Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Білий соус до риби

Білий соус до риби

26-03-2015, 09:47
2 192
Білий соус до риби
Як зробити і без того смачну і ароматну рибу ще краще? Ну звичайно подати до неї ще соус. Саме він перетворить просте блюдо в шедевр, усуне не завжди приємний рибний запах і доповнить смак страви. Зараз ми розповімо вам декілька рецептів приготування смачних соусів до риби.
Білий соус до риби - рецепт
Інгредієнти:

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • рибний бульйон - 100 г;

  • вершки - 250 мл;

  • сік лимона - 1 ч. ложка;

  • сіль, мускатний горіх - за смаком.


  • Приготування
    У вершки додаємо яєчні жовтки і збиваємо. Потім потроху вливаємо рибний бульйон, перемішуємо і ставимо на вогонь, нагріваємо соус, але не кип'ятимо. Після чого додаємо сік лимона, сіль, мускатний горіх.
    Молочний соус для риби
    Інгредієнти:

  • молоко - 2 склянки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    На сковороді розтоплюємо вершкове масло, у нього потихеньку додаємо борошно, перемішуємо, щоб не було грудочок. Після цього вливаємо молоко і доводимо соус до кипіння, досолює за смаком і кип'ятимо 5 хвилин. Потім соус охолоджуємо і подаємо до риби. За цим рецептом він вийде середньої густоти, якщо ж ви бажаєте отримати більш рідкий соус за подобою підливи, то достатньо буде взяти 1 столову ложку борошна і 1 столову ложку вершкового масла.
    Вершковий соус для риби - рецепт
    Інгредієнти:

  • вершки 33%-ї жирності - 150 мл;

  • вершкове масло - 40 г;

  • лимонний сік - 10 р.


  • Приготування
    Змішуємо вершки з лимонним соком, упарюємо їх на невеликому вогні. Маса повинна зменшитися в об'ємі на 1/3. Після цього додаємо охолоджене вершкове масло і даємо соусу охолонути.
    Як варіант, лимонний сік можна замінити сухим білим вином. А той, хто стоїть соус можна додати різні наповнювачі: тертий імбир, подрібнені оливки, каперси і навіть маринований або солоний огірок. Але тут важливо не перестаратися, адже соус повинен доповнити смак риби, а не перебити його. Можна трохи урізноманітнити смак як соусу, так і страви, приготувавши вершково-сирний соус.
    Часниковий соус для риби
    Інгредієнти:

  • оливковий майонез - 100 г;

  • сир моцарелла - 50 г;

  • сметана - 100 г;

  • часник - 2-3 зубчики.


  • Приготування
    Натираємо на дрібній тертці сир моцарелла. Часник пропускаємо через прес. Змішуємо сметану з майонезом, сиром і часником. Даємо соусу просочитися смаком і запахом часнику і подаємо до риби. Також такий соус чудово підходить до овочів, птиці, різних салатів. Інші варіанти цього рецепта можна подивитися в статті «Часниковий соус» .
    Соус для риби зі сметаною
    Інгредієнти:

  • сметана - 1 склянка;

  • борошно - 50 р;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку на сухій сковороді обсмажуємо борошно. Коли вона придбає золотистий колір, вогонь вимикаємо, борошно трохи охолоджуємо, а потім додаємо вершкове масло, сіль, спеції і потихеньку додаємо сметану. Все добре перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо близько 5 хвилин на невеликому вогні. Потім соус ще раз добре розмішуємо і проціджуємо. При бажанні можна ще додати подрібнений часник і зелень. В такому випадку це вже буде сметано-часниковий соус до риби.

    Соус для риби з йогурту


    Інгредієнти:

  • натуральний несолодкий йогурт - 150 мл;

  • кріп - 1 пучок;

  • лимон - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики.


  • Приготування
    Кріп дрібно нарізаємо, видавлюємо сік з лимона, часник пропускаємо через прес. Всі інгредієнти змішуємо з йогуртом, при бажанні можна ще підсолити. Даємо соусу настоятися і подаємо до столу.

    Вершково-ікорний соус для риби


    Інгредієнти:

  • вершки 35%-ної жирності - 200 мл;

  • лимон - половина;
  • Білий соус до риби

  • червона ікра - 2 ч. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    З половини лимона очищаємо цедру, натираємо її на дрібній тертці, а з серцевини видавлюємо сік. У сотейник виливаємо вершки, доводимо до кипіння, додаємо подрібнену цедру, сік лимона і сік за смаком. Трохи упарюємо масу, щоб соус загус. Потім охолоджуємо соус, додаємо лимонний сік, а в самому кінці додаємо ікру. Важливо не викладати її в гарячий соус, інакше вона звариться, стане твердою, і соус буде зіпсований.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вершковий соус для риби
    Вершковий соус для риби
    Любите готувати і подавати страви з риби? Тоді прикрасьте їх смачними соусами - ваші страви стануть тільки яскравіше. Як приготувати спеціальні соуси
    Соус до риби
    Соус до риби
    Якщо ви не знаєте, як доповнити страви з риби, то зверніться до рецептів соусів. Сьогодні ми розповімо вам про створення різноманітних заправок:
    Вершковий соус: 7 оригінальних рецептів
    Вершковий соус: 7 оригінальних рецептів
    Без соусів практично не обходиться ні одне друге блюдо, адже вони доповнюють і поліпшують смак їжі. І в нашій статті ми підібрали найбільш цікаві та
    Апельсиновий соус
    Апельсиновий соус
    Ми звикли до м'яса і риби подавати гострі і вершкові соуси, а до фруктовим ставимося з деяким недовір'ям. І тому в нашій сьогоднішній статті ми
    Лимонний соус
    Лимонний соус
    Лимонний соус - це воістину універсальна заправка, яку подають до риби, м'яса та овочів. Він відмінно покращує смак страви, і надає йому нові смакові
    Сметанно-часниковий соус
    Сметанно-часниковий соус
    Соуси зі сметани мають вершковим смаком, який чудово доповнює страви з риби і м'яса. Різновидів цієї популярної заправки дуже багато. Але сьогодні