Дріжджове тісто для піци - рецепт
У приготуванні якісного тесту для піци існує кілька технологічних і рецептурних нюансів. По-перше, тісто для піци повинна містити мінімальний набір інгредієнтів: борошно, сіль, воду і дріжджі, тому відразу позбавтеся від рецептів, в списку яких зазначено масло, або, ще гірше, сметана або майонез, подібними складовими ви лише переведете продукти.
По-друге, не забувайте дати дріжджам «ожити», нехай постоять в теплому місці, поки розчин не почне пузиритися, після цього потроху підсипати борошно і замішують некруте тісто, яке не буде липнути до рук.
По-третє, не поспішайте, вимішуйте тісто довго і старанно, мінімум - 10 хвилин. Ви відчуєте, коли тісто буде готове, воно стане ідеально гладким, м'яким і еластичним. Ну що ж, тепер давайте розбиратися на практиці з технологією приготування тіста і рецептами піци дріжджовий.
Інгредієнти:
пшеничне борошно першого помолу - 500 г;
вода - 300 мл;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - 2 ст. ложки;
дріжджі - 1/2 ст. ложки.
Приготування
Нагріваємо Воду, відливаємо 100 мл і розчиняємо цукор і дріжджі, накриваємо суміш харчовою плівкою і даємо постояти в теплому місці, поки дріжджі не запузирятся. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і засипаємо в розчин дріжджів, не перестаючи помішувати. Замішуємо пружне тісто, яке не буде липнути до рук, при потребі висипаємо ще борошна, і підливаємо воду. Формуємо з тіста кулю і кладемо його в миску, накриваємо миску вологим рушником і ставимо в тепле місце на 1-15 години. Готове тісто обминаємо і ділимо на порції.
Інгредієнти:
тісто;
часник - 1 зубчик;
базилік - 1 пучок;
помідори - 400 р;
«Моцарелла» - 100 г;
оливкова олія;
сіль, перець.
Приготування
Для соусу помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо довільно. На сковороді з оливковою олією обсмажуємо нарізану часник до золотистого кольору, додаємо листя базиліка і томати, приправляємо соус сіллю і перцем, тримаємо на вогні до 20 хвилин, обминаючи томати дерев'яною ложкою.
Тісто розгортаємо і змащуємо готовим соусом, викладаємо кружечки «Моцарели» і ставимо в духовку на 7-10 хвилин при 250 градусах. Готову піцу прикрашаємо свіжим базиліком.
Інгредієнти:
дріжджове тісто для піци;
«Моцарелла» - 300 г;
томатний соус (за попереднім рецептом) -200 мл;
базилік - 1 пучок;
помідори - 400 р;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Тісто ділимо на 10 невеликих частин, кожну з яких розтягуємо в пласт товщиною 05 см і залишаємо відпочити.
На сковороду наливаємо близько 2 см рослинної олії і обсмажуємо на ньому пласти з тіста по 30 секунд з кожної сторони. Тепер основи для піци підсушуємо на паперових рушниках, змащуємо томатним соусом і викладаємо на сир і базилік. Залишаємо піци під грилем, поки сир не почне пузиритися, а потім подаємо до столу.
Інгредієнти:
тісто для піци;
оливкова олія;
лісові гриби - 500 г;
часник - 4 зубчики;
чебрець - 4 гілочки;
вершкове масло - 50 г;
сіль, перець;
томатний соус (за попереднім рецептом) - 200 мл;
листя шпинату - 300 г;
«Моцарелла» - 150 р.
Приготування
Гриби довільно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії до готовності, в кінці додаємо нарізаний часник, вершкове масло і чебрець. Солимо і перчимо гриби.
В гарячий томатний соус для піци додаємо свіжі листя шпинату і тримаємо суміш на сковороді, поки не випарується зайва волога.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт, змащуємо соусом і викладаємо на одну половину грибну начинку, додаємо скибочки «Моцарели». Звертаємо пласт тесту навпіл, краї защипуємо і «заплітаємо» кіскою. Змащуємо піцу оливковим маслом і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин при 250 градусах. Піца з грибами готова!
По-друге, не забувайте дати дріжджам «ожити», нехай постоять в теплому місці, поки розчин не почне пузиритися, після цього потроху підсипати борошно і замішують некруте тісто, яке не буде липнути до рук.
По-третє, не поспішайте, вимішуйте тісто довго і старанно, мінімум - 10 хвилин. Ви відчуєте, коли тісто буде готове, воно стане ідеально гладким, м'яким і еластичним. Ну що ж, тепер давайте розбиратися на практиці з технологією приготування тіста і рецептами піци дріжджовий.
Рецепт дріжджового тіста для піци
Інгредієнти:
Приготування
Нагріваємо Воду, відливаємо 100 мл і розчиняємо цукор і дріжджі, накриваємо суміш харчовою плівкою і даємо постояти в теплому місці, поки дріжджі не запузирятся. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і засипаємо в розчин дріжджів, не перестаючи помішувати. Замішуємо пружне тісто, яке не буде липнути до рук, при потребі висипаємо ще борошна, і підливаємо воду. Формуємо з тіста кулю і кладемо його в миску, накриваємо миску вологим рушником і ставимо в тепле місце на 1-15 години. Готове тісто обминаємо і ділимо на порції.
Рецепт дріжджовий піци
Інгредієнти:
Приготування
Для соусу помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо довільно. На сковороді з оливковою олією обсмажуємо нарізану часник до золотистого кольору, додаємо листя базиліка і томати, приправляємо соус сіллю і перцем, тримаємо на вогні до 20 хвилин, обминаючи томати дерев'яною ложкою.
Тісто розгортаємо і змащуємо готовим соусом, викладаємо кружечки «Моцарели» і ставимо в духовку на 7-10 хвилин при 250 градусах. Готову піцу прикрашаємо свіжим базиліком.
Рецепт смаженої піци з дріжджовим тістом
Інгредієнти:
Приготування
Тісто ділимо на 10 невеликих частин, кожну з яких розтягуємо в пласт товщиною 05 см і залишаємо відпочити.
На сковороду наливаємо близько 2 см рослинної олії і обсмажуємо на ньому пласти з тіста по 30 секунд з кожної сторони. Тепер основи для піци підсушуємо на паперових рушниках, змащуємо томатним соусом і викладаємо на сир і базилік. Залишаємо піци під грилем, поки сир не почне пузиритися, а потім подаємо до столу.
Рецепт приготування дріжджової піци «Кальцоне»
Інгредієнти:
Приготування
Гриби довільно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії до готовності, в кінці додаємо нарізаний часник, вершкове масло і чебрець. Солимо і перчимо гриби.
В гарячий томатний соус для піци додаємо свіжі листя шпинату і тримаємо суміш на сковороді, поки не випарується зайва волога.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт, змащуємо соусом і викладаємо на одну половину грибну начинку, додаємо скибочки «Моцарели». Звертаємо пласт тесту навпіл, краї защипуємо і «заплітаємо» кіскою. Змащуємо піцу оливковим маслом і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин при 250 градусах. Піца з грибами готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Піца з сосисками
Традиційна піца - італійська страва, абсолютно відрізняється від піци, приготованої в наших будинках. Зазвичай ми додаємо в таку піцу все, що
Піца з батона
Усім нам чудово знайоме таке італійське блюдо, як піца. Її звичайно роблять із дріжджового або листкового тіста, але сьогодні ми пропонуємо вам
Піца з морепродуктами
Хоч піца - це італійське блюдо, але в нашій країні вона вже давно полюбилася багатьом. Її можна готувати з найрізноманітнішими начинками: з ковбасою,
Піца на кефірі - рецепт
Хто з нас не знайомий з таким смачним блюдом, як піца. Варіантів її приготування існує безліч, напевно у кожної господині знайдеться свій особливий.
Піца з грибами та ковбасою
Піца - популярна італійська їжа, яку обожнюють і дорослі, і діти. У її створенні використовують найрізноманітніші інгредієнти. Давайте розберемо
Начинка для піци - рецепт
В першу чергу смак піци визначає не тісто, а начинка. Варіантів її створення безліч. У нашій статті ми поговоримо про те, як зробити начинку для піци