Соус до риби
Що ще може так урізноманітнити страву, як не соус? Пряний, вершковий, солоний або кислий, він додасть страві новий смак і ефектно підкреслить вже наявний. Кращу дружбу з соусами завела риба та страви з неї, які завдяки своєму делікатного смаку здатні відмінно поєднуватися з більшістю різновидів цього доповнення. До речі, про те, як готувати вершковий соус для риби ми нещодавно розповідали.
Приготування соусу для риби, по кожному із запропонованих рецептів, не займе багато сил або часу, але завжди вигідно змінить смак вже готового страви.
Гранатовий соус до риби
Якщо у вас завалялося кілька соковитих гранатів, яким ви не можете знайти застосування, приготуйте ароматний азербайджанський соус до м'яса і риби - наршараб. Для його створення не знадобиться ніяких сторонніх інгредієнтів, крім основного, звичайно ж.
Отже, беремо 3-4 великих граната і вичищаємо з них зерна. Засипаємо зерна в сковороду або сотейник, ставимо на вогонь і починаємо переминати дерев'яної ложкою або товкачиком до тих пір, поки не почне виділятися сік і зерна не побіліють. Гарячу масу перекладаємо на сито, яке розміщуємо поверх будь глибокій ємності. Мнемо і розтираємо гранатову масу до тих пір, поки не витиснемо весь сік. Сухий макуха викидаємо, а сік знову ставимо на плиту і варимо до загустіння, наршараб повинен придбати консистенцію жирної сметани. Готовий соус можна посолити за смаком і подавати до риби або м'яса.
Лимонний соус для риби
Лимонні соуси традиційно готуються на масляній основі і подаються в доповнення до сухуватою білій рибі.
Інгредієнти:
лимонний сік - 1/2 ст.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
часник - 1 шт.;
борошно - 1 ч. ложка;
вода або бульйон - 4 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
орегано - за смаком.
Приготування
Часник обертаємо фольгою й запікаємо в духовці до м'якості (20-25 хвилин при 180 градусах). Вийшло часникове пюре видавлюємо з зубчиків в сотейник з топлений вершковим олією і перемішуємо до однорідності. Додаємо в сотейник борошно і додатково перемішуємо. Як тільки вона почала набувати золотистий відтінок - заливаємо лимонний сік і 3-4 ст. ложки води або бульйону. Варимо соус до загустіння і приправляємо сіллю, перцем і сушеним орегано.
Журавлинний соус до риби
Інгредієнти:
свіжа журавлина - 150 г;
лимон - 1/2 шт.;
мед - 1 1/2 ст. ложки;
лайм - 1/2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У сотейник наливаємо склянку води і мед, варимо суміш до закипання і закладаємо журавлину. Варимо соус до розм'якшення ягід і присмачую соком 1/2 лимона і лайма. Не забуваємо і про цедру цитрусових: для того, щоб соус з журавлини до риби став пахучіше додайте до нього трохи тертої цедри лама і лимона.
Варимо соус, розминаючи журавлину 10-15 хвилин, після чого проціджуємо його через сито і подаємо до столу. Якщо такий рецепт вам не зовсім підходить, то у нас є і варіант журавлинного соусу до м'яса .
Інгредієнти:
сухе біле вино - 1/4 ст.;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
кунжутне масло - 2 ч. ложки;
сік лайма - 1 ч. ложка;
зелена цибуля - 3 пера;
корінь імбиру (нарізаний) - 1 ч. ложка;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Сухе вино, соус, сік лайма і масло збиваємо до однорідності. Додаємо в майбутній соус, нарізану зелену цибулю, тертий імбир і подрібнений часник, солимо і перчимо заправку за смаком. Соус з імбиром для риби може подаватися як окремо в соуснику, так і використовуватися в якості маринаду під час готування.
Зелений соус для риби
Інгредієнти:
оливкова олія - 2/3 ст.;
біле вино - 2/3 ст.;
білий винний оцет - 2 ст. ложки;
петрушка - 1/2 пучка;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Оливкова олія, вино, оцет, петрушку, цибулю, часник і спеції закладаємо в блендер і збиваємо до однорідності. Переливаємо суміш у каструлю і ставимо на вогонь, доводимо до легкого кипіння і розливаємо по соусникам. Подаємо зелений соус до вже готової риби або тушкуємо в ньому безпосередньо саме філе.
Приготування соусу для риби, по кожному із запропонованих рецептів, не займе багато сил або часу, але завжди вигідно змінить смак вже готового страви.
Гранатовий соус до риби
Якщо у вас завалялося кілька соковитих гранатів, яким ви не можете знайти застосування, приготуйте ароматний азербайджанський соус до м'яса і риби - наршараб. Для його створення не знадобиться ніяких сторонніх інгредієнтів, крім основного, звичайно ж.
Отже, беремо 3-4 великих граната і вичищаємо з них зерна. Засипаємо зерна в сковороду або сотейник, ставимо на вогонь і починаємо переминати дерев'яної ложкою або товкачиком до тих пір, поки не почне виділятися сік і зерна не побіліють. Гарячу масу перекладаємо на сито, яке розміщуємо поверх будь глибокій ємності. Мнемо і розтираємо гранатову масу до тих пір, поки не витиснемо весь сік. Сухий макуха викидаємо, а сік знову ставимо на плиту і варимо до загустіння, наршараб повинен придбати консистенцію жирної сметани. Готовий соус можна посолити за смаком і подавати до риби або м'яса.
Лимонний соус для риби
Лимонні соуси традиційно готуються на масляній основі і подаються в доповнення до сухуватою білій рибі.
Інгредієнти:
Приготування
Часник обертаємо фольгою й запікаємо в духовці до м'якості (20-25 хвилин при 180 градусах). Вийшло часникове пюре видавлюємо з зубчиків в сотейник з топлений вершковим олією і перемішуємо до однорідності. Додаємо в сотейник борошно і додатково перемішуємо. Як тільки вона почала набувати золотистий відтінок - заливаємо лимонний сік і 3-4 ст. ложки води або бульйону. Варимо соус до загустіння і приправляємо сіллю, перцем і сушеним орегано.
Журавлинний соус до риби
Інгредієнти:
Приготування
У сотейник наливаємо склянку води і мед, варимо суміш до закипання і закладаємо журавлину. Варимо соус до розм'якшення ягід і присмачую соком 1/2 лимона і лайма. Не забуваємо і про цедру цитрусових: для того, щоб соус з журавлини до риби став пахучіше додайте до нього трохи тертої цедри лама і лимона.
Варимо соус, розминаючи журавлину 10-15 хвилин, після чого проціджуємо його через сито і подаємо до столу. Якщо такий рецепт вам не зовсім підходить, то у нас є і варіант журавлинного соусу до м'яса .
Імбирний соус до риби
Інгредієнти:
Приготування
Сухе вино, соус, сік лайма і масло збиваємо до однорідності. Додаємо в майбутній соус, нарізану зелену цибулю, тертий імбир і подрібнений часник, солимо і перчимо заправку за смаком. Соус з імбиром для риби може подаватися як окремо в соуснику, так і використовуватися в якості маринаду під час готування.
Зелений соус для риби
Інгредієнти:
Приготування
Оливкова олія, вино, оцет, петрушку, цибулю, часник і спеції закладаємо в блендер і збиваємо до однорідності. Переливаємо суміш у каструлю і ставимо на вогонь, доводимо до легкого кипіння і розливаємо по соусникам. Подаємо зелений соус до вже готової риби або тушкуємо в ньому безпосередньо саме філе.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вершковий соус для риби
Любите готувати і подавати страви з риби? Тоді прикрасьте їх смачними соусами - ваші страви стануть тільки яскравіше. Як приготувати спеціальні соуси
Білий соус до риби
Якщо ви любите робити вишукані і витончені страви з риби, то радимо вам готувати до них звичайні і не дуже соуси. А які заправки підходять до таких
Гранатовий соус
Кисло-солодкий гранатовий соус чудово відтінятиме смак м'яса і виступить в якості прекрасного маринаду для шашлику. Готувати соус з гранатів дуже
Винний соус
Соуси відмінно доповнюють м'ясні, рибні і овочеві страви. Різновидів таких заправок дуже багато. І сьогодні ми поговоримо про винному соусі. У нашій
Лимонний соус
Лимонний соус - це воістину універсальна заправка, яку подають до риби, м'яса та овочів. Він відмінно покращує смак страви, і надає йому нові смакові
Сметанно-часниковий соус
Соуси зі сметани мають вершковим смаком, який чудово доповнює страви з риби і м'яса. Різновидів цієї популярної заправки дуже багато. Але сьогодні