Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качина грудка в апельсиновому соусі

Качина грудка в апельсиновому соусі

19-03-2015, 18:13
1 220
Качина грудка в апельсиновому соусі
Ніжне і щільне одночасно, м'ясо качки відмінно підходить для романтичної вечері. Звичайно, багато хто знає, що цю птицю можна приготувати по-різному. Наприклад, існують такі страви, як качині грудки з брусничним соусом, в медовому і вишневому соусах. Але сьогодні ми поговоримо про більш незвичайному страву. За вікном зима - сезон цитрусових, гарячого вина і ситних, трохи жирних страв, у тому числі і качиної грудки в апельсиновому соусі.
Даний рецепт розрахований на дві порції - для вас і коханого (коханої, адже всі чоловіки - чудові кулінари, тільки деякі чомусь це приховують).

Качина грудка під соусом


Інгредієнти:

  • качині грудки - 2 шт.;

  • олія оливкова - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Для маринаду:

  • імбир (корінь) - 2 см;

  • часник - 2 зубки;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • вустерський соус - 1 ст. ложка;

  • оцет бальзамічний - 1 ч. ложка.


  • Для соусу:

  • апельсин - 2 шт.;

  • вино червоне - 1 /2 ст.;

  • масло вершкове - 20 р.


  • Приготування
    Зазвичай качині грудки в магазинах продаються замороженими, і, щоб не пошкодити цей ніжний продукт, відтавати вони повинні природно. Тому перекладіть грудки з морозилки в холодильник за добу до приготування.
    З чого починаємо?
    Для початку обмиемо грудки холодною водою і промокнем паперовим рушником. Обережно, щоб не пошкодити м'ясо, робимо часті надрізи на шкірі. Це полегшить витоплювання жиру, адже пісними грудки назвати ніяк не можна.
    Чистимо і тремо на тертці імбир, додаємо пропущений через прес часник, мед, бальзамік і вустерський соус. Змішуємо і обмазуємо маринадом грудки. Залишаємо м'ясо на годину в прохолодному місці.
    Розігріваємо сковороду з краплею оливкової олії, викладаємо посолені і попєрчєнниє з двох сторін філе шкірою вниз. Обсмажуємо хвилин 10 на повільному вогні, перевертаємо і смажимо ще 5 хвилин. Перекладаємо м'ясо у форму для запікання (шкірою догори) і відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів. Час, яке м'ясо проведе в духовці, залежить від ваших уподобань. Качині грудки не просмажують повністю. Якщо ви любите «з кров'ю», запікайте грудки 5 хвилин, немає, збільшуйте час до 10. Після закриваємо форму фольгою і доводимо м'ясо у вимкненій духовці ще хвилин 5.
    Качина грудка в апельсиновому соусі

    Готуємо соус
    А в цей час можна зайнятися соусом. Прибираємо (не мій!) жир зі сковороди, виливаємо в неї вином солимо, перчимо і упарюємо наполовину на середньому вогні. Доливаємо сік одного апельсина, знову уварюємо вдвічі. Додаємо нарізану кубиками м'якоть половини апельсина. Знімаємо з вогню і 3-4 рази, по шматочку, вводимо масло. Воно має повністю розчинитися і надати густоту соусу і блиск.
    М'ясо виймаємо з духовки, нарізаємо скибочками і поливаємо заправкою. Качині грудки під апельсиновим соусом подають гарячими, з келихом червоного вина або глінтвейну.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качині ніжки - рецепт
    Качині ніжки - рецепт
    Качині ніжки - страва варте, якщо його правильно приготувати. У даній статті ми обговоримо основні правила створення цієї страви, розглянемо, які
    Курячі грудки, фаршировані сиром
    Курячі грудки, фаршировані сиром
    Курячі грудки, фаршировані сиром - найніжнішої блюдо, готувати яке хочеться знову і знову. Хочете знати чому? Тоді спробуйте зробити його на своїй
    Курка у вині - рецепт
    Курка у вині - рецепт
    Страви з курки у вині володіють оригінальним смаком, приголомшливим ароматом, а тому варто спробувати їх приготувати. Насправді, таких рецептів страв
    Курка у медовому соусі
    Курка у медовому соусі
    Куряче м'ясо - дуже смачне і корисне, його використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами
    Качина ніжка конфі
    Качина ніжка конфі
    Французька кухня славиться своєю вишуканістю і витонченістю в приготуванні делікатесів. Конфі - це особлива технологія приготування страви, про яку