Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качина ніжка конфі

Качина ніжка конфі

19-03-2015, 15:48
4 064
Качина ніжка конфі
Конфі - класична французька технологія приготування, в основі якої лежить метод тривалої смаження в жиру при низьких температурах. Готувати таким способом в домашніх умовах теж можна, для цього досить обзавестися кухонним термометром і парою качиних ніжок, які ми і будемо готувати в рецепті далі.

Качина ніжка конфі під апельсиновим соусом - рецепт


Інгредієнти:
Для качки:

  • сіль - 3 ст. ложки;

  • часник - 4 зубчики;

  • цибулю-шалот - 1 шт.;

  • чебрець - 6 гілочок;

  • качині ніжки - 4 шт.;

  • качиний жир - 4 ст.


  • Для соусу:

  • біле вино - 2 ст.;

  • подрібнений часник - 1 ст. ложка;

  • тертий імбир - 1 ст. ложка;

  • цибулю-шалот - 2 шт.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • апельсиновий сік - 1 ст.;

  • винний оцет - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • апельсинова цедра - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Столову ложку солі висипаємо в широкий пластиковий контейнер і викладаємо в нього ніжки одним шаром. Посипаємо ніжки часником, нарізаним цибулею і листочками чебрецю. Мариную ніжки з сухої суміші близько 1-2 годин у холодильнику.
    Духовку розігріваємо до 121°С. В горщику розтоплюємо качиний жир, зчищають з ніжок суху суміш для маринування, а потім розкладаємо їх в глибокому деку. Заливаємо ніжки жиром так, щоб повністю покрити їх. Готувати конфі слід при постійній температурі протягом 3-5 годин або до тих пір, поки м'ясо не буде відходити від кістки. Готову качку злегка остуджуємо.
    Для соусу змішуємо вино з оцтом, часником, нарізаним цибулею і імбиром. Ставимо соус на повільний вогонь і варимо до тих пір, поки він не випарується наполовину. Додаємо в основу для соусу бульйон, соєвий соус, цедру і знову випариваем його до половини.
    Поливаємо качку густим соусом прямо перед подачею.

    Качине конфі - рецепт


    Інгредієнти:

  • сіль - 50 г;

  • чорний перець - 8 горошин;

  • ялівець - 8 ягід;

  • чебрець - 4 гілочки;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • качині ніжки - 4 шт.;
  • Качина ніжка конфі

  • качиний жир - 2 кг.


  • Приготування
    Змішуємо сіль, перець, ягоди ялівцю, листя чебрецю, розкришений лавр і вкладаємо їх у контейнер. Обсипаємо сухою сумішшю качині ніжки і залишаємо їх маринуватися на добу. Після закінчення часу розігріваємо духовку до 110°С. Качині ніжки очищаємо від надлишків солі і кладемо в глибоке деко для запікання. Заливаємо ніжки розтопленим жиром так, щоб повністю покрити їх. Готуємо ніжки протягом 3 годин, а потім перекладаємо їх на розпечену сковороду і обсмажуємо до золотавої скоринки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясо з овочами в духовці
    М'ясо з овочами в духовці
    М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,
    Качині ніжки - рецепт
    Качині ніжки - рецепт
    Качині ніжки - страва варте, якщо його правильно приготувати. У даній статті ми обговоримо основні правила створення цієї страви, розглянемо, які
    Качка з овочами в духовці
    Качка з овочами в духовці
    Не знаєте такого корисного і смачного приготувати на вечерю? Пропонуємо універсальний варіант - качку з овочами в духовці. Таке просте блюдо
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами - смачне та вишукане блюдо для святкового столу. Давайте розглянемо декілька простих рецептиков фаршированих і тушкованих
    Курячі ніжки на сковороді
    Курячі ніжки на сковороді
    Курячі ніжки - один з найпопулярніших продуктів у наших сім'ях, завдяки своїй доступності та швидкості приготування. Напевно у кожної господині є
    Курячі ніжки в мультиварці
    Курячі ніжки в мультиварці
    Мультиварка значно полегшує приготування їжі, прискорюючи процес і роблячи його більш приємним. Ми поділимося з вами кількома рецептами приготування