Соус для шаурми
Шаурма - просте у приготуванні і дуже смачне блюдо, яке, не замислюючись можна віднести до розряду швидких страв. Приготувати шаурму в домашніх умовах зовсім не складно. Необхідні для неї продукти можна купити практично в будь-якому магазині. Але все-таки, у вас ніколи не вийде справжня шаурма, якщо ви не приготуєте до неї спеціальний соус. Саме він надає цій страві пікантний і неповторний відтінок. Соуси для шаурми бувають різними: гострі, солодкі, ніжні, на основі майонезу або томатної пасти. Давайте більш детально розглянемо з вами рецепти приготування соусу для шаурми.
Рецепт часникового соусу для шаурми
Інгредієнти:
сметана - 4 ст. ложки;
кефір - 4 ст. ложки;
часник - 7 зубчиків;
майонез - 4 ст. ложки;
чорний і червоний мелені перець - за смаком;
каррі, коріандр, сушені трави - за бажанням.
Приготування
Як зробити соус для шаурми? Часник очищаємо і натираємо на дрібну тертку, або пропускаємо через прес. Далі додаємо до нього сухі трави, спеції за смаком, майонез, кефір і сметану. Все ретельно перемішуємо, злегка збиваємо і залишаємо хвилин на 30 настоятися. Після закінчення часу, часниковий соус для шаурми готовий.
Томатний соус для шаурми
Інгредієнти:
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
помідор - 0 5 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
мелений коріандр - 1 ч. ложка;
зелень кропу, кінзи - за бажанням;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
болгарський перець - 1 шт.
Приготування
Всі овочі миємо, чистимо і дрібно нарізаємо. Додаємо до них томатну пасту, оливкова олія, лимонний сік і ретельно перемішуємо. Далі подрібнюємо все блендером до однорідного стану, приправляємо спеціями, зеленню і подаємо до столу.
Соус для домашньої шаурми
Інгредієнти:
яйце - 2 шт.;
сіль - 2 ст. ложки;
рослинна олія;
кефір - 300 мл;
часник - 3 зубчики;
чорний мелений і червоний перець - за смаком.
Приготування
Кладемо в блендер яйця, сіль, часник, чорний і червоний перець і подрібнюємо до однорідного стану. В отриману масу тонкою цівкою, повільно вливаємо олію і перемішуємо. Потім додаємо в отриману суміш кефір. Соус по консистенції не повинен бути занадто густим або рідким - таким, щоб його було зручно намазувати на лаваш.
Цей соус для шаурми
Інгредієнти:
ряжанка - 200 мл;
сметана - 200 мл;
майонез - 200 мл;
лимон - 05 шт.;
часник - 3 зубчики;
сіль, цукор, чорний перець - за смаком.
Приготування
У глибокій мисці змішуємо ряжанку, майонез і сметану до отримання однорідного стану. Потім додаємо сіль, цукор за смаком і знову все ретельно перемішуємо.
Лимон миємо, розрізаємо його навпіл, і половину ще раз на 2 частини. Тепер беремо чверть лимона і вичавлюємо з нього сік в миску з соусом.
Очищаємо від лушпиння зубчики часнику і пропускаємо їх через прес, або подрібнюємо ножем. Уважно стежимо, щоб не переборщити з ним, інакше ваш соус вийде надто гострим. Потім кладемо спеції, перемішуємо і даємо соусу настоятися протягом 2 -3 години.
Білий соус для шаурми
Інгредієнти:
огірок - 1 шт.;
сметана - 200 мл;
часник - 3 зубчики;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Отже, для приготування соусу для шаурми, беремо огірок, миємо, обсушуємо, натираємо на середній тертці. Потім змішуємо зі сметаною, додаємо сіль, перець, видавлений часник за смаком. Отриману масу трохи збиваємо виделкою або вінчиком, за бажанням посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до шаурму. Такий соус також прекрасно підійде до будь-якого виду м'яса, картоплі і овочів.
Шаурма по-домашньому приємно здивує вас своїм смаком з будь-яким з вищеописаних соусів. Приємного вам апетиту та нових кулінарних досягнень!
Рецепт часникового соусу для шаурми
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити соус для шаурми? Часник очищаємо і натираємо на дрібну тертку, або пропускаємо через прес. Далі додаємо до нього сухі трави, спеції за смаком, майонез, кефір і сметану. Все ретельно перемішуємо, злегка збиваємо і залишаємо хвилин на 30 настоятися. Після закінчення часу, часниковий соус для шаурми готовий.
Томатний соус для шаурми
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі миємо, чистимо і дрібно нарізаємо. Додаємо до них томатну пасту, оливкова олія, лимонний сік і ретельно перемішуємо. Далі подрібнюємо все блендером до однорідного стану, приправляємо спеціями, зеленню і подаємо до столу.
Соус для домашньої шаурми
Інгредієнти:
Приготування
Кладемо в блендер яйця, сіль, часник, чорний і червоний перець і подрібнюємо до однорідного стану. В отриману масу тонкою цівкою, повільно вливаємо олію і перемішуємо. Потім додаємо в отриману суміш кефір. Соус по консистенції не повинен бути занадто густим або рідким - таким, щоб його було зручно намазувати на лаваш.
Цей соус для шаурми
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисці змішуємо ряжанку, майонез і сметану до отримання однорідного стану. Потім додаємо сіль, цукор за смаком і знову все ретельно перемішуємо.
Лимон миємо, розрізаємо його навпіл, і половину ще раз на 2 частини. Тепер беремо чверть лимона і вичавлюємо з нього сік в миску з соусом.
Очищаємо від лушпиння зубчики часнику і пропускаємо їх через прес, або подрібнюємо ножем. Уважно стежимо, щоб не переборщити з ним, інакше ваш соус вийде надто гострим. Потім кладемо спеції, перемішуємо і даємо соусу настоятися протягом 2 -3 години.
Білий соус для шаурми
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування соусу для шаурми, беремо огірок, миємо, обсушуємо, натираємо на середній тертці. Потім змішуємо зі сметаною, додаємо сіль, перець, видавлений часник за смаком. Отриману масу трохи збиваємо виделкою або вінчиком, за бажанням посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до шаурму. Такий соус також прекрасно підійде до будь-якого виду м'яса, картоплі і овочів.
Шаурма по-домашньому приємно здивує вас своїм смаком з будь-яким з вищеописаних соусів. Приємного вам апетиту та нових кулінарних досягнень!
Рекомендуємо добрі рецепти
Вустерський соус
Смак вустерського соусу чи піддається опису з-за своєї складної і засекреченої рецептури, однак завдяки своїй оригінальності він завоював
Соус з майонезу
Соус надає будь-якій страві особливий смак і вишуканий аромат. Без нього не обходиться практично жодне друге блюдо. У нашій статті ми зібрали
Томатний соус - рецепт
Томатний соус - це один з найпоширеніших соусів для додання смаку і аромату різних страв: піцу, спагетті і т. д. Давайте розглянемо декілька простих,
Як загортати шаурму?
Скуштувати смак «справжньої» шаурми можна на кожному розі. Тим не менш, далеко не всі готові довірити своє здоров'я в руки вуличних кухарів і тому
Шаурма - рецепт
Багато знають і пробували східне блюдо - шаурму, але не багато хто знає, як його приготувати. Зробити це зовсім не складно і ніяких особливих
Шаурма з куркою - рецепт
Шаурма - популярне блюдо, яке прийшло до нас із сонячної Туреччини. Його головними інгредієнтами є лаваш, м'ясо і овочами. І сьогодні ми пропонуємо