Піца хоч і є італійським блюдом, але вона вже давно увійшла в наше життя і багатьом полюбилася. Є безліч варіантів її приготування. Зараз ми вам розповімо, як приготувати піцу з морепродуктів.
Італійська піца з морепродуктами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно для піци - 200 г; борошно пшеничне - 230 г; вода - 220 мл; дріжджі сухі - 10 г; оливкова олія - 30 мл; сіль - щіпка. Для начинки:
сир моцарелла - 120 г; болгарський перець - 40 г; креветки - 70 г; кальмари - 100 г; сьомга (філе) - 100 г; каперси - 20 г; оливкова масло - 10 мл Для соусу:
томати у власному соку - 150 г; оливкова масло - 10 мл; базилік свіжий - 5 г; орегано - 2 г; сіль - за смаком. Приготування Приготування піци з морепродуктами почнемо з приготування тіста. Розводимо дріжджі теплою кип'яченою водою. Змішуємо борошно для піци з пшеничного і просіваємо отриману суміш на стіл у вигляді гірки. В центрі робимо поглиблення, виливаємо туди оливкова масло і додаємо сіль. Замішуємо Руками гладеньке тісто, потроху вливаючи розчинені дріжджі і воду. Скачуємо кульку і залишаємо його приблизно на годину. А потім вже тісто можна розкачати і приступати до начинки. Для приготування якої кальмари розморожуємо при кімнатній температурі, очищаємо від плівок, а потім відварюємо в киплячій воді не більш 1 хвилини, щоб вони не стали жорсткими. Креветки також розморожуємо і чистимо. Філе сьомги промиваємо та нарізаємо кубиками. Болгарський перець нарізаємо соломкою.
Тепер готуємо соус для піци з морепродуктами: базилік дрібно кришимо, з'єднуємо томати з базиліком, орегано і оливковою олією. За допомогою блендера перетворюємо все в пюре, солимо за смаком. Тісто розгортаємо у вигляді кола, змащуємо соусом, посипаємо тертим сиром. Викладаємо каперси, перець, кальмари, креветки й сьомгу. Запікаємо піцу до готовності при температурі близько 170 градусів 15-20 хвилин.
Як готувати піцу з морепродуктів?
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно - 500 г; курячі яйця - 2 шт.; молоко - 250 мл; цукор - 15 ст. ложки; оливкова олія - 100 мл; сухі дріжджі - 10 г; сіль - щіпка. Для начинки:
сир моцарелла - 50 г; пармезан - 30 г; оливки - 30 г; солодкий перець - 30 г; маслини - 30 р. Для соусу:
паста томатна - 150 г; томатний сік - 350 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; суміш італійських трав - 1 ст. ложка; цукор, сіль - за смаком. Приготування У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі. Залишаємо суміш хвилин на 20 підходити. Тим часом збиваємо яйця з додаванням щіпки солі. Коли опара підніметься, додаємо яйця, борошно, оливкова олія і замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю, накриваємо серветкою і залишаємо хвилин на 30. Готуємо соус: томатну пасту разом з соком виливаємо в каструлю, перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь. Після закипання додаємо оливкова масло, перемішуємо і кип'ятимо близько 2 хвилин. Після цього додаємо сушені італійські трави, часник, сіль і цукор за смаком. Проварюємо все разом ще хвилини 3 і даємо соусу охолонути.
Тепер готуємо начинку для піци з морепродуктами. Оливки і маслини нарізаємо кільцями, солодкий перець - скибочками, пармезан трьом на дрібній тертці, а кульки моцарелли розрізаємо навпіл.
Коли тісто підійде, розкачуємо його в пласт бажаної форми товщиною близько 7 мм Форму для випічки змащуємо олією і викладаємо шар тіста. Намазуємо його соусом, а зверху розкладаємо морепродукти, які попередньо були розморожені при кімнатній температурі. Зверху кладемо солодкий перець, колечка маслин і оливок, половинки кульок моцарели і все це засипаємо тертим сиром пармезан. При температурі 200 градусів випікаємо піцу близько 20-25 хвилин.
Ви самі можете змінювати склад начинки для піци з морепродуктами. Можна, наприклад, покласти більше креветок, якщо ви їх любите. Або ж навпаки прибрати інгредієнт, який вам не по душі. Загалом, вибір за вами!