Вершковий соус: 7 оригінальних рецептів

Класичний вершковий соус
Інгредієнти:
Приготування
На сухій сковороді обсмажуємо борошно, поки вона не придбає золотавий відтінок. Потім додаємо вершкове масло і гарненько перемішуємо, додаємо вершки і доводимо суміш до кипіння, кип'ятити 2-3 хвилини, помішуючи. Сіль і перець додаємо за смаком.
Вершковий соус з грибами
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, кладемо пропущений через прес часник. Хвилини через 3 додаємо гриби, нарізані пластинками. Тушкуємо ще 5 хвилин, а потім вливаємо вершки, на невеликому вогні тушкуємо все разом хвилин 10 солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх і подрібнену зелень за смаком.
Вершковий соус «Альфредо»
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, вливаємо вершки і проварюємо хвилин 5. Після цього додаємо подрібнений часник і сир, дуже швидко все перемішуємо, додаємо рубану петрушку, сіль, перець за смаком і знімаємо соус з вогню. Якщо вам хочеться, щоб соус був погустіше, можна додати 1-2 чайні ложки борошна.
Французький вершковий соус для салатів
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо олію, оцет, салатні трави, сіль і перець. Дрібненько кришимо цибулю-шалот і додаємо в соус. Туди ж кладемо гірчицю і перемішуємо. Потім викладаємо вершки і знову заважаємо, якщо потрібно ще солимо і перчимо за смаком. Ось і все, можна заправляти їм салати!
Вершково-гірчичний соус
Інгредієнти:
Приготування
Бульйон доводимо до кипіння і додаємо вершки тонкою цівкою, постійно помішуючи. Тепер додаємо гірчицю і на повільному вогні тушкуємо соус 3-4 хвилини, не припиняючи заважати. Після цього сіль і перець додаємо за смаком, знімаємо його з вогню і додаємо вершкове масло. В самому кінці збиваємо отриману масу виделкою.
Голландський вершковий соус
Інгредієнти:
Приготування
На водяній бані розтоплюємо вершкове масло. У жовтки додаємо дрібку солі і збиваємо їх до стану пишної піни, додаємо розтоплене вершкове масло, додаємо лимонний сік, перець за смаком.
Вершковий соус для макаронів
Інгредієнти:

Приготування
У сковороді нагріваємо оливкову олію, додаємо в нього подрібнену цибулю-шалот і тушкуємо до м'якості. Потім кладемо цибулю ріпчаста, нарізану півкільцями, обсмажуємо хвилин 5 і викладаємо бекон, нарізаний смужками. Смажимо до напівготовності, після чого додаємо подрібнений часник і знімаємо сковороду з вогню. У глибокій тарілці збиваємо жовтки, вливаємо вершки, кладемо сир, сіль і перець за смаком. На макарони спочатку викладаємо цибульну суміш з беконом, а зверху поливаємо яєчно-вершковою масою, а потім все перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Крем-суп з брокколі
Корисна капуста брокколі часто оцінюється не по достоїнству з-за свого специического, і не багатьом улюбленого смаку. Принести користь організму і

Соус для піци
Піца, мабуть, одне з найбільш улюблених і популярних італійських страв. А що може прикрасити цю страву, надати йому особливий, ні з чим не

Білий соус до риби
Якщо ви любите робити вишукані і витончені страви з риби, то радимо вам готувати до них звичайні і не дуже соуси. А які заправки підходять до таких

Свинина у вершковому соусі
Свинина дуже добре поєднується з різноманітними класичними горчичними, часниковими, томатними, медовими соусами. І сьогодні ми приготували для вас

Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів

Паста карбонара з вершками - рецепт
Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І