Незважаючи на те, що всі впевнені, що фаст-фуд – це шкідливо, більшість все ж купують подібні закуски. Але домашня шаурма перестає бути такою, якщо її правильно приготувати, вона може вийти досить корисною і досить поживною.
Як зробити шаверму в лаваші будинку?
Інгредієнти: лимонний сік – 25 мл; каррі порошок – 5 г; оливкова олія; кумін; часникові зубці – 3 шт.; курятина – 425 р. Соус:
сметана (20%) – 95 г; цедра половини лимона; зубчик часнику. Наповнення:
солодкий цибуля, фіолетовий – 25 г; огірок свіжий – 75 г; томати з щільною м'якоттю – 85 м; лаваш . Приготування Спершу підготуйте курятину. Птицю потрібно очистити від шкіри і жирку, нарізати і замаринувати в суміші лимонного соку, оливкової олії і пьрированного часнику з каррі і кумином. Час витримки м'яса в маринаді при кімнатній температурі 20 хвилин.
Замариновану птицю приготуйте в сковороді або над грилем.
З'єднайте всі компоненти для соусу: сметану змішати з цедрою і пюрированным зубчиком часнику.
Поріжте овочі маленькій і не довгою соломкою, розподіліть по листом лаваша, зверху додайте курятину і залийте соусом. Поверніть шаверму будь-яким способом.
Домашня шаверма з куркою в лаваші - рецепт
Інгредієнти: невеликі листи лаваша – 2 шт.; соус для шаверми – 175 г; курячі стегенця – 375 г; сметана (20%) – 75 г; помідори з щільною м'якоттю – 165 г; огірки свіжі – 150 г; капуста білокачанна або пекинка – 175 г; спеції для курки – 25 г; перець чорний і сіль; масло пісне - 35 мл Приготування Першим ділом приготуйте соус. Для цього ви сміливо можете використовувати описаний варіант в першому рецепті. І поки він настоюється в холодильнику, замаринуйте курятину. Для цього відокремте м'якоть курячих ніжок від кісток, розріжте її на шматочки невеликого розміру і складіть їх в глибоку тарілку. Туди ж відправте сметану, щедро приправити спеціями, посоліть, поперчіть, перемішайте і залиште на дві години.
Прогрійте в сковороді олію, відправляйте в нього невеликими порціями по черзі курятину і смажте шматки на сильному вогні до насиченого кольору з двох сторін. Тепер прямо в сковороді розріжте на невеликі шматочки, обсмажте скибочки ще пару хвилин і
перекладайте на тарілку.
Тепер приступайте до овочевого наповнення. Дрібненько нашаткуйте капусту і поріжте невеликими шматочками огірки і помідори. Тепер можна приступати до оформлення закуски. Розстеліть лаваш на столі, промажте його по центру двома столовими ложками соусу. Спочатку викладайте жменю капусти, слідом помідори і огірочки і розподілите половину всього м'яса. Полийте ще соусом, загорніть шаверму, підвернувши лаваш знизу, а потім збоку і звернувши після цього його у вигляді рулету. Викладайте закуску на суху сковороду. Подрумянивайте і прогрівайте шаверму з двох сторін.