Гранатовий соус
У наш час складно уявити те або інше блюдо без соусу, який завжди надає йому більш насичений і незвичайний смак. Видів соусів існує багато, але ми хочемо зупинитися на соусі з гранатового соку, який підходить і для м'яса, і для риби, і прекрасно відтіняє їх смак.
Для приготування гранатового соусу «наршараб», який є стравою азербайджанської кухні, вам знадобляться тільки свіжі гранати і сіль. Кількість фруктів ви визначаєте самі, в залежності від того, скільки кінцевого продукту хочете отримати. Сіль же додаєте по своєму смаку.
Приготування
Перед тим, як приготувати гранатовий соус, необхідно вибрати стиглі соковиті фрукти. Після цього очистіть їх і складіть зерна у велику глибоку каструлю. Поставте її на вогонь і тисніть зерна дерев'яним товкачем. Коли вони пустять сік - перемішайте і продовжуйте товкти. Робіть це до тих пір, поки кісточки від зерен не стануть білими.
Після цього масу з каструлі перекладіть в друшляк, який поставте на миску, щоб не стікав сік, і знову товчіть і заважайте зерна. Коли вичавлювати вже буде нічого, приберіть друшляк, а сік в миску, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Потім зменшіть вогонь і, продовжуючи помішувати, варити сік до загустіння. Готовий соус повинен мати консистенцію трохи рідині сметани. Вимкніть вогонь і додайте сіль, на 25-3 кг соусу приблизно 1 чайну ложку.
Дайте вашому твору охолонути, розлийте його по банках і зберігати в холодильнику. Цей гранатовий соус відмінно підійде для м'яса і риби.
Подати шашлик без соусу просто неможливо, тому замість того, щоб купувати готові приправи сумнівної якості, ми розповімо, як зробити гранатовий соус самому.
Інгредієнти:
гранатовий сік - 1 ст.;
цукор - 1 ч. ложка;
червоне солодке вино - 15 ст.;
крохмаль - 1/2 ч. ложки;
часник - 2-3 зубчики;
сіль - 1 ч. ложка;
подрібнена зелень базиліка - 2 ст. ложки;
чорний мелений і червоний пекучий перець - за смаком.
Приготування
Гранатовий сік змішайте з 1 склянкою вина, до них додайте сіль, цукор, перець і часник, пропущений через прес. Поставте цю суміш на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Після цього, накрийте каструлю кришкою і продовжуйте варити соус ще 20 хвилин. Потім розведіть крохмаль в залишках вина і влийте цю суміш в соус. Продовжуйте варити, поки не загусне. Готовий соус вимкніть, остудіть і подавайте до м'яса. Краще всього він поєднується з шашликом зі свинини або баранини, але з іншими видами м'яса його теж можна використовувати.
У Туреччині гранатовий соус дуже популярний, його подають не тільки до рибних і м'ясних страв, а також використовують в якості заправки для салатів. Головна відмінність турецького гранатового соусу від азербайджанського в тому, що для його приготування не використовують нічого крім гранатів, ні сіль, ні цукор.
Отже, якщо ви хочете отримати солодкий соус, виберіть кисло-солодкі гранати, а щоб він мав гарний рубіновий колір, ні в якому разі не використовуйте плоди з рожевими зернятками. З 25 кг гранатів у вас вийде приблизно 150-200 г соусу.
Стиглі гранати очистіть, і вичавіть з них сік за допомогою соковижималки. Якщо ж у вас її немає, то помістіть зерна в миску і стримуйте їх дерев'яним товкачем, потім перекладіть все в друшляк, поставте його на каструлю і продовжуйте тиснути зерна. Щоб прискорити процес, можна робити це руками, надівши рукавички.
Готовий свіжовичавлений сік поставте на середній вогонь, після того як він почне пузиритися, зменшіть вогонь і продовжуйте варити сік, помішуючи, поки з нього не випарується рідина і він не загусне. При цьому не потрібно накривати каструлю кришкою. Якщо в процесі варіння буде утворюватися багато піни, просто зніміть її ложкою. Готовий соус розлийте по пляшках, дайте охолонути і поставте в холодильник.
Якщо ви хочете поповнити арсенал рецептів соусів до риби або м'яса, то приготуйте соус песто , або ткемалі . Приємного апетиту!
Соус гранатовий «Наршараб»
Для приготування гранатового соусу «наршараб», який є стравою азербайджанської кухні, вам знадобляться тільки свіжі гранати і сіль. Кількість фруктів ви визначаєте самі, в залежності від того, скільки кінцевого продукту хочете отримати. Сіль же додаєте по своєму смаку.
Приготування
Перед тим, як приготувати гранатовий соус, необхідно вибрати стиглі соковиті фрукти. Після цього очистіть їх і складіть зерна у велику глибоку каструлю. Поставте її на вогонь і тисніть зерна дерев'яним товкачем. Коли вони пустять сік - перемішайте і продовжуйте товкти. Робіть це до тих пір, поки кісточки від зерен не стануть білими.
Після цього масу з каструлі перекладіть в друшляк, який поставте на миску, щоб не стікав сік, і знову товчіть і заважайте зерна. Коли вичавлювати вже буде нічого, приберіть друшляк, а сік в миску, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Потім зменшіть вогонь і, продовжуючи помішувати, варити сік до загустіння. Готовий соус повинен мати консистенцію трохи рідині сметани. Вимкніть вогонь і додайте сіль, на 25-3 кг соусу приблизно 1 чайну ложку.
Дайте вашому твору охолонути, розлийте його по банках і зберігати в холодильнику. Цей гранатовий соус відмінно підійде для м'яса і риби.
Гранатовий соус для шашлику
Подати шашлик без соусу просто неможливо, тому замість того, щоб купувати готові приправи сумнівної якості, ми розповімо, як зробити гранатовий соус самому.
Інгредієнти:
Приготування
Гранатовий сік змішайте з 1 склянкою вина, до них додайте сіль, цукор, перець і часник, пропущений через прес. Поставте цю суміш на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Після цього, накрийте каструлю кришкою і продовжуйте варити соус ще 20 хвилин. Потім розведіть крохмаль в залишках вина і влийте цю суміш в соус. Продовжуйте варити, поки не загусне. Готовий соус вимкніть, остудіть і подавайте до м'яса. Краще всього він поєднується з шашликом зі свинини або баранини, але з іншими видами м'яса його теж можна використовувати.
Турецький гранатовий соус
У Туреччині гранатовий соус дуже популярний, його подають не тільки до рибних і м'ясних страв, а також використовують в якості заправки для салатів. Головна відмінність турецького гранатового соусу від азербайджанського в тому, що для його приготування не використовують нічого крім гранатів, ні сіль, ні цукор.
Отже, якщо ви хочете отримати солодкий соус, виберіть кисло-солодкі гранати, а щоб він мав гарний рубіновий колір, ні в якому разі не використовуйте плоди з рожевими зернятками. З 25 кг гранатів у вас вийде приблизно 150-200 г соусу.
Стиглі гранати очистіть, і вичавіть з них сік за допомогою соковижималки. Якщо ж у вас її немає, то помістіть зерна в миску і стримуйте їх дерев'яним товкачем, потім перекладіть все в друшляк, поставте його на каструлю і продовжуйте тиснути зерна. Щоб прискорити процес, можна робити це руками, надівши рукавички.
Готовий свіжовичавлений сік поставте на середній вогонь, після того як він почне пузиритися, зменшіть вогонь і продовжуйте варити сік, помішуючи, поки з нього не випарується рідина і він не загусне. При цьому не потрібно накривати каструлю кришкою. Якщо в процесі варіння буде утворюватися багато піни, просто зніміть її ложкою. Готовий соус розлийте по пляшках, дайте охолонути і поставте в холодильник.
Якщо ви хочете поповнити арсенал рецептів соусів до риби або м'яса, то приготуйте соус песто , або ткемалі . Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Соуси до м'яса
В книгах по історії описаний випадок, коли Наполеону так набридло постійно їсти курятину (а нічого іншого в наявності не було), що він пообіцяв
Соус до риби
Якщо ви не знаєте, як доповнити страви з риби, то зверніться до рецептів соусів. Сьогодні ми розповімо вам про створення різноманітних заправок:
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Гранатовий крюшон
Крюшон - це популярний напій, в якому одночасно з алкоголем додаються ягоди, фрукти, соки, сиропи. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих і
Парфе з гранатом
Парфе - популярний французький десерт, який являє собою повітряну вершкову суміш, змішану з ягодами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков,
Салат «Гранатовий браслет»
Гранатовий браслет Кому з нас не хочеться блиснути на сімейному торжестві або дружній вечірці не тільки гарним новим платтям та елегантною зачіскою,