Конфі - класична французька технологія приготування, в основі якої лежить метод тривалої смаження в жиру при низьких температурах. Готувати таким способом в домашніх умовах теж можна, для цього досить обзавестися кухонним термометром і парою качиних ніжок, які ми і будемо готувати в рецепті далі.
Качина ніжка конфі під апельсиновим соусом - рецепт
Інгредієнти: Для качки: сіль - 3 ст. ложки; часник - 4 зубчики; цибулю-шалот - 1 шт.; чебрець - 6 гілочок; качині ніжки - 4 шт.; качиний жир - 4 ст. Для соусу:
біле вино - 2 ст.; подрібнений часник - 1 ст. ложка; тертий імбир - 1 ст. ложка; цибулю-шалот - 2 шт.; цукор - 1 ст. ложка; соєвий соус - 1 ст. ложка; апельсиновий сік - 1 ст.; винний оцет - 2 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; апельсинова цедра - 1 ст. ложка. Приготування Столову ложку солі висипаємо в широкий пластиковий контейнер і викладаємо в нього ніжки одним шаром. Посипаємо ніжки часником, нарізаним цибулею і листочками чебрецю. Мариную ніжки з сухої суміші близько 1-2 годин у холодильнику.
Духовку розігріваємо до 121°С. В горщику розтоплюємо качиний жир, зчищають з ніжок суху суміш для маринування, а потім розкладаємо їх в глибокому деку. Заливаємо ніжки жиром так, щоб повністю покрити їх. Готувати конфі слід при постійній температурі протягом 3-5 годин або до тих пір, поки м'ясо не буде відходити від кістки. Готову качку злегка остуджуємо.
Для соусу змішуємо вино з оцтом, часником, нарізаним цибулею і імбиром. Ставимо соус на повільний вогонь і варимо до тих пір, поки він не випарується наполовину. Додаємо в основу для соусу бульйон, соєвий соус, цедру і знову випариваем його до половини.
Поливаємо качку густим соусом прямо перед подачею.
Качине конфі - рецепт
Інгредієнти: сіль - 50 г; чорний перець - 8 горошин; ялівець - 8 ягід; чебрець - 4 гілочки; лавровий лист - 3 шт.; качині ніжки - 4 шт.; качиний жир - 2 кг. Приготування Змішуємо сіль, перець, ягоди ялівцю, листя чебрецю, розкришений лавр і вкладаємо їх у контейнер. Обсипаємо сухою сумішшю качині ніжки і залишаємо їх маринуватися на добу. Після закінчення часу розігріваємо духовку до 110°С. Качині ніжки очищаємо від надлишків солі і кладемо в глибоке деко для запікання. Заливаємо ніжки розтопленим жиром так, щоб повністю покрити їх. Готуємо ніжки протягом 3 годин, а потім перекладаємо їх на розпечену сковороду і обсмажуємо до золотавої скоринки.