Білий соус до риби
Як зробити і без того смачну і ароматну рибу ще краще? Ну звичайно подати до неї ще соус. Саме він перетворить просте блюдо в шедевр, усуне не завжди приємний рибний запах і доповнить смак страви. Зараз ми розповімо вам декілька рецептів приготування смачних соусів до риби.
Білий соус до риби - рецепт
Інгредієнти:
яєчні жовтки - 3 шт.;
рибний бульйон - 100 г;
вершки - 250 мл;
сік лимона - 1 ч. ложка;
сіль, мускатний горіх - за смаком.
Приготування
У вершки додаємо яєчні жовтки і збиваємо. Потім потроху вливаємо рибний бульйон, перемішуємо і ставимо на вогонь, нагріваємо соус, але не кип'ятимо. Після чого додаємо сік лимона, сіль, мускатний горіх.
Молочний соус для риби
Інгредієнти:
молоко - 2 склянки;
борошно - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, у нього потихеньку додаємо борошно, перемішуємо, щоб не було грудочок. Після цього вливаємо молоко і доводимо соус до кипіння, досолює за смаком і кип'ятимо 5 хвилин. Потім соус охолоджуємо і подаємо до риби. За цим рецептом він вийде середньої густоти, якщо ж ви бажаєте отримати більш рідкий соус за подобою підливи, то достатньо буде взяти 1 столову ложку борошна і 1 столову ложку вершкового масла.
Вершковий соус для риби - рецепт
Інгредієнти:
вершки 33%-ї жирності - 150 мл;
вершкове масло - 40 г;
лимонний сік - 10 р.
Приготування
Змішуємо вершки з лимонним соком, упарюємо їх на невеликому вогні. Маса повинна зменшитися в об'ємі на 1/3. Після цього додаємо охолоджене вершкове масло і даємо соусу охолонути.
Як варіант, лимонний сік можна замінити сухим білим вином. А той, хто стоїть соус можна додати різні наповнювачі: тертий імбир, подрібнені оливки, каперси і навіть маринований або солоний огірок. Але тут важливо не перестаратися, адже соус повинен доповнити смак риби, а не перебити його. Можна трохи урізноманітнити смак як соусу, так і страви, приготувавши вершково-сирний соус.
Часниковий соус для риби
Інгредієнти:
оливковий майонез - 100 г;
сир моцарелла - 50 г;
сметана - 100 г;
часник - 2-3 зубчики.
Приготування
Натираємо на дрібній тертці сир моцарелла. Часник пропускаємо через прес. Змішуємо сметану з майонезом, сиром і часником. Даємо соусу просочитися смаком і запахом часнику і подаємо до риби. Також такий соус чудово підходить до овочів, птиці, різних салатів. Інші варіанти цього рецепта можна подивитися в статті «Часниковий соус» .
Соус для риби зі сметаною
Інгредієнти:
сметана - 1 склянка;
борошно - 50 р;
вершкове масло - 50 г;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Спочатку на сухій сковороді обсмажуємо борошно. Коли вона придбає золотистий колір, вогонь вимикаємо, борошно трохи охолоджуємо, а потім додаємо вершкове масло, сіль, спеції і потихеньку додаємо сметану. Все добре перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо близько 5 хвилин на невеликому вогні. Потім соус ще раз добре розмішуємо і проціджуємо. При бажанні можна ще додати подрібнений часник і зелень. В такому випадку це вже буде сметано-часниковий соус до риби.
Інгредієнти:
натуральний несолодкий йогурт - 150 мл;
кріп - 1 пучок;
лимон - 1 шт.;
часник - 2 зубчики.
Приготування
Кріп дрібно нарізаємо, видавлюємо сік з лимона, часник пропускаємо через прес. Всі інгредієнти змішуємо з йогуртом, при бажанні можна ще підсолити. Даємо соусу настоятися і подаємо до столу.
Інгредієнти:
вершки 35%-ної жирності - 200 мл;
лимон - половина;
червона ікра - 2 ч. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
З половини лимона очищаємо цедру, натираємо її на дрібній тертці, а з серцевини видавлюємо сік. У сотейник виливаємо вершки, доводимо до кипіння, додаємо подрібнену цедру, сік лимона і сік за смаком. Трохи упарюємо масу, щоб соус загус. Потім охолоджуємо соус, додаємо лимонний сік, а в самому кінці додаємо ікру. Важливо не викладати її в гарячий соус, інакше вона звариться, стане твердою, і соус буде зіпсований.
Білий соус до риби - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У вершки додаємо яєчні жовтки і збиваємо. Потім потроху вливаємо рибний бульйон, перемішуємо і ставимо на вогонь, нагріваємо соус, але не кип'ятимо. Після чого додаємо сік лимона, сіль, мускатний горіх.
Молочний соус для риби
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, у нього потихеньку додаємо борошно, перемішуємо, щоб не було грудочок. Після цього вливаємо молоко і доводимо соус до кипіння, досолює за смаком і кип'ятимо 5 хвилин. Потім соус охолоджуємо і подаємо до риби. За цим рецептом він вийде середньої густоти, якщо ж ви бажаєте отримати більш рідкий соус за подобою підливи, то достатньо буде взяти 1 столову ложку борошна і 1 столову ложку вершкового масла.
Вершковий соус для риби - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо вершки з лимонним соком, упарюємо їх на невеликому вогні. Маса повинна зменшитися в об'ємі на 1/3. Після цього додаємо охолоджене вершкове масло і даємо соусу охолонути.
Як варіант, лимонний сік можна замінити сухим білим вином. А той, хто стоїть соус можна додати різні наповнювачі: тертий імбир, подрібнені оливки, каперси і навіть маринований або солоний огірок. Але тут важливо не перестаратися, адже соус повинен доповнити смак риби, а не перебити його. Можна трохи урізноманітнити смак як соусу, так і страви, приготувавши вершково-сирний соус.
Часниковий соус для риби
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо на дрібній тертці сир моцарелла. Часник пропускаємо через прес. Змішуємо сметану з майонезом, сиром і часником. Даємо соусу просочитися смаком і запахом часнику і подаємо до риби. Також такий соус чудово підходить до овочів, птиці, різних салатів. Інші варіанти цього рецепта можна подивитися в статті «Часниковий соус» .
Соус для риби зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку на сухій сковороді обсмажуємо борошно. Коли вона придбає золотистий колір, вогонь вимикаємо, борошно трохи охолоджуємо, а потім додаємо вершкове масло, сіль, спеції і потихеньку додаємо сметану. Все добре перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо близько 5 хвилин на невеликому вогні. Потім соус ще раз добре розмішуємо і проціджуємо. При бажанні можна ще додати подрібнений часник і зелень. В такому випадку це вже буде сметано-часниковий соус до риби.
Соус для риби з йогурту
Інгредієнти:
Приготування
Кріп дрібно нарізаємо, видавлюємо сік з лимона, часник пропускаємо через прес. Всі інгредієнти змішуємо з йогуртом, при бажанні можна ще підсолити. Даємо соусу настоятися і подаємо до столу.
Вершково-ікорний соус для риби
Інгредієнти:
Приготування
З половини лимона очищаємо цедру, натираємо її на дрібній тертці, а з серцевини видавлюємо сік. У сотейник виливаємо вершки, доводимо до кипіння, додаємо подрібнену цедру, сік лимона і сік за смаком. Трохи упарюємо масу, щоб соус загус. Потім охолоджуємо соус, додаємо лимонний сік, а в самому кінці додаємо ікру. Важливо не викладати її в гарячий соус, інакше вона звариться, стане твердою, і соус буде зіпсований.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вершковий соус для риби
Любите готувати і подавати страви з риби? Тоді прикрасьте їх смачними соусами - ваші страви стануть тільки яскравіше. Як приготувати спеціальні соуси
Соус до риби
Якщо ви не знаєте, як доповнити страви з риби, то зверніться до рецептів соусів. Сьогодні ми розповімо вам про створення різноманітних заправок:
Вершковий соус: 7 оригінальних рецептів
Без соусів практично не обходиться ні одне друге блюдо, адже вони доповнюють і поліпшують смак їжі. І в нашій статті ми підібрали найбільш цікаві та
Апельсиновий соус
Ми звикли до м'яса і риби подавати гострі і вершкові соуси, а до фруктовим ставимося з деяким недовір'ям. І тому в нашій сьогоднішній статті ми
Лимонний соус
Лимонний соус - це воістину універсальна заправка, яку подають до риби, м'яса та овочів. Він відмінно покращує смак страви, і надає йому нові смакові
Сметанно-часниковий соус
Соуси зі сметани мають вершковим смаком, який чудово доповнює страви з риби і м'яса. Різновидів цієї популярної заправки дуже багато. Але сьогодні