Томатний суп-пюре - класичний рецепт
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати неймовірно смачний томатний суп-пюре в мультиварці, а також запропонуємо класичні рецепти цієї страви з турецької та італійської кухні.
Інгредієнти:
свіжі помідори – 500 г;
цибуля ріпчаста – 50 г;
часник (за бажанням) – 1-2 зубчики;
рослинна рафінована олія – 20 мл;
лавровий лист – 1 шт.;
томатний сік – 100 мл;
мелений чорний перець – щіпка;
мелений запашний перець – щіпка;
мелений коріандр – щіпка;
спеції на свій смак;
сіль – за смаком;
листочки базиліка для подачі.
Приготування
Приступаючи до приготування томатного супу-пюре, свіжі томати моєму, робимо зверху кожного плоду хрестоподібні надрізи і заливаємо на дві-три хвилини окропом. Потім легко знімаємо шкірку, а помідори розрізаємо на шматочки і розбиваємо до стану пюре за допомогою блендера. Ріпчасту цибулю очищаємо, дуже дрібненько шаткуємо, закладаємо в мультикастрюлю, попередньо наливши в неї трохи рафінованої олії і пасеруємо до м'якості протягом десяти хвилин, встановивши прилад на режим «Випічка».
Після цього додаємо пюре з помідорів, вливаємо томатний сік, додаємо листочок лавра, мелений чорний і запашний перець, а також корриандр, солимо за смаком, додаємо за бажанням очищений і видавлений через прес часник і спеції на ваш смак.
Переводимо пристрій на функцію «Гасіння» і готуємо двадцять хвилин.
При подачі прикрашаємо томатний суп-пюре листочками свіжого базиліка.
Інгредієнти:
свіжі помідори – 250 г;
цибуля ріпчаста – 75 г;
часник – 1-2 зубчики;
бульйон м'ясний – 450 мл;
оливкова олія – 35 мл;
томатний сік – 240 мл;
свіжа зелень петрушки – 1/2 пучка;
томатний сік – 100 мл;
мелений чорний перець – щіпка;
мелений запашний перець – щіпка;
спеції на свій смак;
сіль – за смаком;
твердий сир для подачі.
Приготування
У сотейник наливаємо оливкову олію і закладаємо попередньо очищену і розрізану на кілька частин часник. Обсмажуємо його трохи, а потім виймаємо і викидаємо. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо дрібненько і закладаємо в часникове масло. Пасеруємо овоч до м'якості, помішуючи, а разом з тим свіжі помідори миємо, робимо зверху хрестоподібні надрізи, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо потім томати дрібно і додаємо в сковороду до цибулі. Туди ж відправляємо дрібненько нашатковану зелень петрушки, вливаємо томатний сік і м'ясний бульйон.
Прогріваємо масу до кипіння і варимо на помірному вогні протягом двадцяти п'яти-тридцяти хвилин. Потім пробиваємо суп блендером, знову даємо закипіти, і знімаємо з вогню.
При подачі наливаємо томатний суп-пюре по-турецьки в тарілку, присипаємо зверху натертим твердим сиром і прикрашаємо листочками свіжої петрушки або м'яти. Окремо можна подати сухарики.
Інгредієнти:
свіжі помідори – 15 кг;
цибуля ріпчаста – 150 г;
часник – 4 зубчики;
свіжа зелень зеленого базиліка – 1 пучок;
свіжа зелень розмарину – 05 пучка;
свіжа зелень чебрецю – 05 пучка;
свіжа зелень шавлії – 05 пучка;
оливкова олія – 35 мл;
мелений чорний перець – щіпка;
базилік сушений – щіпка;
сіль – за смаком;
листочки базиліка для подачі;
сир моцарела міні для подачі.
Приготування
Помідори промиваємо, ошпарюємо окропом, позбавляємо від шкірки, розрізаємо навпіл, вичищаємо насіння, а м'якоть подрібнюємо довільними кубиками.
Очищений і подрібнений цибулю і часник пасеруємо на оливковій олії і перекладаємо разом з нарізаними томатами в каструлю. Зелень базиліка, розмарину, чебрецю та шавлії пов'язуємо разом в один пучок і закладаємо в каструлю до інших компонентів. Прогріваємо вміст до кипіння і проварюємо на помірному вогні протягом тридцяти хвилин. Потім пучок зелені виймаємо і викидаємо, овочі пюрируем блендером, приправляємо сіллю, перцем і сушеним базиліком і можемо подавати, поклавши в кожну тарілку кілька кульок моцарели і листочки базиліка.
Як зварити томатний суп-пюре в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування томатного супу-пюре, свіжі томати моєму, робимо зверху кожного плоду хрестоподібні надрізи і заливаємо на дві-три хвилини окропом. Потім легко знімаємо шкірку, а помідори розрізаємо на шматочки і розбиваємо до стану пюре за допомогою блендера. Ріпчасту цибулю очищаємо, дуже дрібненько шаткуємо, закладаємо в мультикастрюлю, попередньо наливши в неї трохи рафінованої олії і пасеруємо до м'якості протягом десяти хвилин, встановивши прилад на режим «Випічка».
Після цього додаємо пюре з помідорів, вливаємо томатний сік, додаємо листочок лавра, мелений чорний і запашний перець, а також корриандр, солимо за смаком, додаємо за бажанням очищений і видавлений через прес часник і спеції на ваш смак.
Переводимо пристрій на функцію «Гасіння» і готуємо двадцять хвилин.
При подачі прикрашаємо томатний суп-пюре листочками свіжого базиліка.
Томатний суп-пюре по-турецьки - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У сотейник наливаємо оливкову олію і закладаємо попередньо очищену і розрізану на кілька частин часник. Обсмажуємо його трохи, а потім виймаємо і викидаємо. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо дрібненько і закладаємо в часникове масло. Пасеруємо овоч до м'якості, помішуючи, а разом з тим свіжі помідори миємо, робимо зверху хрестоподібні надрізи, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо потім томати дрібно і додаємо в сковороду до цибулі. Туди ж відправляємо дрібненько нашатковану зелень петрушки, вливаємо томатний сік і м'ясний бульйон.
Прогріваємо масу до кипіння і варимо на помірному вогні протягом двадцяти п'яти-тридцяти хвилин. Потім пробиваємо суп блендером, знову даємо закипіти, і знімаємо з вогню.
При подачі наливаємо томатний суп-пюре по-турецьки в тарілку, присипаємо зверху натертим твердим сиром і прикрашаємо листочками свіжої петрушки або м'яти. Окремо можна подати сухарики.
Італійський томатний суп-пюре
Інгредієнти:
Приготування
Помідори промиваємо, ошпарюємо окропом, позбавляємо від шкірки, розрізаємо навпіл, вичищаємо насіння, а м'якоть подрібнюємо довільними кубиками.
Очищений і подрібнений цибулю і часник пасеруємо на оливковій олії і перекладаємо разом з нарізаними томатами в каструлю. Зелень базиліка, розмарину, чебрецю та шавлії пов'язуємо разом в один пучок і закладаємо в каструлю до інших компонентів. Прогріваємо вміст до кипіння і проварюємо на помірному вогні протягом тридцяти хвилин. Потім пучок зелені виймаємо і викидаємо, овочі пюрируем блендером, приправляємо сіллю, перцем і сушеним базиліком і можемо подавати, поклавши в кожну тарілку кілька кульок моцарели і листочки базиліка.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чахохбілі в мультиварці
Досить відоме блюдо грузинської кухні можна успішно приготувати самостійно, знаючи деякі секрети його створення. Далі описані докладні рекомендації,
Томатний суп-пюре
Томатний суп-пюре - це прекрасний варіант легкого обіду або вечері. Він виходить легким, але в теж час смачним і оригінальним. Не вірите? Тоді
Томатний суп з базиліком - рецепт
Варіантів створення томатних супів досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами ще кількома цікавими рецептиками. Давайте приготуємо томатний суп з
Томатний суп з рисом
Томатний суп популярний не тільки в Італії (де вважається традиційним блюдом), але і в інших країнах. На наших столах томатний суп теж не рідкість,
Томатний соус - рецепт
Томатний соус - це один з найпоширеніших соусів для додання смаку і аромату різних страв: піцу, спагетті і т. д. Давайте розглянемо декілька простих,
Томатний суп в мультиварці
Томатні супи популярні в багатьох сім'ях, тому що вони прості в приготуванні і досить ситни. І сьогодні ми розповімо, як зробити їх в мультиварці. Це