Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дріжджове тісто для піци - рецепт

Дріжджове тісто для піци - рецепт

4-01-2015, 20:21
1 337
Дріжджове тісто для піци - рецепт
У приготуванні якісного тесту для піци існує кілька технологічних і рецептурних нюансів. По-перше, тісто для піци повинна містити мінімальний набір інгредієнтів: борошно, сіль, воду і дріжджі, тому відразу позбавтеся від рецептів, в списку яких зазначено масло, або, ще гірше, сметана або майонез, подібними складовими ви лише переведете продукти.
По-друге, не забувайте дати дріжджам «ожити», нехай постоять в теплому місці, поки розчин не почне пузиритися, після цього потроху підсипати борошно і замішують некруте тісто, яке не буде липнути до рук.
По-третє, не поспішайте, вимішуйте тісто довго і старанно, мінімум - 10 хвилин. Ви відчуєте, коли тісто буде готове, воно стане ідеально гладким, м'яким і еластичним. Ну що ж, тепер давайте розбиратися на практиці з технологією приготування тіста і рецептами піци дріжджовий.

Рецепт дріжджового тіста для піци


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно першого помолу - 500 г;

  • вода - 300 мл;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • дріжджі - 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Нагріваємо Воду, відливаємо 100 мл і розчиняємо цукор і дріжджі, накриваємо суміш харчовою плівкою і даємо постояти в теплому місці, поки дріжджі не запузирятся. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і засипаємо в розчин дріжджів, не перестаючи помішувати. Замішуємо пружне тісто, яке не буде липнути до рук, при потребі висипаємо ще борошна, і підливаємо воду. Формуємо з тіста кулю і кладемо його в миску, накриваємо миску вологим рушником і ставимо в тепле місце на 1-15 години. Готове тісто обминаємо і ділимо на порції.

    Рецепт дріжджовий піци


    Інгредієнти:

  • тісто;

  • часник - 1 зубчик;

  • базилік - 1 пучок;

  • помідори - 400 р;

  • «Моцарелла» - 100 г;

  • оливкова олія;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Для соусу помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо довільно. На сковороді з оливковою олією обсмажуємо нарізану часник до золотистого кольору, додаємо листя базиліка і томати, приправляємо соус сіллю і перцем, тримаємо на вогні до 20 хвилин, обминаючи томати дерев'яною ложкою.
    Тісто розгортаємо і змащуємо готовим соусом, викладаємо кружечки «Моцарели» і ставимо в духовку на 7-10 хвилин при 250 градусах. Готову піцу прикрашаємо свіжим базиліком.

    Рецепт смаженої піци з дріжджовим тістом


    Інгредієнти:

  • дріжджове тісто для піци;

  • «Моцарелла» - 300 г;

  • томатний соус (за попереднім рецептом) -200 мл;

  • базилік - 1 пучок;

  • помідори - 400 р;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Тісто ділимо на 10 невеликих частин, кожну з яких розтягуємо в пласт товщиною 05 см і залишаємо відпочити.
    На сковороду наливаємо близько 2 см рослинної олії і обсмажуємо на ньому пласти з тіста по 30 секунд з кожної сторони. Тепер основи для піци підсушуємо на паперових рушниках, змащуємо томатним соусом і викладаємо на сир і базилік. Залишаємо піци під грилем, поки сир не почне пузиритися, а потім подаємо до столу.

    Рецепт приготування дріжджової піци «Кальцоне»


    Інгредієнти:

  • тісто для піци;

  • оливкова олія;

  • лісові гриби - 500 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • чебрець - 4 гілочки;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сіль, перець;

  • томатний соус (за попереднім рецептом) - 200 мл;

  • листя шпинату - 300 г;

  • «Моцарелла» - 150 р.


  • Приготування
    Дріжджове тісто для піци - рецепт

    Гриби довільно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії до готовності, в кінці додаємо нарізаний часник, вершкове масло і чебрець. Солимо і перчимо гриби.
    В гарячий томатний соус для піци додаємо свіжі листя шпинату і тримаємо суміш на сковороді, поки не випарується зайва волога.
    Тісто розгортаємо в тонкий пласт, змащуємо соусом і викладаємо на одну половину грибну начинку, додаємо скибочки «Моцарели». Звертаємо пласт тесту навпіл, краї защипуємо і «заплітаємо» кіскою. Змащуємо піцу оливковим маслом і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин при 250 градусах. Піца з грибами готова!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Піца з сосисками
    Піца з сосисками
    Традиційна піца - італійська страва, абсолютно відрізняється від піци, приготованої в наших будинках. Зазвичай ми додаємо в таку піцу все, що
    Піца з батона
    Піца з батона
    Усім нам чудово знайоме таке італійське блюдо, як піца. Її звичайно роблять із дріжджового або листкового тіста, але сьогодні ми пропонуємо вам
    Піца з морепродуктами
    Піца з морепродуктами
    Хоч піца - це італійське блюдо, але в нашій країні вона вже давно полюбилася багатьом. Її можна готувати з найрізноманітнішими начинками: з ковбасою,
    Піца на кефірі - рецепт
    Піца на кефірі - рецепт
    Хто з нас не знайомий з таким смачним блюдом, як піца. Варіантів її приготування існує безліч, напевно у кожної господині знайдеться свій особливий.
    Піца з грибами та ковбасою
    Піца з грибами та ковбасою
    Піца - популярна італійська їжа, яку обожнюють і дорослі, і діти. У її створенні використовують найрізноманітніші інгредієнти. Давайте розберемо
    Начинка для піци - рецепт
    Начинка для піци - рецепт
    В першу чергу смак піци визначає не тісто, а начинка. Варіантів її створення безліч. У нашій статті ми поговоримо про те, як зробити начинку для піци