Яке блюдо східної кухні настільки у нас любимо і популярно, що можна поласувати ним буквально на кожному кроці? Ну, звичайно ж, це шаурма. Якщо ж вуличним витвори кулінарного мистецтва ви не довіряєте, то можна зробити шаурму і вдома. А як її правильно загортати, ви дізнаєтеся нижче.
Як правильно загорнути шаурму в лаваш?
Кінцеве враження від цієї страви буде залежати не тільки від начинки, але і від того, як ви зуміли загорнути шаурму в лаваш. Ну, кому буде приємно їсти шаурму, якщо начинка постійно випадає? Щоб цього не сталося, перед приготуванням необхідно з'ясувати, як правильно загортати лаваш для шаурми.
Підгинаємо нижній край лаваша, роблячи один оберт. Щоб начинка виявилася цілком всередині лаваша. Згинаємо бокові сторони лаваша до середини. Звертаємо лаваш трубочкою. Але всі рекомендації безглузді без практики. Тому нижче ви знайдете кілька рецептів приготування шаурми.
Як загортати шаурму?
Рецепт 1 - класична шаурма Інгредієнти: куряче філе - 500 г; лаваш - 2-3 листа; капуста - 200 г; морква - 1 шт.; часник - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; огірок - 1 шт.; майонез - 200 г; помідори - 1 шт.; рослинна олія, перець, сіль, кетчуп - за смаком. Приготування Курку ріжемо дрібними шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі, не забуваючи помішувати. Натираємо на крупній тертці моркву, шаткуємо капусту, змішуємо. Солимо, перчимо і ще раз перемішуємо. Цибулю, нарізану півкільцями, додаємо до морквяно-капустяної суміші. Нарізаємо Тонкими кільцями цибулю і дуже тонко ріжемо помідор. Видавлюємо часник через часникодавку і змішуємо з майонезом. Змащуємо середину лаваша майонезним соусом, при бажанні зверху можна додати кетчуп. Викладаємо курку, салат з моркви, цибулі та капусти. Укладаємо шматочки огірка, на них шматочки помідора. Тепер тільки залишилося загорнути шаурму в лаваш, як можна тут же і підігріти в мікрохвильовій печі.
Рецепт 2 - шаурма з грибами Інгредієнти:
лаваш; курячі стегенця; капуста; печериці; гірчиця; майонез; кетчуп. Приготування Відварюємо курячі стегенця і дрібно нарізаємо. Печериці ріжемо не дуже дрібно і тушкуємо приблизно 5 хвилин. Капусту нарізаємо соломкою, збризкуємо оцтом і залишаємо маринуватися хвилин на 15. Викладаємо на лаваш м'ясо, гриби, капусту. Поливаємо кетчупом, майонезом і гірчицею. Акуратно звертаємо лаваш в конвертик. Якщо хочемо їсти шаурму відразу ж, то підігріваємо її у мікрохвильовці або підсмажуємо на сковорідці.
Рецепт 3 - арабська шаурма Інгредієнти: нежирна баранина (телятина, філе курчати) - 800 г; оцет 5% - 230 мл; тертий мускатний горіх - 1 ч. ложка; кориця - 1 ч. ложка; паприка - 1 ч. ложка; товчений часник - 1 ст. ложка; кардамон на кінчику ножа; сіль - за смаком; сметана рідка - 1 склянка; зелений лук подрібнений - 1/4 склянки; часник - 2-3 зубчики; каррі - 1 щіпка; маринований і свіжий огірок - 1 шт.; помідор - 1-2 шт.; піта; рослинне масло. Приготування Готуємо маринад, для цього змішуємо оцет з водою. М'ясо ріжемо на тонкі смужки, змішуємо з приправами і часником і заливаємо
маринадом. Залишаємо маринуватися на 12 годин. Після м'ясо виймаємо з маринаду, злегка обсушуємо і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності. При цьому м'ясо має покритися красивою скоринкою. Даємо охолонути й нарізаємо м'ясо на рівні шматочки. Кладемо м'ясо у форму для запікання і накриваємо фольгою. Запікаємо 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180°С, потім вогонь вимикаємо, знімаємо фольгу і даємо ще 10 хвилин постояти в духовці. Поки м'ясо готується, робимо соус. Для цього змішуємо точений часник і сметану, додаємо зелений лук, дрібно порізаний маринований огірок і спеції. Наполягаємо соус 20 хвилин. Далі розрізаємо піту, кладемо тонкі скибочки свіжого огірка, помідора. Зверху викладаємо м'ясо і заправляємо соусом.