Ніжне і щільне одночасно, м'ясо качки відмінно підходить для романтичної вечері. Звичайно, багато хто знає, що цю птицю можна приготувати по-різному. Наприклад, існують такі страви, як качині грудки з брусничним соусом, в медовому і вишневому соусах. Але сьогодні ми поговоримо про більш незвичайному страву. За вікном зима - сезон цитрусових, гарячого вина і ситних, трохи жирних страв, у тому числі і качиної грудки в апельсиновому соусі.
Даний рецепт розрахований на дві порції - для вас і коханого (коханої, адже всі чоловіки - чудові кулінари, тільки деякі чомусь це приховують).
Качина грудка під соусом
Інгредієнти: качині грудки - 2 шт.; олія оливкова - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для маринаду:
імбир (корінь) - 2 см; часник - 2 зубки; мед - 1 ч. ложка; вустерський соус - 1 ст. ложка; оцет бальзамічний - 1 ч. ложка. Для соусу: апельсин - 2 шт.; вино червоне - 1 /2 ст.; масло вершкове - 20 р. Приготування Зазвичай качині грудки в магазинах продаються замороженими, і, щоб не пошкодити цей ніжний продукт, відтавати вони повинні природно. Тому перекладіть грудки з морозилки в холодильник за добу до приготування.
З чого починаємо? Для початку обмиемо грудки холодною водою і промокнем паперовим рушником. Обережно, щоб не пошкодити м'ясо, робимо часті надрізи на шкірі. Це полегшить витоплювання жиру, адже пісними грудки назвати ніяк не можна.
Чистимо і тремо на тертці імбир, додаємо пропущений через прес часник, мед, бальзамік і вустерський соус. Змішуємо і обмазуємо маринадом грудки. Залишаємо м'ясо на годину в прохолодному місці.
Розігріваємо сковороду з краплею оливкової олії, викладаємо посолені і попєрчєнниє з двох сторін філе шкірою вниз. Обсмажуємо хвилин 10 на повільному вогні, перевертаємо і смажимо ще 5 хвилин. Перекладаємо м'ясо у форму для запікання (шкірою догори) і відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів. Час, яке м'ясо проведе в духовці, залежить від ваших уподобань. Качині грудки не просмажують повністю. Якщо ви любите «з кров'ю», запікайте грудки 5 хвилин, немає, збільшуйте час до 10. Після закриваємо форму фольгою і доводимо м'ясо у вимкненій духовці ще хвилин 5.
Готуємо соус А в цей час можна зайнятися соусом. Прибираємо (не мій!) жир зі сковороди, виливаємо в неї вином солимо, перчимо і упарюємо наполовину на середньому вогні. Доливаємо сік одного апельсина, знову уварюємо вдвічі. Додаємо нарізану кубиками м'якоть половини апельсина. Знімаємо з вогню і 3-4 рази, по шматочку, вводимо масло. Воно має повністю розчинитися і надати густоту соусу і блиск.
М'ясо виймаємо з духовки, нарізаємо скибочками і поливаємо заправкою. Качині грудки під апельсиновим соусом подають гарячими, з келихом червоного вина або глінтвейну.