Шаурма - рецепт
З східним стравою шаурма (або шаверма) більшість нас познайомилося в кінці минулого століття, коли його стали виготовляти і продавати в спеціальних кіосках спочатку на вулицях столиць, а пізніше і інших дрібних міст.
Шаурма являє собою тонку корж, скручену рулетиком або кульком, і наповнену подобою салату з овочів, перемішаних з м'ясом.
Багато з упередженням ставляться до цього кулінарного виробу, вважаючи його фастфудом. Насправді ж, правильно приготовлена шаурма - смачне і навіть корисне блюдо.
Як приготувати шаурму?
Майже всі господині знають як приготувати чебуреки а ось рецепт приготування шаурми відомий не всім, хоча його без праці освоїть навіть починаюча господиня.
Інгредієнти:
лаваш (велика пластина) - 1 шт.;
свіжі помідори - 2 - 3 шт.;
огірки свіжі або мариновані (солені) - 2 - 3 шт.;
капуста - 1/4 качана середнього розміру;
листя салату - 3 - 4 листків;
цибуля ріпчаста - 1 головка;
сир твердий (будь-який) - 200 г;
м'ясо 250 - 300 р.
Для приготування маринаду:
цибуля ріпчаста - 1 головка;
сухе вино або розведений виноградний оцет - 1/2 склянки.
Для приготування часникового соусу:
кефір - 3 столові ложки;
густий майонез - 3 - 4 столові ложки;
сметана - 3 - 4 столові ложки;
часник - 6 - 7 зубчиків;
щіпка суміші червоного і чорного меленого перцю;
коріандр, каррі, сушені трави (виходячи з вашого смаку).
Приготування
Приготування м'яса
Ріжемо м'ясо маленькими шматочками. М'ясо для шаурми підійде будь-яка: телятина, свинина, кролик або баранина. Якщо ви економна і дбайлива господиня, - вибирайте курку. Крім того, загальновідомо, що курятина - низькокалорійне м'ясо. Маринуємо м'ясо хвилин 45 - 50 в маринаді з сухого вина або розведеного винного оцту і нарізаного ріпчастої цибулі. Коли м'ясо промаринується, смажимо його в сковороді на дезодорована рослинному маслі.
Приготування начинки
Дрібно ріжемо огірки, помідори, листовий салат і цибулю. Шаткуємо капусту. Додаємо вже обсмажене м'ясо. Всі складові начинки перемішуємо.
Фахівці попереджають, що в справжню шаурму не кладуть смажену картоплю або картопля фрі, інакше при підігріві страви картопля розвалюється і приймає пюреподібних констинстенцию, та й смак у шаурми буде зовсім іншою.
Приготування соусу
Часник чистимо і дрібно ріжемо, щоб він дав сік, додаємо кефір, майонез, сметану, мелені спеції і сушені трави. Всі компоненти соусу ретельно перемішуємо або збиваємо міксером до отримання кремообазной суміші. Вам більше до смаку інший соус, наприклад, томатний? При приготуванні шаурми можете сміливо використовувати будь соусів. Єдине, необхідно, щоб він був густим, інакше лаваш розмокне.
При виборі лаваша дотримуємося правила: коржик повинна бути свіжа, щоб добре згиналася, і краю згину не тріскалися при згортанні лаваші в рулет. А тепер ми розповімо, як загортати шаурму . Великий аркуш лаваша ріжемо на дві приблизно однакові половини. На край кожного отриманого листа викладаємо готову начинку, поливаємо зверху соусом і посипаємо натертим сиром. Звертаємо пластину рулетом так, щоб начинка перебувала всередині виробу.
Скручені рулети шаурми злегка підігріваємо в духовій шафі або на сковороді. Досвідчені кулінари попереджають, що небажано гріти шаурму в мікрохвильовій печі, тому що втрачається смак страви. Рулети розрізаємо великими скибочками, розкладаємо на тарілці або розносі.
Приготувати шаурму можна до сніданку або вечері. Можливо, подати це оригінальне блюдо на пивній вечірці, як закуску.
Вашим домашнім смачна та ситна шаурма доведеться за смаком!
Шаурма являє собою тонку корж, скручену рулетиком або кульком, і наповнену подобою салату з овочів, перемішаних з м'ясом.
Багато з упередженням ставляться до цього кулінарного виробу, вважаючи його фастфудом. Насправді ж, правильно приготовлена шаурма - смачне і навіть корисне блюдо.
Як приготувати шаурму?
Майже всі господині знають як приготувати чебуреки а ось рецепт приготування шаурми відомий не всім, хоча його без праці освоїть навіть починаюча господиня.
Інгредієнти:
Для приготування маринаду:
Для приготування часникового соусу:
Приготування
Приготування м'яса
Ріжемо м'ясо маленькими шматочками. М'ясо для шаурми підійде будь-яка: телятина, свинина, кролик або баранина. Якщо ви економна і дбайлива господиня, - вибирайте курку. Крім того, загальновідомо, що курятина - низькокалорійне м'ясо. Маринуємо м'ясо хвилин 45 - 50 в маринаді з сухого вина або розведеного винного оцту і нарізаного ріпчастої цибулі. Коли м'ясо промаринується, смажимо його в сковороді на дезодорована рослинному маслі.
Приготування начинки
Дрібно ріжемо огірки, помідори, листовий салат і цибулю. Шаткуємо капусту. Додаємо вже обсмажене м'ясо. Всі складові начинки перемішуємо.
Фахівці попереджають, що в справжню шаурму не кладуть смажену картоплю або картопля фрі, інакше при підігріві страви картопля розвалюється і приймає пюреподібних констинстенцию, та й смак у шаурми буде зовсім іншою.
Приготування соусу
Часник чистимо і дрібно ріжемо, щоб він дав сік, додаємо кефір, майонез, сметану, мелені спеції і сушені трави. Всі компоненти соусу ретельно перемішуємо або збиваємо міксером до отримання кремообазной суміші. Вам більше до смаку інший соус, наприклад, томатний? При приготуванні шаурми можете сміливо використовувати будь соусів. Єдине, необхідно, щоб він був густим, інакше лаваш розмокне.
Приготування шаурми
При виборі лаваша дотримуємося правила: коржик повинна бути свіжа, щоб добре згиналася, і краю згину не тріскалися при згортанні лаваші в рулет. А тепер ми розповімо, як загортати шаурму . Великий аркуш лаваша ріжемо на дві приблизно однакові половини. На край кожного отриманого листа викладаємо готову начинку, поливаємо зверху соусом і посипаємо натертим сиром. Звертаємо пластину рулетом так, щоб начинка перебувала всередині виробу.
Скручені рулети шаурми злегка підігріваємо в духовій шафі або на сковороді. Досвідчені кулінари попереджають, що небажано гріти шаурму в мікрохвильовій печі, тому що втрачається смак страви. Рулети розрізаємо великими скибочками, розкладаємо на тарілці або розносі.
Приготувати шаурму можна до сніданку або вечері. Можливо, подати це оригінальне блюдо на пивній вечірці, як закуску.
Вашим домашнім смачна та ситна шаурма доведеться за смаком!
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус для шаурми
Соус для шаурми - це ключова складова, яка з'єднує всі інші інгредієнти цього нехитрого східного блюда. Щоб урівноважити смак шаурми, до рецептури
Лаваш з бринзою і зеленню
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
Лаваш з куркою
Вірменський лаваш використовують в створенні різних страв або подають до столу в якості звичайного хліба. А ми сьогодні розповімо, як приготувати
Як загортати шаурму?
Скуштувати смак «справжньої» шаурми можна на кожному розі. Тим не менш, далеко не всі готові довірити своє здоров'я в руки вуличних кухарів і тому
Шаурма з куркою - рецепт
Шаурма - популярне блюдо, яке прийшло до нас із сонячної Туреччини. Його головними інгредієнтами є лаваш, м'ясо і овочами. І сьогодні ми пропонуємо