Соус для піци
Що надає піці особливий, неповторний смак? Звичайно ж, соус, з яким подається це блюдо. Існує безліч рецептів різних соусів для піци. Найбільш найпопулярніші з них - вершковий, часниковий, сирний, італійський, соус для піци з помідор, і, звичайно ж, класичний. До різної піці готується своя заправка. Наприклад, вершковий соус добре доповнить смак піци з ковбасою, овочами або рибою. А сирний соус зазвичай подається до піци з грибами. Класичний соус - найпоширеніший і підходить практично для будь-якого італійського блюда. Так що, який з них зробити, вирішувати тільки вам! А як приготувати соус для піци, ми зараз розповімо.
Вершковий соус для піци
Інгредієнти:
вершки - 300 г;
борошно пшеничне - 200 г;
вершкове масло - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ч. ложка;
жовтки - 2 шт.;
сіль.
Приготування
Борошно розтираємо з маслом і сіллю, повільно додаємо теплі вершки. Трохи кип'ятимо і вливаємо збиті з цукром жовтки. Готовий вершковий соус можна сміливо подавати до піци з будь-яким видом м'яса.
Соус для піци з помідор
Інгредієнти
помідори - 1 кг;
часник - 1 шт.;
цибуля - 3 шт.;
рослинне масло - 100 г;
сіль, червоний перець - за смаком.
Приготування
Нарізаємо помідори кубиками і кладемо в емальований посуд на добу (краще поставити таку заготовку в прохолодне місце, щоб помідори не зіпсувалися). Потім зливаємо сік, що виділився, а м'якоть кип'ятимо на слабкому вогні, щоб зійшла шкірка. Протираємо м'якоть через сито або пропускаємо через соковижималку. Ставимо на слабкий вогонь і, постійно помішуючи варимо до загустіння. За 5 хвилин до готовності додаємо спеції, солимо і варимо ще 3-5 хвилин. На сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і додаємо до томатного соусу. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні ще хвилин 10.
Часниковий соус для піци
Інгредієнти:
молоко - 200 г;
вершкове масло - 20 г;
борошно - 50 р;
сіль, перець, часник, петрушка - за смаком.
Приготування
Для приготування соусу необхідно розтопити вершкове масло, додати до нього борошно і перемішати до отримання однорідної маси. Постійно помішуючи, варимо масу на повільному вогні 2 хвилини. Тонким струменем додаємо тепле молоко, сіль, перець, петрушку, і збільшуємо вогонь. Доводимо суміш до кипіння, не перестаючи помішувати її.
Знімаємо з вогню і додаємо часник, попередньо обсмажений на маслі. Переливаємо готову суміш у блендер і збиваємо до однорідної маси. Потім ставимо в холодильник до повного охолодження.
Часниковий соус ідеально підійде до абсолютно будь піці, а також до м'ясним, овочевим або рибних страв.
Сирний соус для піци
Інгредієнти:
молоко - 500 мл;
борошно - 60 г;
масло - 60 г;
яйце - 3 шт.;
сир - 200 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На вершковому маслі обсмажуємо борошно, солимо й додаємо гаряче молоко. Доводимо суміш до кипіння, проціджують. У приготовлений соус для піци додаємо тертий на дрібній тертці сир, збиті жовтки, масло і перець. Все добре перемішуємо і даємо трохи охолонути.
Класичний соус для піци
Класичний соус підійде до будь піці. Він простий у приготуванні, до того ж його можна довго зберігати в холодильнику і свого смаку він не втратить.
Інгредієнти:
томатна паста - 1 кг;
вода - 100 г;
сіль - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
орегано - 1 ст. ложка;
чорний перець (мелений.) - щіпка;
олія оливкова (можна соняшникова.) - 50 р.
Приготування
Беремо емальований посуд і виливаємо в неї томатну пасту. Додаємо воду, цукор, сіль, орегано і масло, все перемішуємо, трохи кип'ятимо і пробуємо на смак. Якщо пріснувато - додаємо трішки солі, а якщо кислувато - цукру. В ідеалі, соус повинен трохи нагадувати томатний сік, приправлений пікантними спеціями.
Вершковий соус для піци
Інгредієнти:
Приготування
Борошно розтираємо з маслом і сіллю, повільно додаємо теплі вершки. Трохи кип'ятимо і вливаємо збиті з цукром жовтки. Готовий вершковий соус можна сміливо подавати до піци з будь-яким видом м'яса.
Соус для піци з помідор
Інгредієнти
Приготування
Нарізаємо помідори кубиками і кладемо в емальований посуд на добу (краще поставити таку заготовку в прохолодне місце, щоб помідори не зіпсувалися). Потім зливаємо сік, що виділився, а м'якоть кип'ятимо на слабкому вогні, щоб зійшла шкірка. Протираємо м'якоть через сито або пропускаємо через соковижималку. Ставимо на слабкий вогонь і, постійно помішуючи варимо до загустіння. За 5 хвилин до готовності додаємо спеції, солимо і варимо ще 3-5 хвилин. На сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і додаємо до томатного соусу. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні ще хвилин 10.
Часниковий соус для піци
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування соусу необхідно розтопити вершкове масло, додати до нього борошно і перемішати до отримання однорідної маси. Постійно помішуючи, варимо масу на повільному вогні 2 хвилини. Тонким струменем додаємо тепле молоко, сіль, перець, петрушку, і збільшуємо вогонь. Доводимо суміш до кипіння, не перестаючи помішувати її.
Знімаємо з вогню і додаємо часник, попередньо обсмажений на маслі. Переливаємо готову суміш у блендер і збиваємо до однорідної маси. Потім ставимо в холодильник до повного охолодження.
Часниковий соус ідеально підійде до абсолютно будь піці, а також до м'ясним, овочевим або рибних страв.
Сирний соус для піци
Інгредієнти:
Приготування
На вершковому маслі обсмажуємо борошно, солимо й додаємо гаряче молоко. Доводимо суміш до кипіння, проціджують. У приготовлений соус для піци додаємо тертий на дрібній тертці сир, збиті жовтки, масло і перець. Все добре перемішуємо і даємо трохи охолонути.
Класичний соус для піци
Класичний соус підійде до будь піці. Він простий у приготуванні, до того ж його можна довго зберігати в холодильнику і свого смаку він не втратить.
Інгредієнти:
Приготування
Беремо емальований посуд і виливаємо в неї томатну пасту. Додаємо воду, цукор, сіль, орегано і масло, все перемішуємо, трохи кип'ятимо і пробуємо на смак. Якщо пріснувато - додаємо трішки солі, а якщо кислувато - цукру. В ідеалі, соус повинен трохи нагадувати томатний сік, приправлений пікантними спеціями.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з майонезу
Соус надає будь-якій страві особливий смак і вишуканий аромат. Без нього не обходиться практично жодне друге блюдо. У нашій статті ми зібрали
Соус з помідорів
Томатні соуси вже давно присутні на наших столах. Вони своїм смаком доповнюють багато страви з макаронами, а також в них тушкують тефтелі. Піцу ж без
Томатний соус - рецепт
Томатний соус - це один з найпоширеніших соусів для додання смаку і аромату різних страв: піцу, спагетті і т. д. Давайте розглянемо декілька простих,
Піца з батона
Усім нам чудово знайоме таке італійське блюдо, як піца. Її звичайно роблять із дріжджового або листкового тіста, але сьогодні ми пропонуємо вам
Піца з ковбасою і помідорами
Якщо ви любите піцу посочнее, то рекомендуємо приготувати піцу з ковбасою і помідорами. Це просте блюдо не складе великих витрат, але байдужими ви
Дріжджове тісто для піци - рецепт
Всі ми любимо піцу - прекрасний італійське блюдо. І часто для її створення ми купуємо готове тісто в магазині. Але адже його можна приготувати