Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шаурма по-домашньому - рецепт

Шаурма по-домашньому - рецепт

15-07-2015, 20:58
2 202
Шаурма по-домашньому - рецепт
Шаурма – це близькосхідне блюдо, можливо, турецького походження. У деяких країнах називається донер-кебаб .
Шаурма – популярний вид фаст-фуду. Його можна зустріти на вулицях і ринках рідного міста, на набережних і центральних вулицях різних курортів. Вертикальні грилі з апетитним смаженим м'ясом манять своїми східними ароматами.
Начиняється рубаним смаженим м'ясом з додаванням салату з свіжих овочів, соусів і спецій. Загортається шаурма в лаваш або піту.
Але, як щодо приготування в домашніх умовах? Виявляється, це досить просто, швидко і завжди смачно. Тому що в шаурму за домашнім рецептом ви можете додавати інгредієнти на свій смак.
І ще одна перевага. Всі знають, що фаст-фуд – це шкідливо. Але вдома шаурма перестає бути такою. Якщо її правильно приготувати, вона може бути корисною і поживною.

Приготування шаурми в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • тонкий вірменський лаваш або піта – 3 шт.;

  • куряче філе – 1-2 шт.;

  • молода білокачанна капуста – 150 грам;

  • молоді огірки – 2 шт.;

  • помідори – 3 шт.;

  • червоний салатний цибуля – 1 шт.;

  • сметана – 6-9 ст. л.;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • кріп, петрушка;

  • білий винний оцет;

  • сіль, цукор, спеції;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Отже, приступимо до приготування шаурми в домашніх умовах. Зробимо цей процес приємним і творчим. Спочатку приготуємо соус для нашої домашньої шаурми. Це може бути сметанний або кефірний соус із зеленню і часником. Зробимо його заздалегідь, щоб він встиг добре настоятися.
    Ми з вами приготуємо сметанний часниковий соус. У сметану додаємо порізану петрушку, пропущений через прес часник, сіль, спеції і добре перемішуємо. Часник, до речі, можна натерти на дрібній тертці. Додайте каррі – це додасть вашій страві особливого смаку.
    Часто задають питання, як приготувати домашню шаурму без зайвих калорій? Не використовуйте кетчуп і майонез. Це не передбачено навіть рецептом. І тоді калорійність шаурми по-домашньому прийде в норму.
    Тепер підготуємо червоний салатний цибулю. Нарізаємо його, додаємо сіль, цукор, винний оцет і маринуємо.
    Дрібно шаткуємо капусту, розминаємо руками і злегка солимо. Огірки і помідори нарізаємо кружечками або шматочками. Також можна додати жовтий болгарський перець або корейську моркву. Готуючи шаурму в домашніх умовах, ми можемо дозволити собі деякі відступи від рецепту.
    В якому порядку закладати інгредієнти – вирішувати вам. В різних рецептах по-різному. Приготувавши страву кілька разів, ви зможете вибрати найбільш підходящу комбінацію.
    Нарізаємо потрібної довжини смужки лаваш і змащуємо соусом. Можна також змастити м'ясо і верхній шар шаурми. Зверху акуратно викладаємо овочеву начинку.
    М'ясо для шаурми вибирається жирне. Зазвичай використовують баранину або курятину, рідше індичку або телятину. Ми з вами зупинимося на курячому філе. Нарізаємо його дрібними шматочками і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі до золотистої скоринки. Постійно помішуємо, щоб не підгоріло і не втратило соковитість.
    Шаурма по-домашньому - рецепт
    За смаком солимо і приправляємо. Викладаємо на лаваш.
    Тепер обережно і щільно згортаємо його в рулет. До речі, форму шаурмі можна надати різну. Швидко обсмажуємо на максимально розпеченій сковороді для гриля з обох сторін. Знімаємо і вкладаємо на красиве блюдо наш витвір мистецтва. Прикрашаємо свіжою соковитою зеленню і подаємо на стіл. Тепер ви точно знаєте, як готувати шаурму по-домашньому!
    Виглядає наше східне блюдо – пальчики оближеш. А перед ароматом просто неможливо встояти! Порадуйте свою сім'ю нашим шедевром і поділіться з друзями секретом, як швидко і смачно зробити домашню шаурму.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус для шаурми
    Соус для шаурми
    Соус для шаурми - це ключова складова, яка з'єднує всі інші інгредієнти цього нехитрого східного блюда. Щоб урівноважити смак шаурми, до рецептури
    Лаваш з куркою
    Лаваш з куркою
    Вірменський лаваш використовують в створенні різних страв або подають до столу в якості звичайного хліба. А ми сьогодні розповімо, як приготувати
    Як загортати шаурму?
    Як загортати шаурму?
    Скуштувати смак «справжньої» шаурми можна на кожному розі. Тим не менш, далеко не всі готові довірити своє здоров'я в руки вуличних кухарів і тому
    Шаурма - рецепт
    Шаурма - рецепт
    Багато знають і пробували східне блюдо - шаурму, але не багато хто знає, як його приготувати. Зробити це зовсім не складно і ніяких особливих
    Хумус в домашніх умовах
    Хумус в домашніх умовах
    Хумус - це популярний середземноморське блюдо, приготоване з нутового пюре, з додаванням різних спецій. І сьогодні ми розповімо як його приготувати
    Шаурма з куркою - рецепт
    Шаурма з куркою - рецепт
    Шаурма - популярне блюдо, яке прийшло до нас із сонячної Туреччини. Його головними інгредієнтами є лаваш, м'ясо і овочами. І сьогодні ми пропонуємо