Ніхто не стане сперечатися, що технологія приготування м'яса, використовуваного для оформлення шаверми, безперечно важлива. В деякій мірі смак закуски також визначають і супроводжуючі м'ясо овочі. Але, мабуть, головним компонентом, який робить шаверму просто божественної на смак, є соус, спеціально приготовлений для цієї страви.
Багато безуспішно намагаються дізнатися секретний рецепт соусу у продавців шаверми, а деякі пробують відтворити той самий смак методом підбору компонентів у себе на кухні. І для тих, і для інших, і для новачків у цій справі пропонуємо рецепти приготування оригінального соусу для шаверми, які допоможуть вам отримати бажаний смак улюбленої закуски в домашніх умовах.
Як приготувати в домашніх умовах справжній оригінальний соус для шаверми - класичний рецепт
Інгредієнти: майонез провансаль класичний – 255 г; кефір середньої жирності – 195 мл; сметана густа – 90 г; зубці часникові – 2-3 шт.; приправа каррі – 1 ч. ложка; приправа хмелі-сунелі – 5 г; солодка мелена паприка – 5 г; сіль (за необхідності) – за смаком. Приготування Приготувати класичний соус для шаверми надзвичайно просто. Досить змішати в зручній ємності кефір майонез, після чого додати сметану і всі прянощі. А саме відміряємо чайною ложечкою карі, хмелі-сунелі і мелену паприку, а також очищаємо і продавлюємо через прес часникові зубці. Ретельно змішуємо компоненти соусу просто ложкою або трохи пробиваємо міксером. Пробуємо продукт на смак, при необхідності додаємо сіль і залишаємо на пару годин для настоювання і активації аромату сухих спецій.
Класичний соус для шаверми - рецепт без майонезу
Інгредієнти: натуральний густий йогурт без добавок – 275 г; гірчиця їдальня – 10 г; густий кефір – 160 мл; зубці часникові – 3-4 шт.; приправа каррі – 1 ч. ложка; приправа хмелі-сунелі – 5 г; листочки петрушки і базиліка – по одній жмені; сіль і перець – за смаком. Приготування При необхідності класичний соус для шаверми можна приготувати і без майонезу. Для цього натуральний несолодкий йогурт без добавок змішуємо зі сметаною і гірчицею, додати очищений і продавлений через прес часник, додаємо приправу карі, хмелі-сунелі, а також закладаємо попередньо промиті, обсушені і як можна дрібніше подрібнені листочки свіжої зелені петрушки і базиліка. Можна використовувати й інші види зелені, наприклад кінзу або кріп, додавши їх в соус разом з іншими компонентами. Присмачую масу за смаком сіллю, додаємо також перчик, добре перемішуємо і залишаємо в холодильнику на кілька годин.
Як зробити вдома соус для шаверми без майонезу з маринованим огірком?
Інгредієнти: сметана – 223 г; зубці часникові – 2 шт.; приправа каррі – 05 ч. ложки; нарізані пір'я зеленого лука – 025 склянки; огірок маринований – 80 г; олія соняшникова або оливкова рафінована – 10 мл; сіль і перець – за смаком. Приготування Дана варіація соусу для шаверми передбачає використання для його приготування сметани. Додаємо до неї очищені і
пропущені через прес часникові зубчики, дрібно нарізані пір'я зеленої цибулі і як можна дрібніше нашатковану маринований огірочок. Вливаємо також чайну ложечку гарного рослинного масла, присмачую масу за смаком сіллю, перцем і додаємо трохи приправи каррі. Після ретельного перемішування даємо соусу для шаверми настоятися якийсь час в холодильнику, після чого можемо застосовувати за призначенням.
Будь-який з рецептів можна адаптувати під свій смак, додавши додатково інші прянощі або замінити ними запропоновані.