або вміст лаваша нещадно випаде на тарілку, псуючи трапезу. Щоб уникнути неприємних казусів, рекомендуємо звернутися до нашим докладним покроковим майстер-класів, серед яких ви зможете вибрати найбільш оптимальний для себе варіант.

Як загортати шаурму в круглий лаваш?


Техніка завертання суміші інгредієнтів в круглий лаваш використовується не тільки в кухні Середньої Азії, але і у мексиканців, спритно згортають буріто на аналогічний манер. Подібний спосіб допомагає найбільш рівномірно покрити всі шари начинки лавашем, щоб при поїданні коржик тримала свою форму.
Візьміть круглий лаваш і розташуйте шари обраної начинки в його нижній третині. Накрийте бічні краї суміші лавашем.
[]" href="/sites/default/files/39/2016-06-02_1510/kak_zavorachivat_shaurmu_v_kruglyy_lavash_1.jpg" >
Як правильно загортати шаурму?


Підверніть вільний нижній край.
Як правильно загортати шаурму?


Почніть згортати лаваш рулетом, рухаючись знизу вгору і обережно підбираючи і утрамбовувавши начинку руками.
Як правильно загортати шаурму?


Притисніть начинку в самому кінці і підверніть край лаваша так, щоб шов припадав на середину коржики і добре тримався, не розкриваючи начинку під час обсмажування. Зафіксувати лаваш на місці допоможе обсмажування шаурми перед подачею.
Як правильно загортати шаурму?


Як загортати домашню шаурму?


Якщо замість лаваша ви використовуєте щільну невелику піту, особливо розійтися в техніці згортання не вдасться. Завдяки щільності піти, вона буде легко утримувати начинку навіть при самому простому способі згортання.
Викладіть інгредієнти в центр коржі. Підверніть лаваш внизу начинки, закриваючи її приблизно на чверть, тим самим перешкоджаючи разваливанию шаурми.
Як правильно загортати шаурму?


Слідом підверніть і обидва бічні краї. Шаурма буде краще триматися, якщо обернути її фольгою або плівкою, в такий варіації страву можна буде легко брати з собою.
Як правильно загортати шаурму?


Цей метод також підходить для складання традиційних східних кебабів, що подаються на досить пишних коржиках.

Як правильно загортати шаурму в домашніх умовах?


Якщо ви використовуєте великий лаваш, то попередньо розділіть його навпіл. Викладіть в центр коржі шари начинки і накрийте її верхньою половиною лаваша.
Як правильно загортати шаурму?


Тепер з'єднайте бічні краї лаваша в центрі.
Як правильно загортати шаурму?


Останній крок формування шаурми полягає в тому, щоб обережно згорнути корж, перекладаючи все на що залишився вільний шар лаваша. В результаті ви отримаєте невеликий квадратний конвертик з начинкою.
Як правильно загортати шаурму?


Щоб шаурма не розвалювалася, такий конвертик укладають на добре промаслений сковороду швом вниз, після чого дають підрум'янитися, щоб шари лаваша максимально щільно зійшлися разом і не розвалювалися.

Як загортати шаурму будинку


В рамках ще одного способу згортання лаваша корж також доведеться розділити на дві рівні половини і викласти порцію начинки в центр. Накрийте начинку вільним верхнім краєм лаваша.
Як правильно загортати шаурму?


Тепер підверніть один з бічних країв так, щоб не накривати начинку. Цей шар стане певним захисним бар'єром, що не дає соку начинки просочувати лаваш.
Як правильно загортати шаурму?


Продовжіть складати лаваш з однією з сторін, але тепер вже покриваючи листом начинку. Цей шар покликаний утримувати вже її саму.
Як правильно загортати шаурму?


Накрийте все вільним краєм лаваша з іншого боку, щільно утрамбовувавши начинку разом.
Як правильно загортати шаурму?


Після складання шаурми її поміщають на гриль і обсмажують, бажано під пресом, до утворення рум'яної скоринки. Саме обсмажування допоможе начинці утримуватися всередині максимально щільно, а лаваш буде тримати свою форму.
Рекомендуємо добрі рецепти
Начинка з крабовими паличками для лаваша
Начинка з крабовими паличками для лаваша
Крабові палички – недорогий, дуже популярний рибний продукт цілком підходящий для складання всіляких закусок. Особливо в якості смачного, ситного
Як загортати млинці з начинкою?
Як загортати млинці з начинкою?
З млинців з начинкою можна зробити чудову закуску, гідну урочистого застілля, оригінально оформивши її за запропонованими рекомендаціями. Далі
Шаурма по-домашньому - рецепт
Шаурма по-домашньому - рецепт
Всі звикли до того, що шаурма - їжа з фаст-фуду, але це не зовсім так. Це східне блюдо можна з легкістю приготувати самим в домашніх умовах, поклавши
Пиріжки з лаваша
Пиріжки з лаваша
Швидкі пиріжки з лаваша - це відмінна альтернатива домашній випічці, процес приготування якої, часом, займає дуже багато часу. Швидкі пиріжки зручно
Як загортати шаурму?
Як загортати шаурму?
Скуштувати смак «справжньої» шаурми можна на кожному розі. Тим не менш, далеко не всі готові довірити своє здоров'я в руки вуличних кухарів і тому
Шаурма - рецепт
Шаурма - рецепт
Багато знають і пробували східне блюдо - шаурму, але не багато хто знає, як його приготувати. Зробити це зовсім не складно і ніяких особливих