Домашній томатний соус – це завжди здорово! Він зможе зробити будь-яку страву смачніше. Як приготувати томатний соус з базиліком, читайте нижче.
Томатний соус з базиліком на зиму – рецепт
Інгредієнти: стиглі томати – 800 г; цибуля – 130 г; листочки базиліка – 7 шт.; рослинна рафінована олія – 50 мл; часник – 3-4 зубчики; свіжа зелень петрушки – 20 г; сіль, перець, цукор. Приготування В томатах зверху робимо хрестоподібний надріз. Приблизно на хвилину опускаємо в окріп, а потім обполіскуємо холодною водою. Тепер шкурка з помідорів легко зніметься. Далі очищені томати нарізаємо довільно. Цибулю чистимо і крупно нарізаємо. Подрібнюємо базилік і петрушку. Поміщаємо всі підготовлені інгредієнти в блендер, сюди ж додаємо часник, сіль, цукор і перець. Перетворюємо все це в однорідну масу. Додаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Варимо томатний соус з часником і базиліком близько 25 хвилин, потім розливаємо по банках і укупориваем.
Італійський томатний соус з базиліком
Інгредієнти: цибуля – 130 г; стебла селери – 1 шт.; гілочки свіжого базиліка – 2 шт.; морква – 150 г; томати м'ясисті – 45 кг; сіль – 30 г; оливкова олія – 40 мл Приготування Овочі чистимо і нарізаємо довільно. У глибокій каструлі розігріваємо оливкову олію, тушкуємо в ньому овочі близько 5 хвилин, додаємо нарізані шматочками помідори. Після закипання варимо близько години. Потім отриману масу пюрируем, знову даємо закипіти й варимо близько 2 годин, періодично розмішуючи. Тепер додаємо сіль і перемішуємо. Соус тут же розливаємо по банках, в кожну кладемо по листочку базиліка і тут же укупориваем. Вкриваємо банки, даємо соусу охолонути, а потім вже прибираємо на зберігання.
Томатний соус з базиліком – рецепт
Інгредієнти: помідори стиглі м'ясисті – 1 кг; часник – 2 зубчики; цукор – 1 ч. ложка; оливкова олія – 25 мл; базилік – 1 пучок; сіль. Приготування Помідори миємо, обдаємо окропом, чистимо шкірку і нарізаємо шматочками. У каструлі розігріваємо олію, кладемо в нього дрібно рубаний часник і трохи пасеруємо. Додаємо помідори і близько півгодини тушкуємо на невеликому вогні. Додаємо подрібнений базилік, сіль, цукор. 10 хвилин тушкуємо і подрібнюємо заглибним блендером до однорідності. Знову даємо масі закипіти. Якщо консистенція вже потрібна, то розливаємо приготований соус по баночках і відразу ж укупориваем. Зберігати його краще в холоді.