Що надає піці особливий, неповторний смак? Звичайно ж, соус, з яким подається це блюдо. Існує безліч рецептів різних соусів для піци. Найбільш найпопулярніші з них - вершковий, часниковий, сирний, італійський, соус для піци з помідор, і, звичайно ж, класичний. До різної піці готується своя заправка. Наприклад, вершковий соус добре доповнить смак піци з ковбасою, овочами або рибою. А сирний соус зазвичай подається до піци з грибами. Класичний соус - найпоширеніший і підходить практично для будь-якого італійського блюда. Так що, який з них зробити, вирішувати тільки вам! А як приготувати соус для піци, ми зараз розповімо.
Вершковий соус для піци
Інгредієнти: вершки - 300 г; борошно пшеничне - 200 г; вершкове масло - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; жовтки - 2 шт.; сіль. Приготування Борошно розтираємо з маслом і сіллю, повільно додаємо теплі вершки. Трохи кип'ятимо і вливаємо збиті з цукром жовтки. Готовий вершковий соус можна сміливо подавати до піци з будь-яким видом м'яса.
Соус для піци з помідор
Інгредієнти помідори - 1 кг; часник - 1 шт.; цибуля - 3 шт.; рослинне масло - 100 г; сіль, червоний перець - за смаком. Приготування Нарізаємо помідори кубиками і кладемо в емальований посуд на добу (краще поставити таку заготовку в прохолодне місце, щоб помідори не зіпсувалися). Потім зливаємо сік, що виділився, а м'якоть кип'ятимо на слабкому вогні, щоб зійшла шкірка. Протираємо м'якоть через сито або пропускаємо через соковижималку. Ставимо на слабкий вогонь і, постійно помішуючи варимо до загустіння. За 5 хвилин до готовності додаємо спеції, солимо і варимо ще 3-5 хвилин. На сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і додаємо до томатного соусу. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні ще хвилин 10.
Часниковий соус для піци
Інгредієнти: молоко - 200 г; вершкове масло - 20 г; борошно - 50 р; сіль, перець, часник, петрушка - за смаком. Приготування Для приготування соусу необхідно розтопити вершкове масло, додати до нього борошно і перемішати до отримання однорідної маси. Постійно помішуючи, варимо масу на повільному вогні 2 хвилини. Тонким струменем додаємо тепле молоко, сіль, перець, петрушку, і збільшуємо вогонь. Доводимо суміш до кипіння, не перестаючи помішувати її.
Знімаємо з вогню і додаємо часник, попередньо обсмажений на маслі. Переливаємо готову суміш у блендер і збиваємо до однорідної маси. Потім ставимо в холодильник до повного охолодження.
Часниковий соус ідеально підійде до абсолютно будь піці, а також до м'ясним, овочевим або рибних страв.
Сирний соус для піци
Інгредієнти: молоко - 500 мл; борошно - 60 г; масло - 60 г; яйце - 3 шт.; сир - 200 г; сіль, перець - за смаком. Приготування На вершковому маслі обсмажуємо борошно, солимо й додаємо гаряче молоко. Доводимо суміш до кипіння, проціджують. У приготовлений соус для піци додаємо тертий на дрібній тертці сир, збиті жовтки, масло і перець. Все добре перемішуємо і даємо трохи охолонути.
Класичний соус для піци
Класичний соус підійде до будь піці. Він простий у приготуванні, до того ж його можна довго зберігати в холодильнику і свого смаку він не втратить.
Інгредієнти: томатна паста - 1 кг; вода - 100 г; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ст. ложка; орегано - 1 ст. ложка; чорний перець (мелений.) - щіпка; олія оливкова (можна соняшникова.) - 50 р. Приготування Беремо емальований посуд і виливаємо в неї томатну пасту. Додаємо воду, цукор, сіль, орегано і масло, все перемішуємо, трохи кип'ятимо і пробуємо на смак. Якщо пріснувато - додаємо трішки солі, а якщо кислувато - цукру. В ідеалі, соус повинен трохи нагадувати томатний сік, приправлений пікантними спеціями.