Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Піца з морепродуктами

Піца з морепродуктами

4-01-2015, 20:17
795
Піца з морепродуктами
Піца хоч і є італійським блюдом, але вона вже давно увійшла в наше життя і багатьом полюбилася. Є безліч варіантів її приготування. Зараз ми вам розповімо, як приготувати піцу з морепродуктів.

Італійська піца з морепродуктами


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно для піци - 200 г;

  • борошно пшеничне - 230 г;

  • вода - 220 мл;

  • дріжджі сухі - 10 г;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • сир моцарелла - 120 г;

  • болгарський перець - 40 г;

  • креветки - 70 г;

  • кальмари - 100 г;

  • сьомга (філе) - 100 г;

  • каперси - 20 г;

  • оливкова масло - 10 мл


  • Для соусу:

  • томати у власному соку - 150 г;

  • оливкова масло - 10 мл;

  • базилік свіжий - 5 г;

  • орегано - 2 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Приготування піци з морепродуктами почнемо з приготування тіста. Розводимо дріжджі теплою кип'яченою водою. Змішуємо борошно для піци з пшеничного і просіваємо отриману суміш на стіл у вигляді гірки. В центрі робимо поглиблення, виливаємо туди оливкова масло і додаємо сіль. Замішуємо Руками гладеньке тісто, потроху вливаючи розчинені дріжджі і воду. Скачуємо кульку і залишаємо його приблизно на годину. А потім вже тісто можна розкачати і приступати до начинки. Для приготування якої кальмари розморожуємо при кімнатній температурі, очищаємо від плівок, а потім відварюємо в киплячій воді не більш 1 хвилини, щоб вони не стали жорсткими. Креветки також розморожуємо і чистимо. Філе сьомги промиваємо та нарізаємо кубиками. Болгарський перець нарізаємо соломкою.
    Тепер готуємо соус для піци з морепродуктами: базилік дрібно кришимо, з'єднуємо томати з базиліком, орегано і оливковою олією. За допомогою блендера перетворюємо все в пюре, солимо за смаком. Тісто розгортаємо у вигляді кола, змащуємо соусом, посипаємо тертим сиром. Викладаємо каперси, перець, кальмари, креветки й сьомгу. Запікаємо піцу до готовності при температурі близько 170 градусів 15-20 хвилин.

    Як готувати піцу з морепродуктів?


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • пшеничне борошно - 500 г;

  • курячі яйця - 2 шт.;

  • молоко - 250 мл;

  • цукор - 15 ст. ложки;

  • оливкова олія - 100 мл;

  • сухі дріжджі - 10 г;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • сир моцарелла - 50 г;

  • пармезан - 30 г;

  • оливки - 30 г;

  • солодкий перець - 30 г;

  • маслини - 30 р.


  • Для соусу:

  • паста томатна - 150 г;

  • томатний сік - 350 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • суміш італійських трав - 1 ст. ложка;

  • цукор, сіль - за смаком.


  • Приготування
    У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі. Залишаємо суміш хвилин на 20 підходити. Тим часом збиваємо яйця з додаванням щіпки солі. Коли опара підніметься, додаємо яйця, борошно, оливкова олія і замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю, накриваємо серветкою і залишаємо хвилин на 30. Готуємо соус: томатну пасту разом з соком виливаємо в каструлю, перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь. Після закипання додаємо оливкова масло, перемішуємо і кип'ятимо близько 2 хвилин. Після цього додаємо сушені італійські трави, часник, сіль і цукор за смаком. Проварюємо все разом ще хвилини 3 і даємо соусу охолонути.
    Тепер готуємо начинку для піци з морепродуктами. Оливки і маслини нарізаємо кільцями, солодкий перець - скибочками, пармезан трьом на дрібній тертці, а кульки моцарелли розрізаємо навпіл.
    Піца з морепродуктами
    Коли тісто підійде, розкачуємо його в пласт бажаної форми товщиною близько 7 мм Форму для випічки змащуємо олією і викладаємо шар тіста. Намазуємо його соусом, а зверху розкладаємо морепродукти, які попередньо були розморожені при кімнатній температурі. Зверху кладемо солодкий перець, колечка маслин і оливок, половинки кульок моцарели і все це засипаємо тертим сиром пармезан. При температурі 200 градусів випікаємо піцу близько 20-25 хвилин.
    Ви самі можете змінювати склад начинки для піци з морепродуктами. Можна, наприклад, покласти більше креветок, якщо ви їх любите. Або ж навпаки прибрати інгредієнт, який вам не по душі. Загалом, вибір за вами!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Піца з сосисками
    Піца з сосисками
    Традиційна піца - італійська страва, абсолютно відрізняється від піци, приготованої в наших будинках. Зазвичай ми додаємо в таку піцу все, що
    Дріжджове тісто для піци - рецепт
    Дріжджове тісто для піци - рецепт
    Всі ми любимо піцу - прекрасний італійське блюдо. І часто для її створення ми купуємо готове тісто в магазині. Але адже його можна приготувати
    Піца на кефірі - рецепт
    Піца на кефірі - рецепт
    Хто з нас не знайомий з таким смачним блюдом, як піца. Варіантів її приготування існує безліч, напевно у кожної господині знайдеться свій особливий.
    Піца з грибами та ковбасою
    Піца з грибами та ковбасою
    Піца - популярна італійська їжа, яку обожнюють і дорослі, і діти. У її створенні використовують найрізноманітніші інгредієнти. Давайте розберемо
    Піца 4 сиру - рецепт
    Піца 4 сиру - рецепт
    Піца, яка складається з чотирьох видів сиру - смачне і оригінальне блюдо, яке сподобається багатьом. Традиційно в її начинку включають наступні види
    Начинка для піци - рецепт
    Начинка для піци - рецепт
    В першу чергу смак піци визначає не тісто, а начинка. Варіантів її створення безліч. У нашій статті ми поговоримо про те, як зробити начинку для піци