Качині ніжки - рецепт

Качині ніжки в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Для страви:
Для соусу:
Приготування
Готуємо качині ніжки до запіканню. Зрізаємо зайвий жир, обережно надрізаємо кожув декількох місцях, намагаючись не пошкодити м'ясо. Так жир буде легше витапливаться і утвориться хрустка скориночка.
Гарненько натираємо ніжки сумішшю солі, перцю і чебрецю, загортаємо в харчову плівку і витримуємо пару годин при кімнатній температурі, а краще покласти в холодильник на всю ніч.
Після ніжки обполіскуємо в холодній воді, висушуємо паперовим рушником. Кладемо в жаровню і ставимо на 2 години в духовку, розігріту до 150 градусів. Качині ніжки краще запікати досить довгий час на невеликому вогні, так що це рецепт для терплячих і не дуже голодних. На другому годині приготування кілька разів змащуємо ніжки жиром з дна жаровні.
Для соусу змішуємо в блендері 2/3 склянки малини, апельсиновий сік і цедру, оцет, вино, цукор. Отримане пюре протираємо через сито, щоб позбутися від насіння. Дрібно ріжемо часник і злегка обсмажуємо його на качиному жирі (не більше хвилини!), вводимо його до малиново-апельсинової суміші.
Доводимо Соус до кипіння і тримаємо на повільному вогні кілька хвилин, постійно помішуючи, поки він не втратить в обсязі близько третини і трохи не загусне. Додаємо цілі ягоди малини, кип'ятимо ще півхвилини, солимо, перчимо, знімаємо з вогню.
Поливаємо соусом запечені качині ніжки. Гарнір повинен бути дуже простим, нейтральним. Найкраще підійде легкий зелений салат.
Качині ніжки з яблуками
Інгредієнти:
Приготування

Зрізаємо з ніжок зайвий жир, солимо, перчимо, посипаємо розмарином. Загортаємо в харчову плівку і маринуємо кілька годин.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Надрізаємо на ніжках шкіру в декількох місцях, викладаємо їх у форму. Вільні простір заповнюємо четвертинками яблук. Накриваємо фольгою й запікаємо близько години.
Виймаємо жарке з духовки, поливаємо зверху виділився жирком і відправляємо знову на півгодини в грубку - підрум'янитися (вже без фольги).
Подаємо качині ніжки з запеченими яблуками, картопляним пюре і брусничним соусом. Неймовірно смачно!
Рекомендуємо добрі рецепти

М'ясо з овочами в духовці
М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,

Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо

Стегенця, запечені в духовці
Стегенця, приготовлені в духовці - ситна і смачна страва, яке робиться дуже просто. У нашій статті ми докладно поговоримо, як можна оригінально

Курячі ніжки в сметані
Курячі ніжки в сметані - чудове страву для недільного обіду, так і святкового вечері. Давайте розглянемо кілька рецептів цього простого

Качина ніжка конфі
Французька кухня славиться своєю вишуканістю і витонченістю в приготуванні делікатесів. Конфі - це особлива технологія приготування страви, про яку