Шаверма – смачна і ситна закуска, яку люблять багато жителів нашої країни. Але всі знають, що купити якісний і свіжий продукт не так-то й просто. Тому сьогодні ми розповімо вам, як приготувати шаверму в домашніх умовах.
Шаверма з куркою в домашніх умовах
Інгредієнти: куряче філе – 360 г; лаваш вірменський; салатні листя – 105 г; огірок – 80 г; маринований огірок – 55 г; стиглий помідор – 1 шт.; цибулина – 35 г; часник – 1 зубчик; олія рослинна; спеції. Для соусу:
майонез – 45 мл; ряжанка – 45 мл; часник – 1 зубчик; спеції. Приготування Овочі промиваємо, обсушуємо, дрібно нарізаємо і викладаємо їх у миску. Куряче філе розрізаємо кубиками. На сковороді добре розігріваємо рослинне масло, додаємо до нього крупно нашатковану зубчик часнику і підрум'янюємо кілька хвилин. Потім виймаємо і викидаємо. На часниковому маслі обсмажуємо до золотистого кольору підготовлене м'ясо і приправляємо спеціями за смаком.
Тепер давайте розглянемо з вами рецепт соусу для шаверми в домашніх умовах. Для цього змішуємо майонез з ряжанкою, видавлюємо через прес часник і кидаємо будь-які спеції.
Лаваш трохи підсушуємо на сковороді, а потім викладаємо на нього листя салату і овочеву начинку. Далі рівномірно розподіляємо м'ясні шматочки і рясно поливаємо соусом. Звертаємо шаверму в домашніх умовах щільним рулетом і закручуємо знизу папір, щоб соус не витікав.
Шаверма в домашніх умовах в лаваші
Інгредієнти: куряче філе – 405 г; тонкий лаваш – 2 аркуша; пекінська капуста – 155 г; помідор – 115 г; огірок – 80 г; кетчуп гострий – 25 мл; майонез – 20 мл Приготування Куряче м'ясо промиваємо, обсушуємо і відварюємо в підсоленій в міру воді до готовності. Пекінську капусту шаткуємо тонкими смужками. Огірок обполіскуємо, рубаємо брусочками, а помідори подрібнюємо кубиками. Відварне м'ясо остуджуємо, розбиваємо на волокна і приступаємо до формування шаверми.
Лист лаваша розкладаємо на столі, змащуємо кетчупом, майонезом і з одного краю розподіляємо рівномірно овочі з м'ясом: курку, пекінську капусту, огірок і помідор. Загортаємо заготовку в щільний рулетик і прибираємо в холодильник, упакувавши в целофановий пакет.
Шаверма в піті в домашніх умовах
Інгредієнти: піта – 2 шт.; курка гриль – 155 г; помідор – 85 м; огірок – 85 м; цибулина – за смаком; майонез – за смаком. Приготування Курку гриль дрібно рубаємо ножем. Піту розрізаємо навпіл і промазуємо майонезом. Потім викладаємо трохи м'яса. Помідор і огірок промиваємо, шаткуємо соломкою і додаємо в піту. Зверху розподіляємо ще м'ясо, за бажанням викладаємо цибульні кільця і зверху поливаємо майонезом. Розігріваємо шаверму 20 секунд в мікрохвильовій печі і подаємо до столу.
Шаверма з фаршем в домашніх умовах
Інгредієнти: фарш свинячий – 315 г; картопля – 315 г; помідор – 115 г; лаваш – 1 аркуш; спеції; майонез – 105 мл; масло вершкове – 45 г; масло рослинне – 155 мл Приготування М'ясо обробляємо і перекручуємо через м'ясорубку. Потім викладаємо на сковороду з олією і обсмажуємо, помішуючи, хвилин 10.
Картоплю очищаємо і нарізаємо тоненькою соломкою. У глибокому сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла, підливаємо рослинного і обсмажуємо картоплю невеликими порціями. Готовий фрі викладаємо на паперовий рушник, витираємо, а потім перекладаємо в глибоку миску і затягуємо фольгою. Помідор рубаємо соломкою.
Лист лаваша розрізаємо навпіл, змащуємо майонезом і викладаємо з краю спочатку м'ясний фарш, далі картопля та помідори. Акуратно загортаємо лаваш, підгинаючи всі краї. Готову шаверму обсмажуємо на сковороді або запікаємо 5 хвилин в духовці.