Вустерський соус
Вустерський соус - це самий популярний соус в Англії. Виготовлення Вустерського соусу, рецепт якого містить більше тридцяти компонентів, можливий тільки в промислових умовах.
Вперше соус був приготований за замовленням двома англійськими фармацевтами. Бочонок з соусом був забутий на складі, і виявився тільки через два роки. Виявилося, що час пішло на користь Вустерскому соусу. За рахунок ферментації він придбав ні з чим незрівняний смак і аромат. Точний рецепт соусу тримається в секреті, так і з технічних причин приготувати вдома Вустерський соус неможливо. Тому якщо ви хочете спробувати справжній Вустерський соус, спробуйте пошукати його на прилавках, хоча з великою часткою ймовірності він виявиться підробкою. Від Вустерського соусу деяких марок збереглася лише назва, а за смаком продукт не має нічого спільного з оригіналом.
Без Вустерського соусу в Англії стіл не стіл. Вустерський соус вживають з м'ясними стравами, яйцями і рибою. Так само соус використовують для маринування виробів з м'яса і птиці, додають в салатні заправки, деякі алкогольні коктейлі. Вироби, що подаються з цим соусом, набувають неймовірно ніжний і ароматний смак. Вустерський соус має властивість підкреслювати смак страви, з яким він використовується, а не заглушати її.
Можна спробувати і в домашніх умовах приготувати соус подібний Вустерскому соус, але для цього все одно буде потрібно маса часу, точності та акуратності.
Щоб зробити Вустерський соус найбільш наближений до смаку до оригіналу, вам доведеться приготувати десяти кілограмову порцію. Не думаємо, що знайдуться бажаючі поекспериментувати з такою кількістю дорогих приправ, однак існують рецепти, адаптовані до нашої кухні. Соус за цим рецептом, звичайно, лише віддалено нагадує знаменитий Вустерський. Але якщо дуже треба і хочеться, то згодиться і цей рецепт.
Інгредієнти:
імбир (корінь) - 1 шт.;
кардамон - 05 ч. ложки;
кориця - 05 ч. ложки;
цибуля - 1 шт.;
каррі - 1 ч. ложка;
гвоздика - 1 ч. ложка;
часник - 4 зубчики;
перець червоний - 1 ч. ложка;
анчоус - 2 шт.;
сіль;
цукор - 200 г;
перець (горошок);
tamarindo - 05 ч. ложки;
соєвий соус - 1 склянка;
гірчиця (насіння) - 6 ст. ложок;
кислота оцтова - 4 ч. ложки.
Приготування
Не багато хто знають, що таке тамаринд. Тамаринд зазвичай продається у нас у вигляді густої пасти. Якщо ж знайти його не вдасться, то можна замінити сумішшю лимонного соку і коричневого цукру. Кип'ятимо в каструльці на маленькому вогні близько 30 хвилин соєвий соус з цукром, оцтовою кислотою і тамаринд, додавши трохи води. Через півгодини додаємо в каструльку до киплячого соусу суміш з каррі, дрібно порізаного анчоуса і солі з невеликою кількістю води. Через хвилин десять, знімаємо каструлю з вогню.
Цибулю і часник ріжемо дрібно, опускаємо на пару хвилин в оцет.
Всі залишилися спеції, цибуля і часник міцно зав'язуємо в подвійний шар марлі і кладемо на дно чистої банки. Заливаємо гарячим соусом з каструльки.
Після охолодження, переносимо банку в холодильник, і сім днів щодня як слід віджимаємо марлевий мішечок, і залишаємо його знову в банку. Спеції повинні віддати всі свої аромати соусу. На восьмий день мішечок віджимаємо і викидаємо.
Підготуйте і стерилізуйте невеликі пляшечки. Розливаємо в них соус і зберігаємо в холодильнику.
Ну ось, як зробити Вустерський соус, ми вас навчили. Дерзайте. Може бути, він стане родзинкою на вашій кухні.
Урізноманітнити вашу скарбничку рецептів різних соусів допоможуть класичний рецепт "Бешамель" і бальзамічного соусу .
Вперше соус був приготований за замовленням двома англійськими фармацевтами. Бочонок з соусом був забутий на складі, і виявився тільки через два роки. Виявилося, що час пішло на користь Вустерскому соусу. За рахунок ферментації він придбав ні з чим незрівняний смак і аромат. Точний рецепт соусу тримається в секреті, так і з технічних причин приготувати вдома Вустерський соус неможливо. Тому якщо ви хочете спробувати справжній Вустерський соус, спробуйте пошукати його на прилавках, хоча з великою часткою ймовірності він виявиться підробкою. Від Вустерського соусу деяких марок збереглася лише назва, а за смаком продукт не має нічого спільного з оригіналом.
Без Вустерського соусу в Англії стіл не стіл. Вустерський соус вживають з м'ясними стравами, яйцями і рибою. Так само соус використовують для маринування виробів з м'яса і птиці, додають в салатні заправки, деякі алкогольні коктейлі. Вироби, що подаються з цим соусом, набувають неймовірно ніжний і ароматний смак. Вустерський соус має властивість підкреслювати смак страви, з яким він використовується, а не заглушати її.
Можна спробувати і в домашніх умовах приготувати соус подібний Вустерскому соус, але для цього все одно буде потрібно маса часу, точності та акуратності.
Щоб зробити Вустерський соус найбільш наближений до смаку до оригіналу, вам доведеться приготувати десяти кілограмову порцію. Не думаємо, що знайдуться бажаючі поекспериментувати з такою кількістю дорогих приправ, однак існують рецепти, адаптовані до нашої кухні. Соус за цим рецептом, звичайно, лише віддалено нагадує знаменитий Вустерський. Але якщо дуже треба і хочеться, то згодиться і цей рецепт.
Як приготувати Вустерський соус?
Інгредієнти:
Приготування
Не багато хто знають, що таке тамаринд. Тамаринд зазвичай продається у нас у вигляді густої пасти. Якщо ж знайти його не вдасться, то можна замінити сумішшю лимонного соку і коричневого цукру. Кип'ятимо в каструльці на маленькому вогні близько 30 хвилин соєвий соус з цукром, оцтовою кислотою і тамаринд, додавши трохи води. Через півгодини додаємо в каструльку до киплячого соусу суміш з каррі, дрібно порізаного анчоуса і солі з невеликою кількістю води. Через хвилин десять, знімаємо каструлю з вогню.
Цибулю і часник ріжемо дрібно, опускаємо на пару хвилин в оцет.
Всі залишилися спеції, цибуля і часник міцно зав'язуємо в подвійний шар марлі і кладемо на дно чистої банки. Заливаємо гарячим соусом з каструльки.
Після охолодження, переносимо банку в холодильник, і сім днів щодня як слід віджимаємо марлевий мішечок, і залишаємо його знову в банку. Спеції повинні віддати всі свої аромати соусу. На восьмий день мішечок віджимаємо і викидаємо.
Підготуйте і стерилізуйте невеликі пляшечки. Розливаємо в них соус і зберігаємо в холодильнику.
Ну ось, як зробити Вустерський соус, ми вас навчили. Дерзайте. Може бути, він стане родзинкою на вашій кухні.
Урізноманітнити вашу скарбничку рецептів різних соусів допоможуть класичний рецепт "Бешамель" і бальзамічного соусу .
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус для салату Цезар
Більшість людей заправляють такий відомий всім салат, як Цезар, просто майонезом. Тим не менш, існують особливі рецепти класичних соусів для салату
Соус Песто
Ні одне відвідування ресторану з італійською кухнею не обійдеться без дегустації страви приправленого соусом Песто. В Італії цей соус за традицією
Соус Цезар
Для приготування класичного соус до салату Цезар необхідний ряд інгредієнтів, які не завжди можна придбати на ринку або в супермаркеті. До таких
Гранатовий соус
Кисло-солодкий гранатовий соус чудово відтінятиме смак м'яса і виступить в якості прекрасного маринаду для шашлику. Готувати соус з гранатів дуже
Абрикосовий соус
Любителі солодких соусів до м'яса, неодмінно оцінять рецепти абрикосового соусу з нашої статті. Такий соус також послужить відмінним доповненням до
Качина грудка в апельсиновому соусі
Оскільки багато людей люблять смачно поїсти, то пропонуємо вашій увазі рецепт чудового блюда - качиної грудки в апельсиновому соусі. Зробити його