Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як загортати шаурму?

Як загортати шаурму?

16-03-2015, 15:43
3 623
Як загортати шаурму?
Яке блюдо східної кухні настільки у нас любимо і популярно, що можна поласувати ним буквально на кожному кроці? Ну, звичайно ж, це шаурма. Якщо ж вуличним витвори кулінарного мистецтва ви не довіряєте, то можна зробити шаурму і вдома. А як її правильно загортати, ви дізнаєтеся нижче.

Як правильно загорнути шаурму в лаваш?


Кінцеве враження від цієї страви буде залежати не тільки від начинки, але і від того, як ви зуміли загорнути шаурму в лаваш. Ну, кому буде приємно їсти шаурму, якщо начинка постійно випадає? Щоб цього не сталося, перед приготуванням необхідно з'ясувати, як правильно загортати лаваш для шаурми.

  • Підгинаємо нижній край лаваша, роблячи один оберт. Щоб начинка виявилася цілком всередині лаваша.

  • Згинаємо бокові сторони лаваша до середини.

  • Звертаємо лаваш трубочкою.


  • Як загортати шаурму?

    Але всі рекомендації безглузді без практики. Тому нижче ви знайдете кілька рецептів приготування шаурми.

    Як загортати шаурму?


    Рецепт 1 - класична шаурма
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • лаваш - 2-3 листа;

  • капуста - 200 г;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • майонез - 200 г;

  • помідори - 1 шт.;

  • рослинна олія, перець, сіль, кетчуп - за смаком.


  • Приготування
    Курку ріжемо дрібними шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі, не забуваючи помішувати. Натираємо на крупній тертці моркву, шаткуємо капусту, змішуємо. Солимо, перчимо і ще раз перемішуємо. Цибулю, нарізану півкільцями, додаємо до морквяно-капустяної суміші. Нарізаємо Тонкими кільцями цибулю і дуже тонко ріжемо помідор. Видавлюємо часник через часникодавку і змішуємо з майонезом. Змащуємо середину лаваша майонезним соусом, при бажанні зверху можна додати кетчуп. Викладаємо курку, салат з моркви, цибулі та капусти. Укладаємо шматочки огірка, на них шматочки помідора. Тепер тільки залишилося загорнути шаурму в лаваш, як можна тут же і підігріти в мікрохвильовій печі.
    Рецепт 2 - шаурма з грибами
    Інгредієнти:

  • лаваш;

  • курячі стегенця;

  • капуста;

  • печериці;

  • гірчиця;

  • майонез;

  • кетчуп.


  • Приготування
    Відварюємо курячі стегенця і дрібно нарізаємо. Печериці ріжемо не дуже дрібно і тушкуємо приблизно 5 хвилин. Капусту нарізаємо соломкою, збризкуємо оцтом і залишаємо маринуватися хвилин на 15. Викладаємо на лаваш м'ясо, гриби, капусту. Поливаємо кетчупом, майонезом і гірчицею. Акуратно звертаємо лаваш в конвертик. Якщо хочемо їсти шаурму відразу ж, то підігріваємо її у мікрохвильовці або підсмажуємо на сковорідці.
    Рецепт 3 - арабська шаурма
    Інгредієнти:

  • нежирна баранина (телятина, філе курчати) - 800 г;

  • оцет 5% - 230 мл;

  • тертий мускатний горіх - 1 ч. ложка;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • товчений часник - 1 ст. ложка;

  • кардамон на кінчику ножа;

  • сіль - за смаком;

  • сметана рідка - 1 склянка;

  • зелений лук подрібнений - 1/4 склянки;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • каррі - 1 щіпка;

  • маринований і свіжий огірок - 1 шт.;

  • помідор - 1-2 шт.;

  • піта;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Готуємо маринад, для цього змішуємо оцет з водою. М'ясо ріжемо на тонкі смужки, змішуємо з приправами і часником і заливаємо
    Як загортати шаурму?
    маринадом. Залишаємо маринуватися на 12 годин. Після м'ясо виймаємо з маринаду, злегка обсушуємо і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності. При цьому м'ясо має покритися красивою скоринкою. Даємо охолонути й нарізаємо м'ясо на рівні шматочки. Кладемо м'ясо у форму для запікання і накриваємо фольгою. Запікаємо 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180°С, потім вогонь вимикаємо, знімаємо фольгу і даємо ще 10 хвилин постояти в духовці. Поки м'ясо готується, робимо соус. Для цього змішуємо точений часник і сметану, додаємо зелений лук, дрібно порізаний маринований огірок і спеції. Наполягаємо соус 20 хвилин. Далі розрізаємо піту, кладемо тонкі скибочки свіжого огірка, помідора. Зверху викладаємо м'ясо і заправляємо соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус для шаурми
    Соус для шаурми
    Соус для шаурми - це ключова складова, яка з'єднує всі інші інгредієнти цього нехитрого східного блюда. Щоб урівноважити смак шаурми, до рецептури
    Лаваш з ковбасою
    Лаваш з ковбасою
    Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
    Лаваш з грибами
    Лаваш з грибами
    З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося
    Лаваш з куркою
    Лаваш з куркою
    Вірменський лаваш використовують в створенні різних страв або подають до столу в якості звичайного хліба. А ми сьогодні розповімо, як приготувати
    Шаурма - рецепт
    Шаурма - рецепт
    Багато знають і пробували східне блюдо - шаурму, але не багато хто знає, як його приготувати. Зробити це зовсім не складно і ніяких особливих
    Шаурма з куркою - рецепт
    Шаурма з куркою - рецепт
    Шаурма - популярне блюдо, яке прийшло до нас із сонячної Туреччини. Його головними інгредієнтами є лаваш, м'ясо і овочами. І сьогодні ми пропонуємо