Качині ніжки - рецепт
Якщо ви ще не готові замахнутися на цілу качку, фаршировану яблуками, або тихий сімейний вечерю не передбачає наявності гостей, почніть з малого - качиних ніжок або грудки. Як приготувати качині ніжки? Точно також, як і курячі стегенця: їх можна тушкувати, смажити, але краще за все запікати в духовці. М'ясо качки ніжне, щільне, вона соковитіше і жирніше курки, і його практично неможливо «пересушити» в процесі готування.
Інгредієнти:
Для страви:
качині ніжки - 2 шт.;
сіль -1 ч. ложка;
перець чорний мелений -1/2 ч. ложки;
чебрець (сушений) -1/2 ч. ложки.
Для соусу:
часник -1 зуб;
малина свіжа -1 ст.;
вино (червоне сухе) - 1ст. ложка;
оцет (червоний винний) -2 ч. ложки;
апельсин (невеликий) - 1шт.
цукор - 4 ч. ложки;
сіль і мелений білий перець - за смаком.
Приготування
Готуємо качині ніжки до запіканню. Зрізаємо зайвий жир, обережно надрізаємо кожув декількох місцях, намагаючись не пошкодити м'ясо. Так жир буде легше витапливаться і утвориться хрустка скориночка.
Гарненько натираємо ніжки сумішшю солі, перцю і чебрецю, загортаємо в харчову плівку і витримуємо пару годин при кімнатній температурі, а краще покласти в холодильник на всю ніч.
Після ніжки обполіскуємо в холодній воді, висушуємо паперовим рушником. Кладемо в жаровню і ставимо на 2 години в духовку, розігріту до 150 градусів. Качині ніжки краще запікати досить довгий час на невеликому вогні, так що це рецепт для терплячих і не дуже голодних. На другому годині приготування кілька разів змащуємо ніжки жиром з дна жаровні.
Для соусу змішуємо в блендері 2/3 склянки малини, апельсиновий сік і цедру, оцет, вино, цукор. Отримане пюре протираємо через сито, щоб позбутися від насіння. Дрібно ріжемо часник і злегка обсмажуємо його на качиному жирі (не більше хвилини!), вводимо його до малиново-апельсинової суміші.
Доводимо Соус до кипіння і тримаємо на повільному вогні кілька хвилин, постійно помішуючи, поки він не втратить в обсязі близько третини і трохи не загусне. Додаємо цілі ягоди малини, кип'ятимо ще півхвилини, солимо, перчимо, знімаємо з вогню.
Поливаємо соусом запечені качині ніжки. Гарнір повинен бути дуже простим, нейтральним. Найкраще підійде легкий зелений салат.
Інгредієнти:
качині ніжки - 4 шт.;
яблука (зелені, кислі) - 3 шт.;
розмарин (сушений) - 2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Зрізаємо з ніжок зайвий жир, солимо, перчимо, посипаємо розмарином. Загортаємо в харчову плівку і маринуємо кілька годин.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Надрізаємо на ніжках шкіру в декількох місцях, викладаємо їх у форму. Вільні простір заповнюємо четвертинками яблук. Накриваємо фольгою й запікаємо близько години.
Виймаємо жарке з духовки, поливаємо зверху виділився жирком і відправляємо знову на півгодини в грубку - підрум'янитися (вже без фольги).
Подаємо качині ніжки з запеченими яблуками, картопляним пюре і брусничним соусом. Неймовірно смачно!
Качині ніжки в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Для страви:
Для соусу:
Приготування
Готуємо качині ніжки до запіканню. Зрізаємо зайвий жир, обережно надрізаємо кожув декількох місцях, намагаючись не пошкодити м'ясо. Так жир буде легше витапливаться і утвориться хрустка скориночка.
Гарненько натираємо ніжки сумішшю солі, перцю і чебрецю, загортаємо в харчову плівку і витримуємо пару годин при кімнатній температурі, а краще покласти в холодильник на всю ніч.
Після ніжки обполіскуємо в холодній воді, висушуємо паперовим рушником. Кладемо в жаровню і ставимо на 2 години в духовку, розігріту до 150 градусів. Качині ніжки краще запікати досить довгий час на невеликому вогні, так що це рецепт для терплячих і не дуже голодних. На другому годині приготування кілька разів змащуємо ніжки жиром з дна жаровні.
Для соусу змішуємо в блендері 2/3 склянки малини, апельсиновий сік і цедру, оцет, вино, цукор. Отримане пюре протираємо через сито, щоб позбутися від насіння. Дрібно ріжемо часник і злегка обсмажуємо його на качиному жирі (не більше хвилини!), вводимо його до малиново-апельсинової суміші.
Доводимо Соус до кипіння і тримаємо на повільному вогні кілька хвилин, постійно помішуючи, поки він не втратить в обсязі близько третини і трохи не загусне. Додаємо цілі ягоди малини, кип'ятимо ще півхвилини, солимо, перчимо, знімаємо з вогню.
Поливаємо соусом запечені качині ніжки. Гарнір повинен бути дуже простим, нейтральним. Найкраще підійде легкий зелений салат.
Качині ніжки з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Зрізаємо з ніжок зайвий жир, солимо, перчимо, посипаємо розмарином. Загортаємо в харчову плівку і маринуємо кілька годин.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Надрізаємо на ніжках шкіру в декількох місцях, викладаємо їх у форму. Вільні простір заповнюємо четвертинками яблук. Накриваємо фольгою й запікаємо близько години.
Виймаємо жарке з духовки, поливаємо зверху виділився жирком і відправляємо знову на півгодини в грубку - підрум'янитися (вже без фольги).
Подаємо качині ніжки з запеченими яблуками, картопляним пюре і брусничним соусом. Неймовірно смачно!
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо з овочами в духовці
М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,
Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
Стегенця, запечені в духовці
Стегенця, приготовлені в духовці - ситна і смачна страва, яке робиться дуже просто. У нашій статті ми докладно поговоримо, як можна оригінально
Курячі ніжки в сметані
Курячі ніжки в сметані - чудове страву для недільного обіду, так і святкового вечері. Давайте розглянемо кілька рецептів цього простого
Качина ніжка конфі
Французька кухня славиться своєю вишуканістю і витонченістю в приготуванні делікатесів. Конфі - це особлива технологія приготування страви, про яку