Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качині ніжки - рецепт

Качині ніжки - рецепт

19-03-2015, 18:28
3 790
Качині ніжки - рецепт
Якщо ви ще не готові замахнутися на цілу качку, фаршировану яблуками, або тихий сімейний вечерю не передбачає наявності гостей, почніть з малого - качиних ніжок або грудки. Як приготувати качині ніжки? Точно також, як і курячі стегенця: їх можна тушкувати, смажити, але краще за все запікати в духовці. М'ясо качки ніжне, щільне, вона соковитіше і жирніше курки, і його практично неможливо «пересушити» в процесі готування.

Качині ніжки в духовці - рецепт


Інгредієнти:
Для страви:

  • качині ніжки - 2 шт.;

  • сіль -1 ч. ложка;

  • перець чорний мелений -1/2 ч. ложки;

  • чебрець (сушений) -1/2 ч. ложки.


  • Для соусу:

  • часник -1 зуб;

  • малина свіжа -1 ст.;

  • вино (червоне сухе) - 1ст. ложка;

  • оцет (червоний винний) -2 ч. ложки;

  • апельсин (невеликий) - 1шт.

  • цукор - 4 ч. ложки;

  • сіль і мелений білий перець - за смаком.


  • Приготування
    Готуємо качині ніжки до запіканню. Зрізаємо зайвий жир, обережно надрізаємо кожув декількох місцях, намагаючись не пошкодити м'ясо. Так жир буде легше витапливаться і утвориться хрустка скориночка.
    Гарненько натираємо ніжки сумішшю солі, перцю і чебрецю, загортаємо в харчову плівку і витримуємо пару годин при кімнатній температурі, а краще покласти в холодильник на всю ніч.
    Після ніжки обполіскуємо в холодній воді, висушуємо паперовим рушником. Кладемо в жаровню і ставимо на 2 години в духовку, розігріту до 150 градусів. Качині ніжки краще запікати досить довгий час на невеликому вогні, так що це рецепт для терплячих і не дуже голодних. На другому годині приготування кілька разів змащуємо ніжки жиром з дна жаровні.
    Для соусу змішуємо в блендері 2/3 склянки малини, апельсиновий сік і цедру, оцет, вино, цукор. Отримане пюре протираємо через сито, щоб позбутися від насіння. Дрібно ріжемо часник і злегка обсмажуємо його на качиному жирі (не більше хвилини!), вводимо його до малиново-апельсинової суміші.
    Доводимо Соус до кипіння і тримаємо на повільному вогні кілька хвилин, постійно помішуючи, поки він не втратить в обсязі близько третини і трохи не загусне. Додаємо цілі ягоди малини, кип'ятимо ще півхвилини, солимо, перчимо, знімаємо з вогню.
    Поливаємо соусом запечені качині ніжки. Гарнір повинен бути дуже простим, нейтральним. Найкраще підійде легкий зелений салат.

    Качині ніжки з яблуками


    Інгредієнти:

  • качині ніжки - 4 шт.;

  • яблука (зелені, кислі) - 3 шт.;

  • розмарин (сушений) - 2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Качині ніжки - рецепт

    Зрізаємо з ніжок зайвий жир, солимо, перчимо, посипаємо розмарином. Загортаємо в харчову плівку і маринуємо кілька годин.
    Розігріваємо духовку до 200 градусів. Надрізаємо на ніжках шкіру в декількох місцях, викладаємо їх у форму. Вільні простір заповнюємо четвертинками яблук. Накриваємо фольгою й запікаємо близько години.
    Виймаємо жарке з духовки, поливаємо зверху виділився жирком і відправляємо знову на півгодини в грубку - підрум'янитися (вже без фольги).
    Подаємо качині ніжки з запеченими яблуками, картопляним пюре і брусничним соусом. Неймовірно смачно!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясо з овочами в духовці
    М'ясо з овочами в духовці
    М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Стегенця, запечені в духовці
    Стегенця, запечені в духовці
    Стегенця, приготовлені в духовці - ситна і смачна страва, яке робиться дуже просто. У нашій статті ми докладно поговоримо, як можна оригінально
    Курячі ніжки в сметані
    Курячі ніжки в сметані
    Курячі ніжки в сметані - чудове страву для недільного обіду, так і святкового вечері. Давайте розглянемо кілька рецептів цього простого
    Качина ніжка конфі
    Качина ніжка конфі
    Французька кухня славиться своєю вишуканістю і витонченістю в приготуванні делікатесів. Конфі - це особлива технологія приготування страви, про яку