Качина ніжка конфі
Конфі - класична французька технологія приготування, в основі якої лежить метод тривалої смаження в жиру при низьких температурах. Готувати таким способом в домашніх умовах теж можна, для цього досить обзавестися кухонним термометром і парою качиних ніжок, які ми і будемо готувати в рецепті далі.
Інгредієнти:
Для качки:
сіль - 3 ст. ложки;
часник - 4 зубчики;
цибулю-шалот - 1 шт.;
чебрець - 6 гілочок;
качині ніжки - 4 шт.;
качиний жир - 4 ст.
Для соусу:
біле вино - 2 ст.;
подрібнений часник - 1 ст. ложка;
тертий імбир - 1 ст. ложка;
цибулю-шалот - 2 шт.;
цукор - 1 ст. ложка;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
апельсиновий сік - 1 ст.;
винний оцет - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
апельсинова цедра - 1 ст. ложка.
Приготування
Столову ложку солі висипаємо в широкий пластиковий контейнер і викладаємо в нього ніжки одним шаром. Посипаємо ніжки часником, нарізаним цибулею і листочками чебрецю. Мариную ніжки з сухої суміші близько 1-2 годин у холодильнику.
Духовку розігріваємо до 121°С. В горщику розтоплюємо качиний жир, зчищають з ніжок суху суміш для маринування, а потім розкладаємо їх в глибокому деку. Заливаємо ніжки жиром так, щоб повністю покрити їх. Готувати конфі слід при постійній температурі протягом 3-5 годин або до тих пір, поки м'ясо не буде відходити від кістки. Готову качку злегка остуджуємо.
Для соусу змішуємо вино з оцтом, часником, нарізаним цибулею і імбиром. Ставимо соус на повільний вогонь і варимо до тих пір, поки він не випарується наполовину. Додаємо в основу для соусу бульйон, соєвий соус, цедру і знову випариваем його до половини.
Поливаємо качку густим соусом прямо перед подачею.
Інгредієнти:
сіль - 50 г;
чорний перець - 8 горошин;
ялівець - 8 ягід;
чебрець - 4 гілочки;
лавровий лист - 3 шт.;
качині ніжки - 4 шт.;
качиний жир - 2 кг.
Приготування
Змішуємо сіль, перець, ягоди ялівцю, листя чебрецю, розкришений лавр і вкладаємо їх у контейнер. Обсипаємо сухою сумішшю качині ніжки і залишаємо їх маринуватися на добу. Після закінчення часу розігріваємо духовку до 110°С. Качині ніжки очищаємо від надлишків солі і кладемо в глибоке деко для запікання. Заливаємо ніжки розтопленим жиром так, щоб повністю покрити їх. Готуємо ніжки протягом 3 годин, а потім перекладаємо їх на розпечену сковороду і обсмажуємо до золотавої скоринки.
Качина ніжка конфі під апельсиновим соусом - рецепт
Інгредієнти:
Для качки:
Для соусу:
Приготування
Столову ложку солі висипаємо в широкий пластиковий контейнер і викладаємо в нього ніжки одним шаром. Посипаємо ніжки часником, нарізаним цибулею і листочками чебрецю. Мариную ніжки з сухої суміші близько 1-2 годин у холодильнику.
Духовку розігріваємо до 121°С. В горщику розтоплюємо качиний жир, зчищають з ніжок суху суміш для маринування, а потім розкладаємо їх в глибокому деку. Заливаємо ніжки жиром так, щоб повністю покрити їх. Готувати конфі слід при постійній температурі протягом 3-5 годин або до тих пір, поки м'ясо не буде відходити від кістки. Готову качку злегка остуджуємо.
Для соусу змішуємо вино з оцтом, часником, нарізаним цибулею і імбиром. Ставимо соус на повільний вогонь і варимо до тих пір, поки він не випарується наполовину. Додаємо в основу для соусу бульйон, соєвий соус, цедру і знову випариваем його до половини.
Поливаємо качку густим соусом прямо перед подачею.
Качине конфі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо сіль, перець, ягоди ялівцю, листя чебрецю, розкришений лавр і вкладаємо їх у контейнер. Обсипаємо сухою сумішшю качині ніжки і залишаємо їх маринуватися на добу. Після закінчення часу розігріваємо духовку до 110°С. Качині ніжки очищаємо від надлишків солі і кладемо в глибоке деко для запікання. Заливаємо ніжки розтопленим жиром так, щоб повністю покрити їх. Готуємо ніжки протягом 3 годин, а потім перекладаємо їх на розпечену сковороду і обсмажуємо до золотавої скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо з овочами в духовці
М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,
Качині ніжки - рецепт
Качині ніжки - страва варте, якщо його правильно приготувати. У даній статті ми обговоримо основні правила створення цієї страви, розглянемо, які
Качка з овочами в духовці
Не знаєте такого корисного і смачного приготувати на вечерю? Пропонуємо універсальний варіант - качку з овочами в духовці. Таке просте блюдо
Курячі ніжки з грибами
Курячі ніжки з грибами - смачне та вишукане блюдо для святкового столу. Давайте розглянемо декілька простих рецептиков фаршированих і тушкованих
Курячі ніжки на сковороді
Курячі ніжки - один з найпопулярніших продуктів у наших сім'ях, завдяки своїй доступності та швидкості приготування. Напевно у кожної господині є
Курячі ніжки в мультиварці
Мультиварка значно полегшує приготування їжі, прискорюючи процес і роблячи його більш приємним. Ми поділимося з вами кількома рецептами приготування