Вершковий соус: 7 оригінальних рецептів
Соуси доповнюють і покращують смак будь-якої страви. Зараз ми вам розповімо кілька цікавих рецептів приготування вершкового соусу.
Класичний вершковий соус
Інгредієнти:
вершки 20%-ної жирності - 200 мл;
борошно - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На сухій сковороді обсмажуємо борошно, поки вона не придбає золотавий відтінок. Потім додаємо вершкове масло і гарненько перемішуємо, додаємо вершки і доводимо суміш до кипіння, кип'ятити 2-3 хвилини, помішуючи. Сіль і перець додаємо за смаком.
Вершковий соус з грибами
Інгредієнти:
печериці свіжі - 200 г;
часник - 3 зубчики;
вершки - 1 склянка;
вершкове масло-4 ст. ложки;
зелень, сіль, мускатний горіх, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, кладемо пропущений через прес часник. Хвилини через 3 додаємо гриби, нарізані пластинками. Тушкуємо ще 5 хвилин, а потім вливаємо вершки, на невеликому вогні тушкуємо все разом хвилин 10 солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх і подрібнену зелень за смаком.
Вершковий соус «Альфредо»
Інгредієнти:
масло вершкове - 50 г;
жирний вершки - 250 г;
часник - 1 зубчик;
тертий пармезан - 15 склянки;
подрібнена петрушка - 3 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, вливаємо вершки і проварюємо хвилин 5. Після цього додаємо подрібнений часник і сир, дуже швидко все перемішуємо, додаємо рубану петрушку, сіль, перець за смаком і знімаємо соус з вогню. Якщо вам хочеться, щоб соус був погустіше, можна додати 1-2 чайні ложки борошна.
Французький вершковий соус для салатів
Інгредієнти:
рослинна олія - 150 мл;
оцет - 70 мл;
діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;
цибуля шалот - 1 шт.;
вершки 25%-ної жирності - 3 ст. ложки;
сухі салатні трави - 1 ч. ложка;
сіль, білий мелений перець - за смаком.
Приготування
Змішуємо олію, оцет, салатні трави, сіль і перець. Дрібненько кришимо цибулю-шалот і додаємо в соус. Туди ж кладемо гірчицю і перемішуємо. Потім викладаємо вершки і знову заважаємо, якщо потрібно ще солимо і перчимо за смаком. Ось і все, можна заправляти їм салати!
Вершково-гірчичний соус
Інгредієнти:
вершки - 350 г;
гірчиця - 2 ч. ложки;
бульйон - 150 г;
масло вершкове - 30 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Бульйон доводимо до кипіння і додаємо вершки тонкою цівкою, постійно помішуючи. Тепер додаємо гірчицю і на повільному вогні тушкуємо соус 3-4 хвилини, не припиняючи заважати. Після цього сіль і перець додаємо за смаком, знімаємо його з вогню і додаємо вершкове масло. В самому кінці збиваємо отриману масу виделкою.
Голландський вершковий соус
Інгредієнти:
вершкове масло - 250 г;
сік лимона - 1 ст. ложка;
жовтки - 3 шт.;
сіль, перець.
Приготування
На водяній бані розтоплюємо вершкове масло. У жовтки додаємо дрібку солі і збиваємо їх до стану пишної піни, додаємо розтоплене вершкове масло, додаємо лимонний сік, перець за смаком.
Вершковий соус для макаронів
Інгредієнти:
жирні вершки - 125 мл;
бекон - 450 г;
тертий сир - 80 г;
цибулю-шалот - 4 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
жовтки яєчні - 3 шт.;
часник - 1 зубчик;
оливкова олія - 5 ч. ложок;
сіль, перець.
Приготування
У сковороді нагріваємо оливкову олію, додаємо в нього подрібнену цибулю-шалот і тушкуємо до м'якості. Потім кладемо цибулю ріпчаста, нарізану півкільцями, обсмажуємо хвилин 5 і викладаємо бекон, нарізаний смужками. Смажимо до напівготовності, після чого додаємо подрібнений часник і знімаємо сковороду з вогню. У глибокій тарілці збиваємо жовтки, вливаємо вершки, кладемо сир, сіль і перець за смаком. На макарони спочатку викладаємо цибульну суміш з беконом, а зверху поливаємо яєчно-вершковою масою, а потім все перемішуємо.
Класичний вершковий соус
Інгредієнти:
Приготування
На сухій сковороді обсмажуємо борошно, поки вона не придбає золотавий відтінок. Потім додаємо вершкове масло і гарненько перемішуємо, додаємо вершки і доводимо суміш до кипіння, кип'ятити 2-3 хвилини, помішуючи. Сіль і перець додаємо за смаком.
Вершковий соус з грибами
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, кладемо пропущений через прес часник. Хвилини через 3 додаємо гриби, нарізані пластинками. Тушкуємо ще 5 хвилин, а потім вливаємо вершки, на невеликому вогні тушкуємо все разом хвилин 10 солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх і подрібнену зелень за смаком.
Вершковий соус «Альфредо»
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, вливаємо вершки і проварюємо хвилин 5. Після цього додаємо подрібнений часник і сир, дуже швидко все перемішуємо, додаємо рубану петрушку, сіль, перець за смаком і знімаємо соус з вогню. Якщо вам хочеться, щоб соус був погустіше, можна додати 1-2 чайні ложки борошна.
Французький вершковий соус для салатів
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо олію, оцет, салатні трави, сіль і перець. Дрібненько кришимо цибулю-шалот і додаємо в соус. Туди ж кладемо гірчицю і перемішуємо. Потім викладаємо вершки і знову заважаємо, якщо потрібно ще солимо і перчимо за смаком. Ось і все, можна заправляти їм салати!
Вершково-гірчичний соус
Інгредієнти:
Приготування
Бульйон доводимо до кипіння і додаємо вершки тонкою цівкою, постійно помішуючи. Тепер додаємо гірчицю і на повільному вогні тушкуємо соус 3-4 хвилини, не припиняючи заважати. Після цього сіль і перець додаємо за смаком, знімаємо його з вогню і додаємо вершкове масло. В самому кінці збиваємо отриману масу виделкою.
Голландський вершковий соус
Інгредієнти:
Приготування
На водяній бані розтоплюємо вершкове масло. У жовтки додаємо дрібку солі і збиваємо їх до стану пишної піни, додаємо розтоплене вершкове масло, додаємо лимонний сік, перець за смаком.
Вершковий соус для макаронів
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді нагріваємо оливкову олію, додаємо в нього подрібнену цибулю-шалот і тушкуємо до м'якості. Потім кладемо цибулю ріпчаста, нарізану півкільцями, обсмажуємо хвилин 5 і викладаємо бекон, нарізаний смужками. Смажимо до напівготовності, після чого додаємо подрібнений часник і знімаємо сковороду з вогню. У глибокій тарілці збиваємо жовтки, вливаємо вершки, кладемо сир, сіль і перець за смаком. На макарони спочатку викладаємо цибульну суміш з беконом, а зверху поливаємо яєчно-вершковою масою, а потім все перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крем-суп з брокколі
Корисна капуста брокколі часто оцінюється не по достоїнству з-за свого специического, і не багатьом улюбленого смаку. Принести користь організму і
Соус для піци
Піца, мабуть, одне з найбільш улюблених і популярних італійських страв. А що може прикрасити цю страву, надати йому особливий, ні з чим не
Білий соус до риби
Якщо ви любите робити вишукані і витончені страви з риби, то радимо вам готувати до них звичайні і не дуже соуси. А які заправки підходять до таких
Свинина у вершковому соусі
Свинина дуже добре поєднується з різноманітними класичними горчичними, часниковими, томатними, медовими соусами. І сьогодні ми приготували для вас
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів
Паста карбонара з вершками - рецепт
Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І