Шаурма – це близькосхідне блюдо, можливо, турецького походження. У деяких країнах називається донер-кебаб .
Шаурма – популярний вид фаст-фуду. Його можна зустріти на вулицях і ринках рідного міста, на набережних і центральних вулицях різних курортів. Вертикальні грилі з апетитним смаженим м'ясом манять своїми східними ароматами.
Начиняється рубаним смаженим м'ясом з додаванням салату з свіжих овочів, соусів і спецій. Загортається шаурма в лаваш або піту.
Але, як щодо приготування в домашніх умовах? Виявляється, це досить просто, швидко і завжди смачно. Тому що в шаурму за домашнім рецептом ви можете додавати інгредієнти на свій смак.
І ще одна перевага. Всі знають, що фаст-фуд – це шкідливо. Але вдома шаурма перестає бути такою. Якщо її правильно приготувати, вона може бути корисною і поживною.
Приготування шаурми в домашніх умовах
Інгредієнти: тонкий вірменський лаваш або піта – 3 шт.; куряче філе – 1-2 шт.; молода білокачанна капуста – 150 грам; молоді огірки – 2 шт.; помідори – 3 шт.; червоний салатний цибуля – 1 шт.; сметана – 6-9 ст. л.; часник – 1-2 зубчики; кріп, петрушка; білий винний оцет; сіль, цукор, спеції; рослинне масло. Приготування Отже, приступимо до приготування шаурми в домашніх умовах. Зробимо цей процес приємним і творчим. Спочатку приготуємо соус для нашої домашньої шаурми. Це може бути сметанний або кефірний соус із зеленню і часником. Зробимо його заздалегідь, щоб він встиг добре настоятися.
Ми з вами приготуємо сметанний часниковий соус. У сметану додаємо порізану петрушку, пропущений через прес часник, сіль, спеції і добре перемішуємо. Часник, до речі, можна натерти на дрібній тертці. Додайте каррі – це додасть вашій страві особливого смаку.
Часто задають питання, як приготувати домашню шаурму без зайвих калорій? Не використовуйте кетчуп і майонез. Це не передбачено навіть рецептом. І тоді калорійність шаурми по-домашньому прийде в норму.
Тепер підготуємо червоний салатний цибулю. Нарізаємо його, додаємо сіль, цукор, винний оцет і маринуємо.
Дрібно шаткуємо капусту, розминаємо руками і злегка солимо. Огірки і помідори нарізаємо кружечками або шматочками. Також можна додати жовтий болгарський перець або корейську моркву. Готуючи шаурму в домашніх умовах, ми можемо дозволити собі деякі відступи від рецепту.
В якому порядку закладати інгредієнти – вирішувати вам. В різних рецептах по-різному. Приготувавши страву кілька разів, ви зможете вибрати найбільш підходящу комбінацію.
Нарізаємо потрібної довжини смужки лаваш і змащуємо соусом. Можна також змастити м'ясо і верхній шар шаурми. Зверху акуратно викладаємо овочеву начинку.
М'ясо для шаурми вибирається жирне. Зазвичай використовують баранину або курятину, рідше індичку або телятину. Ми з вами зупинимося на курячому філе. Нарізаємо його дрібними шматочками і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі до золотистої скоринки. Постійно помішуємо, щоб не підгоріло і не втратило соковитість.
За смаком солимо і приправляємо. Викладаємо на лаваш.
Тепер обережно і щільно згортаємо його в рулет. До речі, форму шаурмі можна надати різну. Швидко обсмажуємо на максимально розпеченій сковороді для гриля з обох сторін. Знімаємо і вкладаємо на красиве блюдо наш витвір мистецтва. Прикрашаємо свіжою соковитою зеленню і подаємо на стіл. Тепер ви точно знаєте, як готувати шаурму по-домашньому!
Виглядає наше східне блюдо – пальчики оближеш. А перед ароматом просто неможливо встояти! Порадуйте свою сім'ю нашим шедевром і поділіться з друзями секретом, як швидко і смачно зробити домашню шаурму.